Σε ποια σημεία του οδικού δικτύου του Δήμου Σάμης θα εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο «Ιανός»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 18:59

Σε ποια σημεία του οδικού δικτύου του Δήμου Σάμης θα εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο «Ιανός»

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Σάμης για το έτος 2021 που δόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην δημοσιότητα, υπάρχει εγγεγραμμένο κονδύλι ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο «Ιανός» και το οποίο θα καλυφθεί εξολοκλήρου από πιστώσεις του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.

Οι εν θέματι εργασίες αφορούν στην αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών τους υδραυλικών έργων και συγκεκριμένα σε έργα αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα, στην κατασκευή τοιχείων αντιστήριξης, στην ανακατασκευή ενός οχετού όμβριων υδάτων, στην αντικατάσταση της σήμανσης, καθώς και στην αποκατάσταση υφιστάμενων δικτύων ύδρευσης, όπου αυτό απαιτηθεί.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι εργασίες θα εκτελεστούν σε μήκος 3,6 χιλιομέτρων στις Δημοτικές Ενότητες Πυλάρου και Ερίσου και ειδικότερα:

1. Εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Αγίας Ευφημίας σε μήκος 1.477 μέτρων.

2. Εντός των ορίων της Άσου σε μήκος 400 μέτρων επί της οδού Ρύακος που αποτελεί τμήμα της επαρχιακής οδού 35. Το έργο θα εκτελεστεί με παραχώρηση χρήσης από την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλλονιάς.

3. Στην θέση Κρήνη που ξεκινά από τον οικισμό Πνευματικάτων στην διασταύρωση με την επαρχιακή οδό 26 και καταλήγει στα Φερεντινάτα στην διασταύρωση με την επαρχιακή οδό 34, σε μήκος 1.740 μέτρων.

Ο χρόνος ολοκλήρωσής των εργασιών καθορίζεται σε τριακόσιες ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

Πηγή: poulatakefalonias.gr


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250