Αγροτικά κυκλώματα έπαιρναν αποζημιώσεις, χωρίς να έχουν υποστεί καταστροφές

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012 11:29

Αγροτικά κυκλώματα έπαιρναν αποζημιώσεις, χωρίς να έχουν υποστεί καταστροφές

Σύμφωνα με καταγγελίες του πρώην προέδρου του ΕΛΓΑ Θ. Σαρρή οι αγρότες «βάφτιζαν το ψάρι, κρέας και εμφάνιζαν τη χώρα μας να έχει συνεχώς κακοκαιρία, να πέφτει συνεχώς χαλάζι, να ρίχνει όλο το χρόνο χιόνι και να πλημμυρίζουν συνεχώς χιλιάδες στρέμματα από τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα. Και όλα αυτά για να εισπράττουν εκατομμύρια ευρώ σε "μαϊμού" αγροτικές αποζημιώσεις. Έκαναν, σας λέω, την Ελλάδα, Ανταρκτική», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΑ όταν πήγε να υποβάλει την παραίτησή του.

Ο κ. Σαρρής όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, καταγγέλλει ότι «μόνο το 2009 μοιράστηκαν 500 εκατ. ευρώ ως αγροτικές αποζημιώσεις, ακόμη και σε ανθρώπους που δεν είχαν δηλώσει ότι υπέστησαν ζημιές. Υπήρξαν αγρότες που βρήκαν χρήματα στο λογαριασμό τους, χωρίς καν να τα ζητήσουν και όταν αποκαλύφθηκε τι είχε συμβεί η Κομισιόν μας ζητούσε να επιστρέψουμε τα χρήματα».

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω το 2009 ο ΕΛΓΑ οδηγήθηκε στη χρεοκοπία. Ο κ. Σαρρής που ανέλαβε το 2009, κατάφερε να τον κάνει και πάλι πλεονασματικό, ωστόσο ζητήθηκε από την τρικομματική κυβέρνηση να υποβάλει την παραίτησή του. Στη θέση του θα αναλάβει ο πρώην γραμματέας της ΚΟΙ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος.

Πηγή: makeleio.gr




00 inkefalonia general ad 300X250