Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου: Σημαντικό! Πέρασε η εκπόνηση μελέτης από την ΚΤΥΠ για την ανέγερση νέας σχολικής μονάδας δίπλα στο Νάπιερ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 09:07

Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου: Σημαντικό! Πέρασε η εκπόνηση μελέτης από την ΚΤΥΠ για την ανέγερση νέας σχολικής μονάδας δίπλα στο Νάπιερ

Στεγάζονται το 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου και το Εσπερινό Γυμνάσιο

Μια σημαντική απόφαση πήρε χθες κατά την συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, καθώς πέρασε κατά πλειοψηφία το θέμα της ημερήσιας διάταξης για “εκπόνηση μελέτης από την ΚΤΥΠ για ανέγερση σχολικής μονάδας δίπλα στο Νάπιερ, που βρίσκονται σε Προκάτ το 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου και το Εσπερινό Γυμνάσιο. Όπως τονίστηκε, θα γίνει παραχώρηση της χρήσης του οικοπέδου στην ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ) για 10 χρόνια για την κατασκευή του νέου σχολείου. 

Όσο θα διαρκεί η κατασκευή του νέου σχολείου, το 3ο Γυμνάσιο θα μεταφερθεί στις αίθουσες στο χώρο του ΞΕΝΙΑ όπου αυτή την στιγμή βρίσκεται το 4ο Δημοτικό Αργοστολίου, το οποίο θα πάει στο κτίριο που επισκευάζεται αυτή την περίοδο.

“Πρόκειται να κατασκευαστεί μια νέα σχολική μονάδα που θα καλύψει τις ανάγκες του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου και  του που στεγάζεται εκεί σε ΠΡΟΚΑΤ. Είναι ντροπή τα σχολεία μας έξι χρόνια μετά τους σεισμούς να βρίσκονται σε ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες... Πρέπει να αρχίσουμε να υλοποιούμε νέες σχολικές μονάδες. Δεν πρέπει να καθυστερούμε και να αφήσουμε ευκαιρίες, όπως είναι η συγκεκριμένη, για να γίνει το σχολείο εκεί. Δεν πρέπει να ολιγωρήσουμε και να αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Για το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου θα αναζητηθεί κάποιος άλλος χώρος” ήταν τα λόγια του αντιδημάρχου και εισηγητή του θέματος Γιώργου Τσιλιμιδού, ενώ όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος “μετά την συνάντηση που είχαμε στην ΚΤΥΠ μαζί με τον βουλευτή κ. Καππάτο, πάμε να εντάξουμε το έργο στην τρέχουσα περίοδο του ΕΣΠΑ”.

Γιώργος Χαλαβαζής

Απαγόρευση η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA




00 inkefalonia general ad 300X250