Θεόφιλος: "Προχωράμε με σταθερά βήματα..."

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 09:32

Θεόφιλος: "Προχωράμε με σταθερά βήματα..."

Στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Νησί 93,9 και την εκπομπή “Το Βήμα του Πολίτη”με τον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο,μίλησε για ζητήματα της επικαιρότητας ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος.

 Ο κ. Μιχαλάτος χαρακτήρισε σημαντική στιγμή για τον Δήμο Αργοστολίου και την Κεφαλονιά, τις υπογραφές που έπεσαν την προηγούμενη εβδομάδα για την δωρεά του Γεράσιμου Σκλάβου, όπως τόνισε: “ Πλέον το επόμενο βήμα θα είναι η ένταξη του Μουσείου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, ώστε να υλοποιήσουμε το όραμα του Γιώργου Τσιλιμιδού που αγόρασε ως Δήμαρχος τότε του Αργοστολίου, το κτίριο για να γίνει σημείο πολιτισμού. Προχωράμε με σταθερά βήματα, αυτό που απο την αρχή της θητείας μας θέλουμε να υλοποιήσουμε”.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου, αναφέρθηκε και στο ζήτημα του ΦΟΔΣΑ που συνεχίζει να μας απασχολεί: “Ο Δήμος έχει προχωρήσει σε όλες εκείνες τις νομικές ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθούν αυτά που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο. Από την άλλη ο Δήμος είναι μέλος στο Δ.Σ. του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ και πρέπει να παίρνει θέση σε ό,τι έχει να κάνει με την Κεφαλονιά. Εγώ προσωπικά θέλω να γίνει το εργοστάσιο γιατί ότι και να αποφασίσουν τα δικαστήρια αυτό θα μείνει στην Κεφαλονιά” ήταν τα λόγια του.

Όπως τονίστηκε στην συζήτηση υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για την Μαρίνα Αργοστολίου το οποίο είναι ένα “Ευχάριστο γεγονός. Άλλωστε, θα βγεί στον αέρα και ο διαγωνισμός. Από την αρχή της θητείας μας είχαμε ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει αυτή η υπόθεση”.

Οσον αφορά την χρηματοδότηση απο το Λιμενικό Ταμείο για έργα στο Ληξούρι: “Τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως λέγονται και γράφονται. Τα έσοδα από το λιμάνι του Ληξουρίου δεν είναι αρκετά και τα χρέη που παραλήφθηκαν (ΔΕΗ, ΔΕΥΑΚ) είναι αρκετά μεγάλα. Μπορεί κάποιος να κάνει τις συγκρίσεις του με τα προηγούμενα χρόνια σε ό,τι αφορά τις χρηματοδοτήσεις”.

Κλείνοντας ο κ. Μιχαλάτος προανήγγειλε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου την επόμενη εβδομάδα με θέμα την χωροθέτηση του Εμπορικού Λιμανιού, τονίζοντας πως πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής είναι “ Το εμπορικό λιμάνι να πάει απέναντι στον χώρο της παλιάς ΔΕΗ και του Δραπάνου”.

Παρακάτω ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/93-9-142397708}

 

 




00 inkefalonia general ad 300X250