Γνωρίστε τον Αίαντα, το νέο... όπλο της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 10:46

Γνωρίστε τον Αίαντα, το νέο... όπλο της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών

Είναι τεράστιος, είναι μπλε, θωρακισμένος και... ανθεκτικός στις φωτιές. Είναι ο Αίαντας, η υδροφόρα που επιστρατεύει η ΕΛ.ΑΣ. για τις διαδηλώσεις που θα... έρθουν!Δεν ξέρουμε αν ο Αίαντας πήρε το όνομά του από τον Αίαντα τον Τελαμώνιο, πρίγκιπα της Σαλαμίνας και ήρωα του Τρωικού πολέμου ή από την τραγωδία του Σοφοκλή, την πιο παλιά από τις επτά που σώζονται.

Ο Αίαντας λοιπόν μπαίνει στη ζωή μας. Μπήκε από την Κυριακή, δηλαδή, όταν έκανε την εμφάνισή του στους δρόμους της Αθήνας, στη διάρκεια της διαδήλωσης των μουσουλμάνων. Δεν επιχείρησε. Αλλά κάποια στιγμή, θα το κάνει. Και αλί σε όποιον βρεθεί μπροστά του.
Θα «κατέβει» στους δρόμους και στις διαδηλώσεις που θα γίνουν την Τετάρτη, στο πλαίσιο της απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Η πίεση του νερού μπορεί να είναι τόση που να σπάσει ακόμη και χέρια. Επιχειρεί από τα 10 μέτρα και σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία (Bait Alpha Technologies) στο νερό που εκτοξεύει κατά του πλήθους μπορεί να έχει εγχυθεί δακρυγόνο αέριο ή σπρέι πιπεριού. Είναι ανθεκτικό στις φωτιές, αφού αυτοψεκάζεται με νερό!

Το όχημα που επιστρατεύεται από την ΕΛ.ΑΣ. για τις διαδηλώσεις είναι ένα από τα τρία που έχει παραχωρήσει το Ισραήλ στην Ελλάδα. Τα άλλα δυο βρίσκονται στον Κορυδαλλό και στο αεροδρόμιο.

Ο Αίαντας θα... κατεβαίνει στη «μάχη» μαζί με μια διμοιρία των ΜΑΤ. Θα προχωρούν μπροστά του, θα «χτίζουν» ένα τείχος. Κι όταν ο Αίαντας «οπλίζει», θα ανοίγουν το δρόμο...

Έχει έναν οδηγό κι έναν χειριστή της μάνικας, ενώ διαθέτει και υψηλής ευκρίνειας κάμερα, με μεγάλο ζουμ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ - Newsit.gr