Σπύρος Πεφάνης: «Λύση στην κρίση ο πολιτισμός»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 13:00

Σπύρος Πεφάνης: «Λύση στην κρίση ο πολιτισμός»

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Σπύρος Πεφάνης, βρέθηκε στο στούντιο του COSMOS 96,5  και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», σε μια πρώτη συζήτηση για τα νέα του καθήκοντα.

Αρχικά αναφέρθηκε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο από την ΚΕΔΗΚΕ με την παρουσία πολιτιστικών συλλόγων και άλλων φορέων από όλη την Κεφαλονιά και ανέφερε πως συζητήθηκαν αρκετά πράγματα με πιο σημαντικό το γεγονός ότι αρκετοί από τους συλλόγους δεν έχουν στέγη.

 Ένα πολύ σημαντικό θέμα για τον κο Πεφάνη, είναι η εξεύρεση ενός χώρου που θα μπορούσε να γίνει πολυχώρος, καθώς αυτή τη στιγμή το θέατρο λειτουργεί ως ένας αφού φιλοξενεί παραστάσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις. Έκανε και μια αποκάλυψη (μιλώντας για διάφορους χώρους στην Κεφαλονιά), πως  μάλλον σύντομα και από όσα ξέρει, θα ανοίξει το καφενείο της Καμπάνας.

Στην συζήτηση και τα οικονομικά της ΚΕΔΗΚΕ που στο παρελθόν είχαν απασχολήσει πολύ. Ο κος Πεφάνης  όπως είπε, είναι πρόεδρος ουσιαστικά 13 μέρες και « τα οικονομικά παραλαμβάνονται. Σιγά σιγά ενημερωνόμαστε, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι η ΚΕΔΗΚΕ δεν έχει πολλά έσοδα» απάντησε, υπογραμμίζοντας πως στο μέλλον και όταν θα έχει ενημερωθεί πλήρως θα είναι σε θέση να πει περισσότερα.

«Η Κεφαλονιά θα στολιστεί και φέτος. Δεν θα υπάρχουν πιο φωτεινοί και πιο σκοτεινοί δρόμοι. Όλη η Κεφαλονιά θα στολιστεί» ανέφερε σχετικά με τον στολισμό για τα Χριστούγεννα ενώ επισήμανε πως αν και δεν υπάρχουν πολλοί υπάλληλοι, όλοι οι δήμοι με το υπάρχον προσωπικό θα κάνουν ότι καλύτερο μπορούν και θα βοηθήσουν για ένα ωραίο αποτέλεσμα.

Τέλος, ο πρόεδρος τόνισε πως ο πολιτισμός πρέπει να στηριχθεί και αυτό γιατί «ο πολιτισμός είναι η λύση στην κρίση και ένας δήμος χωρίς πολιτισμό δεν αξίζει τίποτα».



πηγή: www.965.gr