Γερ. Τιμοθεάτος: “H Τουριστική επιτροπή επιτελεί έργο και το να ακούγονται διάφορα, αποτελεί προσβολή για τα μέλη της”

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 09:36

Γερ. Τιμοθεάτος: “H Τουριστική επιτροπή επιτελεί έργο και το να ακούγονται διάφορα, αποτελεί προσβολή για τα μέλη της”

 Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι”στον Ιnkefalonia 103,9 και στον Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε ο Γεράσιμος Τιμοθεάτος πρόεδρος των Ξενοδόχων Κεφαλονιάς-Ιθάκης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου.

Συνοπτικά ανέφερε

Για την επικρατούσα κατάσταση στον τουριστικό κλάδο,ο κ.Τιμοθεάτος ανέφερε: “Αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν κρατήσεις για την επόμενη σεζόν και όλα είναι παγωμένα εν αναμονή των επιδημιολογικών εξελίξεων και του εμβολίου. Το εμβόλιο δίνει ελπίδες,όμως δεν είναι το μαγικό ραβδί που θα ανοίξει την τουριστική αγορά. Οι όποιες κρατήσεις υπάρχουν αυτή τη στιγμή μέσα στα συστήματα είναι κρατήσεις που αφορούν στην περίοδο του 2020 ,είναι πληρωμένες και έχουν μεταφερθεί για το 2021.Κάποιες ελάχιστες κρατήσεις που έρχονται ,αφορούν τον Σεπτέμβριο του 21 και μετά.Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος είναι επιφυλακτικός και δεν ρισκάρει να κλείσει για Μάιο η Ιούνιο τις διακοπές του.Ως ξενοδόχοι, η εκτίμηση που κάνουμε είναι ότι μέσα στον Μάρτιο θα έχουμε τις πρώτες ενδείξεις για το πως θα κινηθεί η επόμενη χρονιά. Το ότι ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Μεγάλη Βρετανία είναι θετικό,γιατί είναι ο μεγαλύτερος αιμοδότης για την Κεφαλονιά,σε ποσοστό 60-65% και αν λυθεί εκεί το πρόβλημα με τον covid-19, πιστέυω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα το καλοκαίρι. Όμως όλα αυτά είναι εν αναμονή”.

Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης του Κλάδου που εκπροσωπεί, ο κ.Τιμοθεάτος είπε ότι οι ξενοδόχοι δεν απαλλάσσονται από τις φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές και αυτή είναι η μόνη διαφορά με τούς υπόλοιπους κλάδους.'Οσον αφορά την απαγόρευση των ρεβεγιόν,Βγήκαν κάποιες ανακοινώσεις από την ΠΟΞ σχετικά. Δεν είναι κανονικά ρεβεγιόν,απλά όσα ξενοδοχεία δεν έχουν κλείσει με κρατική εντολή,προσπαθούν να βρούν κάποιους τρόπους ώστε να προσελκύσουν την ελάχιστη πελατεία τους. Από την στιγμή που δίνει την δυνατότητα στο ξενοδοχείο να έχει ανοιχτό το εστιατόριο του για τους διαμένοντες πελάτες ,έβγαλαν κάποιες ανακοινώσεις τα ξενοδοχεία και ανέφεραν ότι το δωμάτιο μαζί με το γεύμα των Χριστουγέννων,προσφέρεται στην Χ τιμή. Αυτό δεν μπορεί να εκληφθεί ως ρεβεγιόν. ¨Από την στιγμή που οι διαμένοντες έχουν την δυνατότητα να γευματίσουν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου,το ίδιο θα γινόταν το βράδυ των Χριστουγέννων με όλα τα απαραίτητα μέτρα. Παρερμηνεύθηκε αυτή η ιστορία και με τις αντιδράσεις της ΓΣΕΒΕΕ βγήκε η απόφαση της απαγόρευσης. Την θεωρούμε άδικη από την στιγμή που στα ξενοδοχεία τα εστιατόρια τους λειτουργούν.

Για το ότι συνεχίζουν να υφίστανται τα προβλήματα από το πέρασμα του “Ιανού”σε άκρως επισκέψιμες περιοχές της Κεφαλονιάς,ο κ.Τιμοθεάτος ανέφερε αυτολεξεί:”Οπωσδήποτε μας προβληματίζει,γι' αυτό την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησα μία επιστολή προς τούς αρμόδιους Υπουργούς ,μία κοινή επιστολή με το Επιμελητήριο ,την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων και την ¨Ένωση ξενοδόχων,με την προτροπή να γίνουν όσο το δυνατό γρηγορότερα τα έργα αποκατάστασης και πάνω απ'όλα με ασφάλεια ,το παρακολουθούμε το θέμα γιατί μας ενδιαφέρει και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να έρθουν το καλοκαίρι οι επισκέπτες μας και ο Μύρτος να είναι σε αυτή την κατάσταση. θα είναι πολύ μεγάλη δυσφήμιση να μην έχουν αποκατασταθεί περιοχές του νησιού μας πολύ γνωστές και ελκυστικές στους τουρίστες .

Για την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου και το έργο που επιτελεί ο κ.Τιμοθεάτος είπε: ”Σίγουρα επιτελεί έργο,βέβαια το να ακούγονται διάφορα όπως,”είναι σκάνδαλο το ότι συνεργαστήκατε μ αυτή την εταιρεία κ.λ.π”,είναι προσβολή για εμάς ,τα μέλη της επιτροπής .Αφιερώνουμε χρόνο και το θέλουμε για το καλό του νησιού και αντί να εκτιμηθεί ότι μετά από τόσα χρόνια γίνεται μία κίνηση στην Γερμανία,η οποία δεν είχε ποτέ ξαναγίνει και η οποία μπορεί να αποδώσει ,μιλούν για “σκάνδαλο”.

Ας την κρίνουν στο τέλος, και θα την κρίνουμε όλοι για να δούμε αν μας ωφέλησε η όχι.

Αυτό το γεγονός, της κακής κριτικής,δεν πρέπει να ανακόψει τον βηματισμό μας για άλλες παρόμοιες κινήσεις.

Οτιδήποτε αποφασίζουμε ,το αποφασίζουμε για να εξυπηρετήσουμε τον τόπο και όχι κάποιον συγκεκριμένα .

Η Γερμανική αγορά επιλέχθηκε γιατί είναι η μεγαλύτερη αιμοδότρια της Ελλάδας και στην Κεφαλονιά κατέχει μόλις την τρίτη θέση και την κατέχει σε σχετικά μικρό διάστημα τριών η τεσσάρων χρόνων,επομένως αυτή η αγορά θέλει πραγματικά μία στήριξη,το ερχόμαστε -φεύγουμε δεν δείχνει σταθερότητα.

Η Ιταλική αγορά με τις low cost εταιρείες που δραστηριοποιήθηκαν με δύο πτήσεις αρχικά μέσα σε δύο χρόνια κατέληξαν με δέκα, από δέκα διαφορετικά αεροδρόμια.

Θεωρούμε ότι η Γερμανική αγορά από τα μηνύματα που λαμβάνουμε και από τους 'tour operator' και τις αεροπορικές εταιρείες χρειάζεται μία παραπάνω βοήθεια και αυτό ως Κεφαλονιά πρέπει να το κάνουμε ,να μην ξανακλείσουμε την πόρτα,γιατί την επόμενη φορά που θα το επιχειρήσουμε θα είναι μετά από δέκα χρόνια.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας,είμαστε ένας εξωστρεφής κλάδος ,έχουμε αισιοδοξία,πρέπει να προσπαθούμε,δεν γίνεται να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα.

Το θέμα είναι ως τόπος να ανακάμψουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. το 2021 σίγουρα θα είναι λίγο καλύτερο,πρέπει να βάλουμε ένα στόχο ως νησί,ως προορισμός,το 2022 να μας βρει πολύ κοντά στα επίπεδα του 2019.”

Κλείνοντας ο κ. Τιμοθεάτος, ευχήθηκε εν όψει των εορτών,χρόνια πολλά με υγεία σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη

{https://soundcloud.com/user-46829938/timotheatos-1039-18-12-2020}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250