Παρέμβαση Βαλλιανάτου στον Πρωθυπουργό για την οικογένεια του Δημήτρη Παπαδόπουλου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 09:18

Παρέμβαση Βαλλιανάτου στον Πρωθυπουργό για την οικογένεια του Δημήτρη Παπαδόπουλου

Προς:

  • Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
  • Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκος
  • Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνη Γεωργιάδη
  • Βουλευτή Κεφαλληνίας & Ιθάκης, κ. Παναγή Καππάτο
  • Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου

Κοιν.:

  • Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιο Κασαπίδη
  • Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών κ. Ιωάννη Γιάτσιο
  • Βουλευτή Γρεβενών, κ. Ανδρέα Πάτση
  • Δήμαρχο Γρεβενών, κ. Γεώργιο Δασταμάνη
  • κ. Στέλλα Ντράμτσικα - Παπαδοπούλου

Αξιότιμοι Κύριοι,

Επανέρχομαι  για ακόμη μια φορά, για να σας θυμίσω μια ιστορία, με τραγική κατάληξη, που διαδραματίστηκε  πριν από μερικά χρόνια στις 04 Ιουλίου 2002, εδώ στο νησί της Κεφαλονιάς, στην ακρογιαλιά «Άμμες», τοπικής κοινότητας Σβορωνάτων του Δήμου Αργοστολίου, όταν ο αείμνηστος  Δημήτριος Παπαδόπουλος με καταγωγή από τα Γρεβενά, έχασε τη ζωή του, προσπαθώντας να σώσει από πνιγμό, έναν Κεφαλλονίτη, άγνωστο σε αυτόν, μπροστά στα έντρομα μάτια της συζύγου του και των τριών ανήλικων παιδιών του, ηλικίας: 6, 4 & 2 ετών.

Το πρώην Νομαρχιακό Συμβούλιο Κεφαλληνίας & Ιθάκης, θέλοντας να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, γι΄ αυτή την απαράμιλλη πράξη  αυτοθυσίας και να αποδώσει Τιμή στον Δημήτριο Παπαδόπουλο, πραγματοποίησε ειδική συνεδρίαση στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ», εξέδωσε σχετικό Ομόφωνο Ψήφισμα, στο οποίο μεταξύ άλλων, ζητούσε από την τότε Κυβέρνηση την έμπρακτη συμπαράσταση της, προς την οικογένεια του εκλιπόντος,

Παρόλο που οι πρώην Νομάρχες του νησιού, αλλά και εγώ προσωπικά, άλλοτε με την ιδιότητα του Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου και άλλοτε ως, Περιφερειακός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στείλαμε ανάλογα  έγγραφα προς στους πρώην Πρωθυπουργούς και στα αντίστοιχα Υπουργεία, ουδείς, ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας, για παροχή σταθερής εργασίας  στην σύζυγο του.

Όπως αντίστοιχα, η Ελληνική Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε με το αριθμ.: ΦΕΚ 427/Β΄/10.03.2009 με το διορισμό συγγενών θυμάτων, συνέπεια του ατυχήματος στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, την 24η.07.2008.

Τα χρόνια πέρασαν, η δικαίωση για την αυτοθυσία του Δημήτρη, δεν ήρθε στην οικογένεια της Στέλλας, που με πόνο, ανέχεια και στερήσεις μεγάλωσε τα τρία παιδιά της.

Ο πρωτότοκος γιός της, αποφοίτησε από το ΤΕΙ Γρεβενών - τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και εργάζεται με σύμβαση Ορισμένου Χρόνου, διάρκειας ενός έτους, στην Γενική Δ/νση Δημοσίων Συμβάσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, σύμφωνα με την αρ. πρωτ.: 32971/20.03.2019 Απόφαση του  πρώην Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, έως της 05.03.2020.

Η Στέλλα Ντράμτσικα – Παπαδοπούλου, τα τελευταία 4 χρόνια εργάζεται ως καθαρίστρια σε Νηπιαγωγείο, στο Δήμο Γρεβενών, με ετήσιες συμβάσεις μέσω Ε.Σ.Π.Α.

Ευελπιστώ, έστω και τώρα, μετά από 18 χρόνια ότι σε κάποια νομοθετική ρύθμιση που θα ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων και η οποία θα έχει «αναδρομική ισχύ», θα θυμηθεί να συμπεριλάβει και να αποδώσει, σε κάποιο από τα μέλη αυτής της βασανισμένης οικογένειας, τη δικαίωση που περιμένει.

Ας  αποδοθεί,  έστω και τώρα, η επιβράβευση της Πολιτείας, για την πράξη Αλληλεγγύης, Αλτρουισμού και Αυτοθυσίας, του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Με Τιμή !

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ (ΝΙΚΟΛΑΣ ) ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ

(6972723568)