Λαϊκή Συσπείρωση Ληξουρίου: "Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών..."

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2020 14:56

Λαϊκή Συσπείρωση Ληξουρίου: "Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών..."

 Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ληξουρίου στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών των σχολείων του Δήμου μας που είναι οι ασφαλείς - επαρκείς σχολικές εγκαταστάσεις (νέο κτίριο για το ΓΕΛ Ληξουρίου, επισκευή σεισμόπληκτων), η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (μείωση των μαθητών ανά τμήμα, ασφαλείς μεταφορές, επαρκής καθαρισμός των σχολείων), οι διορισμοί εκπαιδευτικών κ.α.

Ο αγώνας των μαθητών για άλλη μια φορά φέρνει στην επικαιρότητα τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες σπουδάζουν και διαβιούν, σήμερα και όλα τα τελευταία χρόνια, εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία της Παλικής. Τσακισμένα και ανεπισκεύαστα σχολεία (Γυμνάσιο Ληξουρίου και Αγίας Θέκλης, μηχανουργείο του ΕΠΑΛ, 2Ο Δημοτικό), σχολεία σε «κοντέινερ» (ΓΕΛ Ληξουρίου, 2ο Δημοτικό, Γυμνάσιο Ληξουρίου), σχολεία σε ακατάλληλα και απαράδεκτα κτίρια (Αγία Θέκλη, ΕΠΑΛ Ληξουρίου), αίθουσες, αθλητικές και άλλες υποδομές που λείπουν κ.α., συνθέτουν την εικόνα μιας τριτοκοσμικής κατάστασης στα Σχολεία του Δήμου Ληξουρίου.

Για άλλη μια φορά (την 6η κατά σειρά), η κοροϊδία Κυβέρνησης-ΠΙΝ και Δήμου «πάει σύννεφο» κάτω από το βάρος της πολιτικής τους, που απαξιώνει συστηματικά όλες τις λαϊκές ανάγκες για να τροφοδοτεί με μπόλικο χρήμα το μεγάλο κεφάλαιο. Η διαφορά όμως φέτος είναι, ότι σε αυτήν την κοροϊδία προστέθηκε η παραπέρα απαξίωση προς στους μαθητές που τους γυρίζουν την πλάτη χωρίς καν να κάνουν έστω και το στοιχειώδη διάλογο μαζί τους.

Οι υποσχέσεις της Δημ. Αρχής προς τους μαθητές στις περσινές κινητοποιήσεις μένουν ακόμη στα χαρτιά, αφού καμιά εξέλιξη δεν υπάρχει για την κατασκευή νέου κτιρίου για το ΓΕΛ Ληξουρίου, για την επισκευή του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης και την εκ νέου κατασκευή του Μηχανουργείου του ΕΠΑΛ. Ακόμη και η υπόσχεσή της Δημ.Αρχής για τα υπό επισκευή σχολεία, ότι θα ήταν έτοιμα από τον περασμένο Αύγουστο, περιμένει να υλοποιηθεί αφού ακόμη επισκευάζονται...

Η Λαϊκή Συσπείρωση, έχοντας μόνιμα στον προσανατολισμό της τα ζητήματα των σχολικών υποδομών, έχει θέσει, μέσα σε ένα χρόνο θητείας του νέου Δήμου μας, πέντε φορές μέχρι σήμερα το θέμα ζητώντας και απαιτώντας από την Δημ. Αρχή να βάλει σε προτεραιότητα τα σχολεία. Αντί αυτού ψηφίζει υποκριτικά τις εισηγήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης χωρίς να κάνει το παραμικρό για να υλοποιηθούν.

Σήμερα η κατάσταση στις υποδομές μιλάει από μόνη της. Η μη ύπαρξη προοπτικής γι αυτές, οι αντιδραστικές αλλαγές που συντελούνται στην εκπαίδευση (τράπεζα θεμάτων, εθνικό απολυτήριο κ.α.) καθώς και η τρομοκρατική-εκδικητική τακτική του υπουργείου ενάντια στους μαθητές που αγωνίζονται, αναγκάζουν για άλλη μια φορά τους μαθητές να είναι στους δρόμους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρώντας ότι τα προβλήματα των σχολείων και της εκπαίδευσης δεν αφορούν μόνο τους μαθητές αλλά το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας (και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας), καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό της Παλικής να σταθεί στο πλάι των μαθητών και να απαιτήσει σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές για τα παιδιά του.

Η προσπάθεια όλων όσων εντοπίζουν το πρόβλημα στην μορφή αγώνα των μαθητών αδικεί τον αγώνα τους και την συμβολή του στην επίλυση των προβλημάτων (χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε σήμερα ούτε τις επισκευές των σεισμόπληκτων σχολείων) και βάζει εμπόδια στην διεκδίκηση από ένα ενιαίο μέτωπο (Μαθητών-Γονέων- Εκπαιδευτικών και όλου του λαού), των κατά τα άλλα δίκαιων αιτημάτων τους.

Εδώ και τώρα Κυβέρνηση-ΠΙΝ και Δημοτική Αρχή, να δώσουν λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα της εκπαίδευσης και των σχολείων.

Ληξούρι 4/10/2020 Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ληξουρίου

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250