11 τόνοι Υγειονομικής βοήθειας στην Ελλάδα

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 08:35

11 τόνοι Υγειονομικής βοήθειας στην Ελλάδα

Στο αεροδρόμιο «Ελυθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκε πριν από λίγο πτήση της αεροπορικής εταιρείας ETIHAD, προερχόμενη από το Αμπου Ντάμπι.

Η πτήση μετέφερε στο ελληνικό έδαφος 11 τόνους υγειονομικής βοήθειας για τις αυξημένες ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω της εξάπλωσης του κορονοιού.

Μεταξύ των υλικών που μεταφέρθηκαν είναι ιατρικά γάντια, απολυμαντικά και στολές προστασίας για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου η βοήθεια έρχεται μετά από πρωτοβουλία των Α.Ε. Sheikh Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, Διαδόχου του Abu Dhabi & Αναπληρωτή Ανώτατου Διοικητή των Εμιρατινών Ενόπλων Δυνάμεων, και Α.Ε. Sheikh Tahnoon Bin Zayed Al Nahyan, Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των Η.Α.Ε, «και επιβεβαιώνει τη στενή σχέση των Η.Α.Ε. με την Ελλάδα. Μια σχέση που ξεκινά από την οικονομική συνεργασία αλλά με την εμπιστοσύνη που αυτή χτίζει εξελίσσεται σε δεσμό φιλίας».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας την άφιξη της βοήθειας τόνισε ότι «Οι σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης με τα Η.Α.Ε. αποδεικνύονται πολύτιμες, αυτές τις δύσκολες ώρες, και ήδη βρίσκουν έκφραση με την αλληλεγγύη που εκδηλώνεται, ιδίως με την αποστολή πολύτιμου υγειονομικού υλικού».

Χρήστος Λαμπράκης

voitheia

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του inkefalonia.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.




00 inkefalonia general ad 300X250