HELPE ENERGEIES GIF BANNER 728x90

 

Στη ΝΔ η Ντ.Μπακογιάννη - Tρία στελέχη του ΛΑΟΣ έχουν ραντεβού στη Λ. Συγγρού - Έξαλλος ο Γ. Καρατζαφέρης: "Πανστρατιά προδοτών"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012 20:11

Στη ΝΔ η Ντ.Μπακογιάννη - Tρία στελέχη του ΛΑΟΣ έχουν ραντεβού στη Λ. Συγγρού - Έξαλλος ο Γ. Καρατζαφέρης: "Πανστρατιά προδοτών"

Την συνεργασία της ΔΗΣΥ με τη ΝΔ ανακοίνωσαν ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη."Στελέχη της ΔΗΣΥ θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Μπροστά στον κίνδυνο για την Ελλάδα πρέπει να παραμερίσουμε τις διαφορές μας", είπε μεταξύ άλλων η κα Μπακογιάννη.


"Σε στιγμές που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγιστους κινδυνους και απειλες καλούμε όλες τις συνάμεις να συστρατευθουν μαζί μας. Ζητησαμε την δημιουργία ενός μεγάλου πατριωτικού μετώπου για την Ευρώπη.
Δεν θα αφήσουμε να γκρεμιστούν μέσα σε λίγες μέρες όσα κέρδισε ο λαός εδώ και δεκαετίες. Αυτό το πατριωτικό μέτωπο για την ευρώπη δημιουργείται με προσχωρήσεις από κάθε κατεύθυνση. Ενω μας χώριζαν πολλά τώρα μας ενώνει ο κοινός αγώνας. Καλωσορίζω την κα Μπακογιάννη και την απόφασή της να αναστείλει την λειτουργία του κόμματός της", είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Η κα Μπακογιάννη θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ. Σε εκλόγιμες θέσεις θα τοποθετηθούν οι τρεις πρώην βουλευτές Γ. Κοντογιάννης (Ηλεία), Χρ. Μαρκογιαννάκης (Χανιά) και Ελ. Αυγενάκης (Ηράκλειο).

Πάντως, η πρώτη αντίδραση από τη ΔΗΣΥ ήρθε από τον ευρωβουλευτή, κ. Σκυλακάκη, ο οποίος είναι αρνητικός σε αυτή τη συνεργασία και αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί.


Πέρασαν αρκετά 24ωρα και πολλά πολιτικά παζάρια μέχρι να καταλήξουν οι 2 πλευρές σε συμφωνία. Όλα, λένε οι πληροφορίες, οριστικοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής σε ένα σπίτι στα βόρεια προάστεια.

Νωρίτερα, την αναστολή της λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας αποφάσισε το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος.

Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου εξουσιοδότησαν την πρόεδρο Ντόρα Μπακογιάννη να προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, προκειμένου να καταστεί εφικτή η κοινή κάθοδος του κόμματος με τη ΝΔ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Πρόκειται για απαραίτητη κίνηση ώστε να μην υπάρχει κανένα τυπικό κόλλημα στη χορήγηση του μπόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος για το κόμμα που θα έρθει πρώτο στις εκλογές.

Φυλορροεί το ΛΑΟΣ

Η αδιαπραγμάτευτη θέση του Γ. Καρατζαφέρη να κατέβει αυτόνομα ο ΛΑΟΣ στις εκλογές, άνοιξε την πόρτα της εξόδου για πολλά γνωστά στελέχη του κόμματος. Εκτός από τον Αθανάσιο Πλεύρη και άλλα στελέχη ευθέως δηλώνουν ότι θα περάσουν το κατώφλι της ΝΔ. Μάλιστα, το απόγευμα αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της Συγγρού οι κύριοι, Πλεύρης, Βελόπουλος και Ανατολάκης.

Αυτές οι μετακινήσεις στελεχών του ΛΑΟΣ τις τελευταίες ημέρες προκάλεσαν την "έκρηξη" του κ. Καρατζαφέρη λέγοντας πως "ο κ. Σαμαράς που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού με την εμμονή του για πρόωρες εκλογές προκειμένου να αναρριχηθεί στην πρωθυπουργία, καλεί σε πανστρατιά πολιτικά στελέχη που ο ίδιος εξεδίωξε προ μηνών, μεθοδεύοντας ταυτοχρόνως αποστασίες από κόμματα που αρνούνται να προδώσουν, αρχές και αξίες. Με ψευδείς διαρροές στην ημερήσια διάταξη των επιτελών του και με «ψάρεμα» στις λίστες άλλων κομμάτων, δεν επιτυγχάνει πανστρατιά αγωνιστών, αλλά προδοτών. Ο τόπος σήμερα δεν έχει ανάγκη από Εφιάλτες, αλλά από μαχητές.»

Πλευρης: Πάω χωρίς όρους στη ΝΔ

«Εγώ έθεσα το διακύβευμα. Θεώρησα ότι είναι κεντρικό ζήτημα και από τη δική μου πλευρά δεν υπάρχουν ούτε όροι, ούτε προϋποθέσεις. Διότι αν θεωρείς ότι η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνη, τη θεωρείς είτε έχεις εκλόγιμη θέση, είτε έχεις μη εκλόγιμη θέση. Εγώ θεωρώ ότι υπάρχει κίνδυνος. Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση αυτής της συστράτευσης κι από κει και πέρα θεωρώ ότι θα αξιοποιηθώ, όπως κριθεί από αυτούς που έχουν προκαλέσει τη συστράτευση. Συνεπώς, δεν υπάρχει πλαίσιο συζητήσεων, όρων και προϋποθέσεων», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, αναφορικά με τη συστράτευση του με την ΝΔ και την αποχώρησή του από τον ΛΑΟΣ.

Βελόπουλος: Πολιτικά και ψυχικά είμαι εκτός ΛΑΟΣ

Θέμα ημερών είναι όπως είπε ο πρώην Βουλευτής του ΛΑΟΣ η αποχώρησή του από το κόμμα και η αποστολή της σχετικής επιστολής στον Γ. Καρατζαφέρη καθώς όπως είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους "πολιτικά και ψυχικά είμαι εκτός ΛΑΟΣ". Ο κ. Βελόπουλος μίλησε για ύβρεις και χυδαιολογίες, που εκτοξεύονται εναντίον του και άλλων από την πλευρά του ΛΑΟΣ, ενώ τόνισε πως δεν μιλάει με τη ΝΔ για συμμετοχή στα ψηφοδέλτιά της, αλλά επισήμανε ότι συμφωνεί με την πρόταση του κ. Σαμαρά για τη συγκρότηση ενός φιλοευρωπαϊκού μετώπου και την ένωση της παράταξης, προκειμένου να λειτουργήσει ως ανάχωμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: newsit.gr