Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου: Πέρασε η ονοματοδοσία οδού σε Γεώργιος Κουρής στην Κοινότητα Περατάτων - Αντιρρήσεις από δημοτικούς συμβούλους (video)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 11:51

Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου: Πέρασε η ονοματοδοσία οδού σε Γεώργιος Κουρής στην Κοινότητα Περατάτων - Αντιρρήσεις από δημοτικούς συμβούλους (video)

Το όνομα του Κεφαλονίτη δημοσιογράφου, εκδότη και επιχειρηματία, Γιώργου Κουρή, ο οποίος έφυγε από την ζωή τον Απρίλιο του 2018, θα δοθεί σε δρόμο στην Κοινότητα Περατάτων (Από την Εκκλησία της Ευαγγελίστριας Κάστρου Αγίου Γεωργίου έως και την διαστάυρωση στα Τρωιάννάτα).

Το θέμα της ονοματοδοσίας έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Περατάτων Βαγγέλης Βαγγελάτος, μετά από ομόφωνη απόφαση του τοπικού συμβουλίου της περιοχής του.

Όπως τόνισε ο κ. Βαγγελάτος «Θέλαμε με αυτόν τον τρόπο να τιμήσουμε τον Γιώργο Κουρή, ο οποίος είχε βοηθήσει το χωριό».

Κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος, πάντως, εκφράστηκαν και αντιρρήσεις ως προς την σημαντικότητα της συγκεκριμένης ονοματοδοσίας δρόμου, τόσο από την Λαϊκή Συσπείρωση με τους Γιάννη  Κουρούκλη και Σταύρο Γρηγορόπουλο να ψηφίζουν κατά, όσο και από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Ισχυρή Κεφαλονιά», Γιάννη Λυκούδη, ο οποίος ψήφισε «παρών» καθώς τόνισε πως «οι πρακτικές του αυριανισμού και λαϊκισμού δεν με αντιπροσωπεύουν και ο Γεώργιος Κουρής όλα αυτά τα πρέσβευε». Κατά ψήφισε και ο Διονύσης Τρωιάννος. Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία.

Παρακάτω το θέμα της ονοματοδοσίας.

{https://www.youtube.com/watch?v=8ZJNtLLA5k0}

Ακολούθως συζητήθηκαν και οι ονοματοδοσίες και άλλων δρόμων της Κεφαλονιάς και οι οποίες πέρασαν ομόφωνα και είναι οι εξής: Περατάτων Διονύσης Μαζαράκης, Μουσάτων :Διονύσης Γεωργόπουλος , Αργοστολίου Αγγελική Παναγιωτάτου, Σμήναρχου Κωστούλα, Ανδρέα Ζησιμάτου καθώς και Οδός Σαρακήνικου στον Πόρο.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250