Οι μισοί Έλληνες δεν αγοράζουν βιβλία!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 10:18

Οι μισοί Έλληνες δεν αγοράζουν βιβλία!

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα παρουσιάζουν σήμερα τα "Νέα", αναφορικά με τη σχέση των Ελλήνων με το βιβλίο, και το πως διαμορφώνεται αυτή στα χρόνια της κρίσης, στα οποία οι πολίτες κλείνονται περισσότερο στον εαυτό τους, έχουν χάσει τη διάθεσή τους για δημιουργία, και αναζητούν απαντήσει ή συντροφιά σε όσα κατά καιρούς έχουν αποτυπωθεί σε βιβλία.

Από την έρευνα της εφημερίδας προκύπτει ότι οι μισοί Έλληνες δεν αγοράζουν βιβλία, παρά την κρίση που υπάρχει ωστόσο, ο κλάδος δείχνει να αντέχει. Πιο συγκεκριμένα, το 15% του αστικού ενήλικου πληθυσμού αγοράζουν βιβλία μια φορά στους τρεις μήνες ή και νωρίτερα, το 37% αγοράζουν βιβλία περιστασιακά, το 13% αγοράζουν βιβλία περιστασιακά και το 35% δεν αγοράζουν καθόλου βιβλία.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό των "Public", και δείχνει ότι: Ο μέσος καταναλωτής αγοράζει 4 βιβλία τον χρόνο. Βιβλία αγοράζει το 57% των γυναικών και το 46% των ανδρών. Η εποχή που αγοράζονται τα περισσότερα βιβλία είναι το καλοκαίρι (39%), ενώ ακολουθούν ο χειμώνας (31%), το φθινόπωρο (16%) και η άνοιξη (14%).

Στις ηλικίες 18-24, βιβλία αγοράζει το 66%, ενώ στις ηλικίες 55-64 το 35%. Οι συχνοί αγοραστές βιβλίων προτιμούν σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία (34%), σύγχρονη ξένη λογοτεχνία (16%), επιστημονικά (11%) και αστυνομικά (4%). Οι περιστασιακοί αγοραστές βιβλίων προτιμούν επίσης τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία (32%), ενώ ακολουθούν η σύγχρονη ξένη λογοτεχνία (11%), τα αστυνομικά (10%) και τα επιστημονικά (6%).

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι, όπως προκύπτει από την έρευνα, το 56% των συχνών αγοραστών βιβλίων δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη ζωή τους.

Πηγή: ysterografa.gr




00 inkefalonia general ad 300X250