Είχαν στήσει καρτέρι θανάτου στον άτυχο φαρμακοποιό!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 13:50

Είχαν στήσει καρτέρι θανάτου στον άτυχο φαρμακοποιό!

Το προφίλ των δύο ληστών που εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον 52χρονο φαρμακοποιό Σπύρο Πουκαμισά, χθες το μεσημέρι στου Ρέντη προσπαθούν να σκιαγραφήσουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας για να φθάσουν στα ίχνη τους. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο πως οι ληστές δεν επέλεξαν τυχαία τον φαρμακοποιό αλλά τον είχαν παρακολουθήσει και γνώριζαν λεπτομέρειες για την καθημερινότητα και τις κινήσεις του.

 

Ηταν σίγουροι ότι στην τσάντα του κουβαλούσε μεγάλα χρηματικά ποσά και γι' αυτό του έστησαν καρτέρι. Δεν είναι τυχαίο πως λίγα μέτρα πιο κάτω περίμενε και τρίτος συνεργός, σε ένα κίτρινο Peugeot Rally και για το λόγο αυτό θεωρούν βέβαιο πως οι δράστες ανήκουν σε μια από τις δέκα μεγάλες συμμορίες που δρουν τα τελευταίους μήνες στην Αττική.

Έτσι, οι έρευνες στηρίζονται σε τρεις άξονες: Πρώτον στις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων και το ενδεχόμενο κάποιος να είδε το αυτοκίνητο και να συγκράτησε τις πινακίδες, δεύτερον στις κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας αλλά και επιχειρήσεων στην περιοχή και το ενδεχόμενο κάποιες να έχουν «κλέψει» τις κινήσεις ή τη διαφυγή των ληστών. Τρίτο δε και σημαντικότερο στην ανάλυση τηλεφωνικών κλήσεων που έγιναν το συγκεκριμένο χρόνο από το σημείο.

Στην Ασφάλεια υπάρχει ειδικό πρόγραμμα ανάλυσης τηλεφωνικών σημάτων που όταν τροφοδοτηθεί με τις κατάλληλες πληροφορίες μπορεί να δώσει σημαντικά στοιχεία για τους δράστες. Οι συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια λίγες ημέρες πριν τις εκλογές αποτελεί προτεραιότητα για την Αστυνομία και οι εντολές που έχουν δοθεί είναι να εντοπιστούν πάση θυσία τους δράστες καθώς η ανασφάλεια στον πολίτη έχει χτυπήσει κόκκινο.

Το άγριο σκηνικό που αποτυπώνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την εικόνα της εγκληματικότητας που σαρώνει κάθε γωνιά της χώρας σημειώθηκε δεκαπέντε λεπτά μετά τις τρεις χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Ρέντη. Οι δύο αδίστακτοι ληστές, επιτέθηκαν τον 52χρονο φαρμακοποιό στη συμβολή των οδών Παντελή Νικολαίδη και Περικλέους, τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ και τον σκότωσαν για να του αρπάξουν την τσάντα που κρατούσε.

Ο Σπύρος Πουκαμισάς που διατηρούσε φαρμακείο στην οδό Φλέμινγκ λίγα λεπτά νωρίτερα είχε κλείσει και ετοιμαζόταν να πάει σε συνεδρίαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά καθώς ήταν μέλος του Δ.Σ. Πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητο του όταν οι δύο κακοποιοί τον πλησίασαν, σήκωσαν τα όπλα και τον εκτέλεσαν όταν αυτός αρνήθηκε να τους δώσει την τσάντα που κρατούσε.