7 μυστικά για να πετύχει η δίαιτά σας

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 13:16

7 μυστικά για να πετύχει η δίαιτά σας

Θέλετε να μάθετε τις τεχνικές και τα τεχνάσματα που χρησιμοποίησαν εκείνοι που κατάφεραν να χάσουν κιλά και να παραμείνουν στο επιθυμητό βάρος; Χάρη σε μια έξυπνη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη δημοφιλή ιστοσελίδα απώλειας... βάρους www.sparkpeople.com έχουμε στη διάθεσή μας ορισμένες δοκιμασμένες συμβουλές για το θέμα αυτό. Φαίνεται, λοιπόν, ότι το κλειδί είναι το «δυνατό ξεκίνημα». Όσοι κατάφεραν να κάνουν μια δυνατή αρχή έχασαν δύο φορές περισσότερο βάρος στις πρώτες δύο εβδομάδες, ενώ είχαν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν τους στόχους τους. Τα μυστικά του δυναμικού ξεκινήματος: 1. Παρακολουθήστε τις Θερμίδες

Η παρακολούθηση των θερμίδων μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το 82% όσων ακολούθησαν μια δίαιτα με επιτυχία παρακολουθούσαν καθημερινά τι έτρωγαν και τι θερμίδες προσλάμβαναν από τη διατροφή τους.

2. Μην θεωρείτε ορισμένα τρόφιμα απαγορευμένα

Aυτοί που τα κατάφεραν ήταν λιγότερο πιθανό να διαχωρίζουν τα τρόφιμα σε «καλά» και «κακά» και να αποφεύγουν ορισμένα τρόφιμα, ενώ είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να χρησιμοποιήσουν τις τεχνικές ελέγχου μερίδας, που υποστήριζαν την κατανάλωση ανθυγιεινών τροφίμων με μέτρο.

3. Ξοδέψτε λιγότερο χρόνο στην άσκηση

Κατά μέσο όρο όσοι τα κατάφεραν έκαναν γυμναστική για 30 λεπτά κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο εβδομάδων, ενώ οι υπόλοιποι 60 λεπτά, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι τελευταίοι ''κάηκαν''.

4.Δώστε έμφαση στο συνδυασμό δίαιτας και άσκησης

Το 74 % όσων ακολούθησαν μια πετυχημένη δίαιτα το συνδύασαν με την άσκηση για να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

5. Συνεργαστείτε περισσότερο με άλλα άτομα

Τα άτομα που κατάφεραν να χάσουν βάρος είχαν περισσότερες από διπλάσιες πιθανότητες να επικοινωνούν με άλλα μέλη online.

6. Ζυγιστείτε μια φορά την εβδομάδα, όχι καθημερινά

Δεν υπάρχει λόγος να φέρνετε τον εαυτό σας αντιμέτωπο με τη ζυγαριά κάθε μέρα. Μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή.

7. Δώστε έμφαση πρώτα και κύρια στην ανάπτυξη υγιεινών συνηθειών, όχι στην απώλεια βάρους

Ο νούμερο 1 στόχος σας πρέπει να είναι η «οικοδόμηση ενός ισχυρού θεμελίου υγιεινών συνηθειών». Η πλειοψηφία όσων δεν τα κατάφεραν να φτάσουν στο επιθυμητό βάρος πέτυχαν να χάσουν 3-4 κιλά στις δύο πρώτες εβδομάδες αλλά ο νούμερο 1 ο στόχος τους απέτυχε.

endiaferonta.com