Έκτακτο ΔΣ για τις σχολικές καθαρίστριες ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση Αργοστολίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 10:14

Έκτακτο ΔΣ για τις σχολικές καθαρίστριες ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση Αργοστολίου

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου: κ. Ν. Βαλλιανάτο

«ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ 9 ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ »

Στις 9/10/2020 κοινοποιήθηκε η με αριθμό 614/9-10-2020 απόφαση του Δημάρχου Αργοστολίου σε 9 καθαρίστριες σχολικών μονάδων της Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Αργοστολίου σύμφωνα με την οποία καταγγέλθηκε αζημίως η σύμβαση εργασίας τους με το αιτιολογικό ότι δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια ή δεν έχουν προσκομίσει πιστοποιητικό ελληνομάθειας. Πρόκειται για μετανάστριες, χωρίς κτήση της ελληνικής ιθαγένειας, που έχουν εμπειρία στην καθαριότητα στις σχολικές μονάδες, αφού κάποιες από τις απολυμένες ζουν στην Κεφαλονιά και εργάζονται με αυτήν την ειδικότητα περίπου δύο δεκαετίες. Επιπλέον, με ευθύνη του ελληνικού κράτους, διαγωνισμός για Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας έχει να διεξαχθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και τώρα, λόγω κορονοϊού, έχει παραπεμφθεί πλήρως το ζήτημα στις καλένδες. Κι αυτό συμβαίνει σε μία φάση που πολλαπλασιάζονται οι ανάγκες για μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία και του δήμου Αργοστολίου, λόγω της πανδημίας.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου προκειμένου, όπως αποδείχτηκε να ξεφορτωθεί την αντιπροσωπεία φορέων [ ΕΚΚΙ, Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕΚΙ ] που τον επισκέφθηκε στις 12-10-2020 και του ζήτησε την ανάκληση των παραπάνω απολύσεων, υποσχέθηκε προσχηματικά την επανεξέταση των απολύσεων και λίγη ώρα αργότερα τις επιβεβαίωσε ξανά με τις ίδιες δικαιολογίες που τις είχε στοιχειοθετήσει στοιχιζόμενος πίσω από την απαράδεκτη και ρατσιστική απόφαση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. Είναι φανερό πως η κυβέρνηση και δήμος Αργοστολίου είναι από κάθε άποψη έκθετοι για τις απολύσεις των καθαριστών / καθαριστριών των σχολείων στις οποίες προχώρησαν. Αντί να ανταποκριθούν στο αίτημα για μόνιμη – σταθερή εργασία των συμβασιούχων ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα, μετέτρεψαν τις συμβάσεις τους από μίσθωσης έργου σε ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που αποτελεί απλά, αναπροσαρμογή των όρων της ελαστικής εργασίας. Ο δήμος Αργοστολίου έχει καθήκον να σταθεί στο πλευρό των απολυμένων καθαριστριών, να στηρίξει τα αιτήματα των συνδικάτων και να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση του δημάρχου περί απολύσεων .

Με βάση τα παραπάνω:

Υποβάλλουμε αίτημα για την ΑΜΕΣΗ σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των απολύσεων των 9 καθαριστριών των σχολικών μονάδων της Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Αργοστολίου και ζητούμε:

  • Να ανακληθούν εδώ και τώρα οι 9 απολύσεις όλων των σχολικών καθαριστριών του δήμου Αργοστολίου.
  • Να τροποποιηθεί άμεσα το ΦΕΚ 3485 / 22 -08 – 2020, με κατάργηση των αποκλεισμών λόγω μη κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας και λόγω του προσόντος της Ελληνομάθειας.
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι που δούλευαν στη σχολική καθαριότητα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να γίνουν νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των σχολείων.
  • Να τροποποιηθεί – αυξηθεί αποφασιστικά ΤΩΡΑ ο αριθμός των προσλήψεων, με βάση τις ανάγκες που προκύπτουν για 15 μαθητές ανά τμήμα και για πλήρη κάλυψη των αναγκών καθαριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

 

                                             Αργοστόλι, 13-20-2020.

Οι υπογράφοντες το αίτημα σύγκλησης του Δ.Σ δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής

                                                     Συσπείρωσης Αργοστολίου.

                           Σταύρος Γρηγορόπουλος                       Γιάννης Κουρούκλης.            




00 inkefalonia general ad 300X250