Διαδικτυακό "κυνήγι" κερδοσκόπων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012 20:31

Διαδικτυακό "κυνήγι" κερδοσκόπων

H ομάδα στο Facebook

Σχεδόν 4 ευρώ πλήρωσε την πορτοκαλάδα του παιδιού του ένας πολίτης σε καφετέρια στην Πεύκη. Για την ακρίβεια, η πορτοκαλάδα κόστιζε 3,90 ευρώ, το καπουτσίνο 4,30 ευρώ και το απλό εσπρέσσο 3,40 ευρώ. Κι όλα με την "πρόφαση" της δωρεάν τυρόπιτας και μπουγάτσας! "Ήταν σα να τις πληρώσαμε.... δε λέω ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ γιατί είναι της περιοχής μου, αλλά σίγουρα θα το σκεφτώ πολύ να ξαναπάω για καφέ εκεί...", γράφει μέλος της ομάδας "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ" που έχει δημιουργηθεί στο Facebook, στην οποία ο κάθε χρήστης έχει την δυνατότητα να καταγγείλει την ακρίβεια και την κερδοσκοπία.

Σκοπός είναι να συσταθεί μια "μαύρη λίστα" μαγαζιών προκειμένου να περιθωριοποιηθούν οι επιχειρήσεις που κερδοσκοπούν σε βάρος των πολιτών και να ενημερώνονται τα μέλη της ομάδας για να υπάρχουν κι άλλα "θύματα", όπως αναφέρουν. Κανόνας απαράβατος, σύμφωνα με τους ιδρυτές της ομάδας, είναι κάθε καταγγελία θα πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύεται από την απόδειξη αγοράς. Η ομάδα του Facebook, "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!!!", αυτή την στιγμή, αριθμεί 2.249 μέλη, ενώ είναι χαρακτηρισιτκό ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα προστέθηκαν 829 νέα μέλη!

"Φωτιά" το Ψυχικό

"Χρυσάφι" πληρώνει κανείς μια πιατέλα finger food, σε γνωστό εστιατόριο-μπαρ στο Ψυχικό, Η τιμή της; 30 ευρώ! Δηλαδή, έχει διπλάσια τιμή από...φιλέτο σε ένα πολυτελές εστιατόριο.

"Έχω κι εγώ επιχείρηση και για αυτό μπορώ πιο εύκολα να καταλάβω ότι ένας έμπορος έχει έξοδα να καλύψει κλπ, και δέχομαι ότι στο κάτω - κάτω κάθε μαγαζί έχει την πολιτική του και μπορεί να χρεώνει ότι θέλει: Παρόλα αυτά όμως, τη συγκεκριμένη χρέωση τη βρίσκω πραγματικά καταχρηστική και υπερβολική...", γράφει στην καταγγελία του ένα από τα μέλη της ομάδας "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ".

Άτυχος ήταν όμως και ο πελάτης του διπλανού από το παραπάνω εστιατορίου-μπαρ. Πήγε να αποφύγει το "άκριβο" και έπεσε σε..."πανάκριβο". Δεν ζήτησε κατάλογο και την πάτησε, καθώς για  ένα ουίσκι, που ήταν γεμάτο με πάγο και μια μικρή μπύρα ποτήρι πλήρωσε συνολικά 19 ευρώ! Μόνο η μπύρα κόστιζε 7,5 ευρώ! "Φαίνεται όμως ότι ολόκληρη η περιοχή εξακολουθεί να είναι ναρκοθετημένη", γράφει το συγκεκριμένο μέλος της ομάδας.