Σπάνιο θέαμα στην Κρήτη: Μέχρι και η… θάλασσα «ντύθηκε στα λευκά»! [εικόνες]

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 17:39

Σπάνιο θέαμα στην Κρήτη: Μέχρι και η… θάλασσα «ντύθηκε στα λευκά»! [εικόνες]

Δεν πίστευαν στα μάτια τους σήμερα οι κάτοικοι της Ιεράπετρας, αντικρύζοντας… χιόνι στην παραλία του Μακρύ Γιαλού!


Τη φωτογραφία ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook το εστιατόριο Golden Beach, γράφοντας το εξής σχόλιο: «Makri Gialos 22/12/2016. Snow first time after 30 years!!!!!», δηλαδή χιόνι μετά από 30 χρόνια!

xionia-paralia2

Φωτογραφία με το χιόνι στην παραλία καθώς και βίντεο ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook ο κ. Φάνης Εικοσιπεντάκης.

xionia-paralia3

Υπενθυμίζεται ότι κατάλευκο είναι το τοπίο σήμερα στα ορεινά της Κρήτης. Στον Ομαλό Χανίων το χιόνι έπεσε πυκνό, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη πιάσει δουλειά τα εκχιονιστικά μηχανήματα για το άνοιγμα του δρόμου, που έκλεισε στη θέση Φώκιες, και την ασφαλή διέλευση των οδηγών.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Τάσο Κουρουπάκη, τα μηχανήματα ξεκίνησαν τον εκχιονισμό με καθυστέρηση καθώς υπήρξε αναμονή για να «στρωθεί» το χιόνι στον δρόμο Χανίων – Ομαλού, προκειμένου να μην προκαλέσουν προβλήματα στο οδόστρωμα.

omalos-xionia4

Χαμηλές θερμοκρασίες εξαιτίας της χιονόπτωσης και των ισχυρών ανέμων επικρατούν σήμερα στην περιοχή των Σφακίων, όπου μικροπροβλήματα υπήρξαν, εξαιτίας της χιονόπτωσης, στο ορεινό μέτωπο Ασκύφου – Ίμπρου, όπως δήλωσε στο HANIA.news ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός.

Παράλληλα, δεν λειτούργησαν τα σχολεία εκείνα, στα οποία εργάζονται εκπαιδευτικοί που διαμένουν εκτός του Δήμου καθώς η πρόσβαση σε αυτά ήταν δύσκολη και επικίνδυνη εξαιτίας της έντονης ολισθηρότητας του οδικού δικτύου στην Ίμπρο τις πρωινές ώρες. «Υπήρξε θέμα ασφαλούς μετακίνησης των εκπαιδευτικών και γι’ αυτό δεν λειτούργησαν κάποια σχολεία», διευκρίνισε ο κ. Ζερβός.

xionia-oreina

Αυτοπροσχέδιο
ierapetra3-xioni




00 inkefalonia general ad 300X250