“Βόμβες" στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου: “Μπλοκάρει” ο Δήμος Ληξουρίου τις πληρωμές της ΚΕΔΗΚΕ – Σπύρος Πεφάνης: “Υπάρχει πολιτική πλεκτάνη εναντίον της ΚΕΔΗΚΕ”

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 19:54

“Βόμβες" στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου: “Μπλοκάρει” ο Δήμος Ληξουρίου τις πληρωμές της ΚΕΔΗΚΕ – Σπύρος Πεφάνης: “Υπάρχει πολιτική πλεκτάνη εναντίον της ΚΕΔΗΚΕ”

Σαν  “βόμβα” έπεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, η ενημέρωση ότι ο Δήμος Ληξουρίου “μπλοκάρει” την λειτουργία της ΚΕΔΗΚΕ, καθώς δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στον προϋπολογισμό της.

Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως εκτός ημερησίας, απο τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, μετά την επιστολή των 11 υπαλλήλων της ΚΕΔΗΚΕ, οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες και ζητούν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Ως εκ τούτου, όπως ειπώθηκε τόσο απο τον Δήμαρχο Αργοστολίου, όσο και απο τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ Σπύρο Πεφάνη: “Αυτή την στιγμή, δεν μπορούν να πληρωθούν οι 11 μόνιμοι υπάλληλοι της ΚΕΔΗΚΕ, αλλά και οι συνεργάτες αυτής”.

Όπως τονίστηκε από τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο, ο λόγος που συμβαίνει αυτό γιατί:  “Ο Δήμος Ληξουρίου δεν επιθυμεί πλέον να συμμετάσχει και να ψηφίσει τον προϋπολογισμό της ΚΕΔΗΚΕ και ως εκ τούτου δεν μπορούν να πληρωθούν οι υπάλληλοι…

DSC 0088

Οπως επεσήμανε σε έντονους τόνους ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Σπύρος Πεφάνης κατά την εισήγηση του θέματος. “Το Ληξούρι δεν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό της ΚΕΔΗΚΕ και έχει πάρει απόφαση να φύγει απο την ΚΕΔΗΚΕ . Υπάρχει μια πολιτική πλεκτάνη εναντίον της ΚΕΔΗΚΕ . Αν επιθυμούν στον Δήμο Ληξουρίου να τορπιλίσουν την ΚΕΔΗΚΕ ας το κάνουν. Δεν είναι όμως μόνο η κακιά πρόθεση, είναι και θέματα νόμου και δεν μπορεί να καταδικάζουν με αυτό τον τρόπο μία επιχείρηση. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΗΚΕ, πολλές φορές δεν έχει απαρτία γιατί δεν έρχονται από το Ληξούρι ώστε γίνει απαρτία. Συμπαρίσταμαι στους υπαλλήλους. Δεν φταίνε σε τίποτα οι εργαζόμενοι να τα περνούν αυτά… καλώ το σώμα να στηρίξει την επιχείρηση και τους υπαλλήλους και να φτάσουμε ως το υπουργείο για να ξεμπλοκάρει…”.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος τόνισε : “Μιλάμε με το υπουργείο για να πληρωθούν οι υπάλληλοι της ΚΕΔΗΚΕ. Όμως αυτή η στάση απο τον Δήμο Ληξουρίου μας μπλοκάρει όμως την μισθοδοσία, μας μπλοκάρει το Καρναβάλι. Είναι 11 άτομα μισθοδοσία που πρέπει να πληρωθούν και γι αυτό ανησυχώ. Και το Ληξούρι και η Σάμη δεν επιθυμούν να υπάρχει ΚΕΔΗΚΕ”.

“Να φτιάξουμε την δική μας επιχείρηση Πολιτισμού και Αθλητισμού"

Και πρότεινε ο Δήμαρχος: “Προτείνω λοιπόν στο Σώμα να πάρει απόφαση ότι δεν θέλει να σπάσει η ΚΕΔΗΚΕ, αλλά αφού δεν συμφωνούν οι άλλοι δήμοι, να πάρει την απόφαση για την δημιουργία επιχείρησης που θα ασχολείται με τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό στον Δήμο Αργοστολίου. Ωστόσο όσο δεν υπάρχει διαχωρισμός είναι υποχρεωμένοι οι άλλοι δύο δήμοι να συνεισφέρουν στις υποχρεώσεις της ΚΕΔΗΚΕ”.

“Δεν συμφωνώ με την άποψη και την στάση του Γιώργου Κατσιβέλη” τόνισε ο Αλέξανδρος Παρίσης που είχε κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ληξουρίου και συνέχισε: “πρέπει να υπάρχει μία σωστή συμφωνία ώστε να μην μείνει ο κόσμος απλήρωτος”.

DSC 0106

Οπως είπε και ο κ. Σπύρος Πεφάνης το θέμα είναι πολύ σοβαρό, καθώς: “Στις 31 Ιανουαρίου, η επιχείρηση χάνει την φορολογικής της ενημερότητα, ενώ οι υπάλληλοι θα είναι δύο μήνες απλήρωτοι”.

Ο κ. Μάκης Φόρτες επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης τόνισε πως : “Δεν μπορεί να κανένας να κάνει παιχνίδια και κυρίως σε έναν τομέα όπως ο πολιτισμός” ενώ έκανε πρόταση που προκάλεσε ερωτηματικά “Να φύγουν οι άλλοι δύο Δήμοι και να κρατήσει ο Δήμος Αργοστολίου μόνος του την ΚΕΔΗΚΕ”.

Ο αντιδήμαρχος κ. Διονύσης Μινέτος προέτρεψε τον Δήμαρχο Ληξουρίου: “Ο κ. Κατσιβέλης πρέπει να φερθεί πολιτισμένα. Η συμπεριφορά του Δημάρχου Ληξουρίου χαρακτηρίζει μία ολόκληρη επαρχία μια ολόκληρη” .

“Αυτό που κάνουν στο Ληξούρι, είναι επιεικώς απαράδεκτο” τόνισε ο Νίκος Ανουσάκης απο την παράταξη της “Ισχυρής Κεφαλονιάς” και συνέχισε.”Είναι τεράστιο σφάλμα να θέλουν να διαλύσουν την ΚΕΔΗΚΕ. Όσο και για όσο όμως η ΚΕΔΗΚΕ θα υπάρχει, το Ληξούρι πρέπει να συμμετέχει...”

Αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στους Δήμους Ληξουρίου και Σάμης, να συμμετέχουν στις υποχρεώσεις τους μέχρι να παρθεί η όποια απόφαση για το μέλλον της ΚΕΔΗΚΕ.

Αναμένονται τις επόμενες μέρες σημαντικές αποφάσεις όσον αφορά το μέλλον της Διαδημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού και Αθλητισμού, αλλά το βασικότερο όπως τονίστηκε είναι να “ξεμπλοκάρει” το θέμα της πληρωμής των υπαλλήλων της επιχείρησης.

Γιώργος Χαλαβαζής

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA 

DSC 0085DSC 0090DSC 0091DSC 0093DSC 0096DSC 0097DSC 0100DSC 0104DSC 0107

 




00 inkefalonia general ad 300X250