Διακινούσαν λαθραία τσιγάρα μέσω... κτελ!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 19:53

Διακινούσαν λαθραία τσιγάρα μέσω... κτελ!

Συγκεκριμένα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο 20χρονος προμηθευόταν κιβώτια με λαθραία τσιγάρα από το πρακτορείο του ΚΤΕΛ στους Σοφάδες, τα οποία του έστελνε άγνωστος συνεργός του από την Αθήνα, αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν στο πρακτορείο των Σοφάδων κατά την παραλαβή χάρτινου κιβωτίου και τον συνέλαβαν. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 510 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι απαιτούμενοι δασμοί και φόροι σύμφωνα με το karditsalive.net.

Ακολούθως, στα πλαίσια της αστυνομικής έρευνας, στην οικία του στους Σοφάδες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα δύο χάρτινα κιβώτια, τα οποία περιείχαν 757 πακέτα τσιγάρων.

Τα πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Τελωνείο Τρικάλων για καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων, οι οποίοι ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 633,50 ευρώ.

Στην κατοχή του 20χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των είκοσι ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία για παράβαση των νόμων «περί λαθρεμπορίας» και «περί τελωνειακού κώδικα», θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

Ερευνάται επίσης η προέλευση των τσιγάρων, ο τρόπος εισαγωγής και διακίνησης τους στη χώρα καθώς και η ταυτότητα του συνεργού του 20χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας.

Πηγή: newsbomb.gr