Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ληξουρίου

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 13:35

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ληξουρίου

Η Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Ληξουρίου, κόντρα στην κοινή απόφαση των παρατάξεων της Δημοτικής Αρχής  Κατσιβέλη(ΝΔ), Αραβαντινού (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) και Ρουχωτά (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ), για άλλη μια φορά στάθηκε καθαρά υπέρ των σεισμόπληκτων κατοίκων των εργατικών κατοικιών που 6 χρόνια μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουν την κοροϊδία και την εγκατάλειψη των αστικών  κυβερνήσεων (Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) .

Στο χθεσινό (20/01/2020) Δημοτικό συμβούλιο οι παραπάνω παρατάξεις ως εκπρόσωποι των κυβερνήσεων και των κομμάτων που μέχρι σήμερα παρέπεμψαν στις «ελληνικές καλένδες»  το θέμα των σεισμόπληκτων εργατικών κατοικιών, όχι μόνο δεν βρήκαν να πουν μια κουβέντα για τις  μέχρι σήμερα κυβερνητικές ευθύνες, αλλά έδωσαν  και τα  ανάλογα άλλοθι στηρίζοντας ο ένας τον άλλον (ο κ.Ρουχωτάς της Ν.Δ. την κ. Θεοπεφτάτου του ΣΥΡΙΖΑ), για να καταλήξουν  τελικά ότι  η θέση του νέου πλέον Δήμου Ληξουρίου, θα καθοριστεί στην συνάντηση με τον υπουργό υποδομών που “θα”… επισκεφτεί το επόμενο διάστημα τον Δήμο μας !!!

Προσπαθώντας να προσαρμόσουν στα μέτρα των κυβερνητικών επιδιώξεων για φθηνές επισκευές στις τσακισμένες εργατικές κατοικίες, έπαιξαν το ανάλογο θέατρο εντυπώσεων, αυτήν την φορά στην παράσταση «περιμένοντας …τον υπουργό». Καταψήφισαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης  να ανακατασκευαστεί εξολοκλήρου όλο το συγκρότημα των εργατικών κατοικιών και με 100% κρατική αρωγή και ευθύνη, να διαγραφούν τα στεγαστικά δάνεια των σεισμόπληκτων των εργατικών κατοικιών και να σταματήσουν να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, να συνεχιστεί η επιδότηση ενοικίου έως την ανακατασκευή τους, να αποδοθούν ευθύνες για το σκάνδαλο των κατασκευαστικών προβλημάτων κ.α, αιτήματα, που ανεξάρτητα από την όποια συνάντηση με τον υπουργό, ήταν με το μέρος των σεισμοπλήκτων  και όχι με τον «ρεαλισμό» των  όποιων χθεσινών και σημερινών κυβερνητικών διευθετήσεων.

Στο θέμα του αλιευτικού καταφυγίου του ΑΘΕΡΑ η Λαϊκή Συσπείρωση, ανέδειξε και εισηγήθηκε το θέμα, όπου αποκάλυψε τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ , καθώς και όλων των τοπικών αρχών που διαιωνίζουν το πρόβλημα της μη νομιμοποίησής του και της κατεδάφισής του. Κατήγγειλε τις παλαιότερες αλλά και τις πιο πρόσφατες ενέργειες  (την απαράδεκτη ερώτηση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Σκουρλέτη που ζητά την κατεδάφισή του, καθώς και την απόφαση μη νομιμοποίησής του από τον σημερινό Υφυπουργό Οικονομικών της ΝΔ κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο)  και έβαλε προς ψήφιση το πλαίσιο να υπάρξουν :

  • ομόφωνη απόφαση καταδίκη της απόφασης του Υφυπουργού Οικονομικών, να γίνουν άμεσες ενέργειες για ένσταση κατά της απόφασής του
  • άμεσες ενέργειες για την νομιμοποίησή του καταφυγίου για να κατοχυρωθεί επιτέλους σαν έργο μεγάλης ωφελιμότητας και αξίας για την ευρύτερη περιοχή
  • χρηματοδότηση και ένταξή του στο φετινό τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και της ΠΙΝ,  ή από άλλη χρηματοδότηση προκειμένου να εκσυγχρονιστεί.
  • Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με τους κατοίκους του Αθέρα στην συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου (με τηλεδιάσκεψη) την ερχόμενη Τετάρτη 22/1/2020, όπου εισηγείται  το θέμα η Λαϊκή Συσπείρωση, και να απαιτήσει να υιοθετηθεί το παραπάνω πλαίσιο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό της Παλικής να μην εφησυχάσει επειδή η παραπάνω πρόταση απλά υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού τα συμφέροντα που ορέγονται την κατεδάφιση του καταφυγίου είναι ισχυρά και με πολιτική κάλυψη των κυβερνήσεων (Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) που θέλουν να «καθαρίσουν» την περιοχή από τις «ενοχλητικές» δραστηριότητες των κατοίκων και των ψαράδων. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τελική νίκη.

ΛΗΞΟΥΡΙ 21/01/2020

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ