Σπύρος Σαμούρης: «Δίνουμε καθημερινό αγώνα και θέλουμε την βοήθεια της κοινωνίας»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 10:44

Σπύρος Σαμούρης: «Δίνουμε καθημερινό αγώνα και θέλουμε την βοήθεια της κοινωνίας»

Συνέντευξη παραχώρησε στην  εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» , ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σαμούρης .

Σκοπός της συνέντευξης ήταν να ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητας του αλλά και να δώσει  απαντήσεις σε όσα του καταλογίζουν.

Η συζήτηση ξεκίνησε με μια ερώτηση που έθεσαν οι καταστηματάρχες της παλιάς αγοράς, η οποία έχει σχέση με την τροφοδοσία των καταστημάτων τους (πως θα τροφοδοτούνται όταν θα έχει τελειώσει το έργο που εκτελείται).  Ο κος Σαμούρης εξήγησε: «Προβλέπεται να γίνει τσιμεντόστρωση. Το γουλόστρωτο είναι παρέμβαση του δήμου. Αυτό το αίσχος που υπάρχει στην καρδιά της πόλης θα σταματήσει. Για τους επαγγελματίες θα υπάρξουν ώρες τροφοδοσίας. Έχω έτοιμο τον κανονισμό λειτουργίας των πεζόδρομων».  Επιπρόσθετα ανέφερε πως τα καταστήματα θα εφοδιάζονται όπως και όλα τα καταστήματα σε όλο τον κόσμο, όπου υπάρχουν πεζόδρομοι. Υπογράμμισε δε, πως στο πίσω κομμάτι δεν θα επιτρέπεται το παρκάρισμα. Ο κος Σαμούρης  ενημέρωσε πως θα συσταθεί ξανά δημοτική αστυνομία, όμως μέχρι να γίνει αυτό θα παρεμβαίνει όπου χρειάζεται η αστυνομία.

Από την κουβέντα δεν έλειψε το πολύ σημαντικό ζήτημα του κυκλοφοριακού. Αποκάλυψε πως η τελευταία συγκοινωνιακή μελέτη εκπονήθηκε το 1985 και πως τώρα θα υπάρξει συγκοινωνιολόγος, θα γίνει μελέτη και θα αλλάξουν πράγματα. Ωστόσο, δεν άφησε αναπάντητη  και την πρόταση η Βεργωτή να γίνει διπλής κυκλοφορίας, λέγοντας πως: «Οι προτάσεις καλές είναι και πρέπει να υπάρχουν, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει, καθώς θα μεγιστοποιούσε το πρόβλημα».  Σχετικά και με τα παρκαρισμένα μηχανάκια και τις καρέκλες στο δρόμο που στερούν θέσεις πάρκινγκ, ο κος Σαμούρης ανέφερε πως είναι αρμοδιότητα της αστυνομίας και έχει ενημερώσει σχετικά.

Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου

Αναφορικά με το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2020, ο καλεσμένος επεσήμανε ότι και σε αυτό το κομμάτι η διάσπαση έπαιξε μεγάλο ρόλο.  Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η διάσπαση δημιούργησε προβλήματα.  Φτιάξαμε ένα τεχνικό πρόγραμμα και το περάσαμε γιατί ακολουθεί και ο προϋπολογισμός. Στο τεχνικό πρόγραμμα  υπάρχουν και τα έργα που είχαν εγκριθεί όσο ο δήμος ήταν ενιαίος και ανήκουν σε άλλους δήμους. Ο διάδοχος αυτών των έργων είναι ο Δήμος Αργοστολίου».  Επίσης, υπογράμμισε τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν ώστε να καταρτιστεί το τεχνικό πρόγραμμα καθώς, αφενός δεν υπήρχε ο προϋπολογισμός, αφετέρου δεν υπάρχει ούτε μια μελέτη έτοιμη, ενώ συμπλήρωσε πως η κατάρτιση έγινε και με βάση τις ανάγκες των κοινοτήτων.

Ο κος Σαμούρης κλήθηκε να απαντήσει για το κτήριο της Καμπάνας (αν έχει κάνει αυτοψία, τι έχει δει) και απάντησε ότι αυτό που αντίκρισε μπαίνοντας στην Καμπάνα ήταν ένα χάος, με ακαθαρσίες από περιστέρια. «Την επόμενη φορά θα πρέπει να πάω με μάσκα. Η Καμπάνα αφέθηκε στην τύχη της όπως και ο Θαλασσόμυλος» τόνισε χαρακτηριστικά  και ενημέρωσε πως η Καμπάνα ανήκει στην ΚΕΔΗΚΕ η οποία το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει προβλήματα.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ΚΤΕΛ και σε όλα τα ανώνυμα δημοσιεύματα που τον κατηγορούν για υπεξαίρεση.  Απάντησε πως  όποιος θέλει να τον κατηγορήσει να το κάνει με υπογραφή. «Δεν ασχολούμαι με τέτοιους ανθρώπους. Δεν υπάρχει κανένα κατηγορητήριο για εμένα. Οι συνάδελφοί μου με ξέρουν και εγώ προσπαθώ να τους αντιπροσωπεύω επάξια» ήταν τα λόγια του.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του inkefalonia.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ