Στ. Τραυλός στον Inkefalonia 103,9 : “Ακόμη και για τις διαγραμμίσεις στους δρόμους πρέπει να παίρνουμε άδεια από την Αρχαιολογία!”

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 09:23

Στ. Τραυλός στον Inkefalonia 103,9 : “Ακόμη και για τις διαγραμμίσεις στους δρόμους πρέπει να παίρνουμε άδεια από την Αρχαιολογία!”

 Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 103,9 στον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς -Ιθάκης Σταύρος Τραυλός για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του.

Για το έργο στο Αδράκι: Σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη η διαπλάτυνση, έπεται η ασφαλτόστρωση και η τάφρος απορροής υδάτων.

Για το οδικό δίκτυο Αργοστόλι - Πόρος:¨Έχουν εξασφαλιστεί 800.000 ευρώ για μελέτες, η επόμενη διαπλάτυνση αφορά στην στροφή στα Βλαχάτα και θα συνεχίσουμε και με τις άλλες επικίνδυνες στροφές.

Για την Αγία Ευφημία: Σύντομα θα καλεσθούν οι κάτοικοι να τους προτείνουμε την λύση των συρόμενων φραγμάτων, που πέρσι δεν την είχαν αποδεχθεί.

Τα συρόμενα φράγματα τα μελετούν αυτή την στιγμή οι καλύτεροι μηχανικοί της Ελλάδας σε λίγες ημέρες θα καταθέσουν την πρόταση τους ,θα περάσει από το Συντονιστικό Όργανο θα ληφθεί απόφαση και θα τους λύσουμε το πρόβλημα των πλημυρών από την στιγμή που ο αγωγός θα χρειαστεί κάποια χρόνια για να κατασκευαστεί, η μελέτη ήταν 15 χρόνια στα συρτάρια ,εμείς την παραδώσαμε σε εννιά μήνες .

¨Οσον αφορά την γραφειοκρατία: Ακόμη και για τις διαγραμμίσεις στους δρόμους πρέπει να παίρνουμε άδεια από την Αρχαιολογία. Αυτά δεν είναι λογικά πράγματα .Για την στροφή στο Αδράκι έφτασα μέχρι την Υπουργό κ.Μενδώνη για να λύσω το πρόβλημα.¨Οσον αφορά έργα πολιτικής προστασίας, υπάρχει ήδη ο νόμος, ο κ.Χαρδαλιάς, θα δύναται σύντομα να αποφασίζει και έτσι θα απλουστευθούν οι διαδικασίες για έργα αρμοδιότητας του.

Όσον αφορά τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Σάμης:

¨Ασσος:¨Εχουν φύγει τα περισότερα φερτά υλικά,οι άνθρωποι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους.

Αγία Εφημία:Παρόλο που οι οικισμοί δεν είναι στην αρμοδιότητα μας ,ενισχύσαμε με αποφρακτικά μηχανήματα και ότι άλλο μέσον διαθέτουμε την αποκατάσταση.

Στην λεκάνη της Πυλάρου:17 εργολαβίες είναι σε εξέλιξη αυτή την στιγμή ,καθαρίζουμε τα ρέματα και κατασκευάζουμε και καινούριες λεκάνες ανάσχεσης .

Για την γέφυρα στο Χειμωνικό: Περιμένουμε κλιμάκιο του στρατού να κάνει αυτοψία και ανάλογα θα κινηθούμε.

¨Οσον αφορά την αποκατάσταση των σημαντικότερων προβλημάτων είναι εφικτή μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Για τις ανεμογεννήτριες: Σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες και με το τμήμα περιβάλλοντος θα συνταχθεί μια έκθεση αναφοράς για να ελέγξουμε αν έχουν εφαρμοστεί οι περιβαλλοντολογικές μελέτες για όλες τις εγκαταστάσεις στην Κεφαλονιά, θα προτείνουμε προς το αρμόδιο υπουργείο να αυστηροποιήσει τους όρους, σίγουρα ήταν άκαιρη η μεταφορά ανεμογεννητριών στην Κεφαλονιά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα…

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-103-9-671463262}

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250