Προγραμματική σύμβαση για την στήριξη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σάμης από τον Δήμο Αργοστολίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 17:18

Προγραμματική σύμβαση για την στήριξη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σάμης από τον Δήμο Αργοστολίου

Προγραμματική σύμβαση η οποία περιλαμβάνει το πλαίσιο συμφωνίας για την στήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σάμης από την αντίστοιχη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αργοστολιού, αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.

Αυτό προέκυψε από την πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σάμης που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η αναγκαιότητα της υποστήριξης προκύπτει από το γεγονός ότι το υφιστάμενο εξειδικευμένο προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σάμης υπολείπεται των αναγκαίων ειδικοτήτων με την κατάλληλη γνώση και εμπειρία.

Με την παρούσα προγραμματική σύμβαση, ο Δήμος Σάμης θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες υλοποίησης έργων που θα ωφελήσουν τους δημότες του και επιπλέον θα αντιμετωπίσει τις καταστροφές που προέκυψαν από τις συνέπειες του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» που έπληξε τον Σεπτέμβρη την περιοχή μας. Από την πλευρά του ο Δήμος Αργοστολίου θα συμβάλλει με τη διάθεση έμπειρου και ικανού τεχνικού προσωπικού στην αποτελεσματική εκτέλεση των απαραίτητων έργων του Δήμου Σάμης, όπως αυτά έχουν δρομολογηθεί και συμπεριληφθεί στο τεχνικό του πρόγραμμα.

Οι δράσεις θα υλοποιούνται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις διοικητικές διαδικασίες του Δήμου Σάμης και θα παρακολουθούνται από την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης. Για την υλοποίηση των δράσεων στα πλαίσια της σύμβασης, θα επιτρέπεται η απασχόληση προσωπικού του ενός συμβαλλομένου στον άλλον, καθώς και η παραχώρηση χρήσης γραφείων, εξοπλισμού και μέσων.

Η χρονική διάρκεια της παρούσης σύμβασης αρχίζει από την υπογραφή της και λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2021. Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, ο Δήμος Αργοστολίου θα παρέχει τις απαιτούμενες υπηρεσίες επίβλεψης των έργων τακτικά και σταδιακά, ανάλογα με τις ανάγκες του Δήμου Σάμης είτε με την φυσική παρουσία των στελεχών του είτε, όπου είναι εφικτό, με εξ αποστάσεως υποστήριξη.

Η χρηματοδότηση των δράσεων της παρούσης προγραμματικής σύμβασης θα πραγματοποιείται από τους πόρους του Δήμου Σάμης, για δε την εφαρμογή της θα απαιτείται απασχόληση δύο τεχνικών υπαλλήλων του Δήμου Αργοστολίου. Το πρόσθετο διοικητικό κόστος θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου Σάμης ο οποίος επιπλέον αναλαμβάνει την υποχρέωση παροχής πληροφοριών και στοιχείων και γενικότερα οποιασδήποτε βοήθειας απαιτηθεί, ενώ υποχρεούται να καθορίζει τον τρόπο μετακίνησης των υπαλλήλων του Δήμου Αργοστολίου στην Σάμη και να καλύπτει το ενδεχόμενο κόστος μετακίνησης αυτών.

Τέλος, για τη παρακολούθηση των όρων της σύμβασης και την υλοποίηση του αντικειμένου της, ορίζεται τριμελής επιτροπή η οποία θα αποτελείται από δύο εκπροσώπους του Δήμου Σάμης και έναν εκπρόσωπο του Δήμου Αργοστολίου, με τους νόμιμους αναπληρωτές τους. Αντικείμενο της επιτροπής θα είναι ο συντονισμός και παρακολούθηση όλων των εργασιών που απαιτούνται για την εκτέλεση της παρούσας προγραμματικής σύμβασης και ειδικότερα η τήρηση των όρων της, η διαπίστωση της ολοκλήρωσης των εκατέρωθεν υποχρεώσεων και η εισήγηση προς τα αρμόδια όργανα των συμβαλλόμενων μερών κάθε αναγκαίου μέτρου και ενέργειας για την υλοποίησή της.

Από την πλευρά μας ελπίζουμε ότι με την υποστήριξη του Μητροπολιτικού Δήμου θα μπορέσει ο νεοσύστατος Δήμος μας να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες που ήδη υπάρχουν ή θα προκύψουν στο επόμενο διάστημα. Φυσικά στόχος δεν θα πρέπει να είναι άλλος από την στελέχωσή του το συντομότερο δυνατόν με το κατάλληλο προσωπικό, ώστε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων μας για έναν σύγχρονο, λειτουργικά – οικονομικά αυτόνομο και κοντά στους πολίτες Δήμο.

Πηγή: poulatakefalonias.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250