Ξεκινά σήμερα ο ψηφιακός ΕΦΚΑ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 11:32

Ξεκινά σήμερα ο ψηφιακός ΕΦΚΑ

Ανοίγει σήμερα τις διαδικτυακές πύλες του ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης που πλέον στοχεύει να φέρει το ασφαλιστικό σύστημα στη νέα εποχή εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες του.

Από σήμερα το πρωί που θα μοιραστούν οι κωδικοί στους υπαλλήλους οι οποίοι έχουν αναλάβει να διεκπεραιώνουν το νέο σάιτ του ΕΦΚΑ, τίθενται σε λειτουργία η ηλεκτρονική αίτηση συνταξιοδότησης και το ηλεκτρονικό μητρώο που θα δέχεται νέες εγγραφές ασφαλισμένων και συνταξιούχων αλλά και μεταβολές στους ήδη υπάρχοντες.

Ειδικά στο δεύτερο κομμάτι, που αφορά το ηλεκτρονικό μητρώο, θα πρέπει να επισημανθεί ότι έγιναν υπερβάσεις προκειμένου να καταστεί εφικτή η ηλεκτρονική ενοποίηση του μητρώου όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Ωστόσο είναι μία πολύ σημαντική παράμετρος για την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος, αφού όλα στηρίζονται ακριβώς σ’ αυτό το μητρώο.

Η βάση βέβαια όλων των καινούργιων εφαρμογών που θα «απαλύνουν» τη συναλλαγή του πολίτη με τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκεται στο νέο σάιτ του ΕΦΚΑ, από το οποίο θα μπορούν να διεκπεραιωθούν από μακριά (χωρίς δηλαδή να χρειάζεται επιτόπια παρουσία του συναλλασσόμενου) πολλές συναλλαγές.

Παράλληλα θα μπορεί ο ασφαλισμένος σε βάθος χρόνου, αλλά σίγουρα μέσα στο 2017, να βλέπει την πορεία των ασφαλίστρων που θα καταβάλλει αλλά και να καταθέτει ηλεκτρονικά την αίτηση συνταξιοδότησής του.

εφ. Συντακτών




00 inkefalonia general ad 300X250