Διονύσης Μινέτος: «Τιτάνια η προσπάθεια που καταβάλλουμε»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 20:00

Διονύσης Μινέτος: «Τιτάνια η προσπάθεια που καταβάλλουμε»

 Συνέντευξη στο inkefalonia radio 103,9

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή και τη Χριστίνα Αντωνίου βρέθηκε ο Α/Δ Τεχνικών έργων και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αργοστολίου κ. Διονύσης Μινέτος.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης κινήθηκε γύρω από το θέμα των τελευταίων ημερών, την εφαρμογή δηλαδή του συστήματος της έξυπνης στάθμευσης στο κέντρο του Αργοστολίου.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα οι οδηγοί θα είναι σε θέση να γνωρίζουν τη διαθεσιμότητα των θέσεων στάθμευσης πριν την εκκίνηση ή άφιξη στην περιοχή με αποτέλεσμα το οδικό δίκτυο να επιβαρύνεται λιγότερο. Άλλωστε όπως έχουν επισημάνει οι ειδικοί το κυκλοφοριακό πρόβλημα εντείνεται από τους οδηγούς που αναζητούν θέση στάθμευσης και κινούνται στον οδικό άξονα.

Ο κ. Μινέτος επισήμανε ότι η έξυπνη στάθμευση από μόνη της δεν θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα, αλλά θα το βελτιώσει και σε συνδυασμό με την κυκλοφοριακή μελέτη που θα υλοποιηθεί το ερχόμενο έτος και τη δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης πιθανόν στο κτίριο τη παλιάς Αστυνομίας-βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση με το ΤΑΙΠΕΔ- , καθώς και στην είσοδο της πόλης, το πρόβλημα του κυκλοφοριακού θα μειωθεί, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο.

Παράλληλα τόνισε ότι σε όσες πόλεις έχει εφαρμοστεί το συγκεκριμένο σύστημα έξυπνης στάθμευσης, τα αποτελέσματα είναι θετικά και συμβάλλουν όχι μόνο στην γρήγορη ανεύρεση θέσης στάθμευσης, αλλά μέσου του συστήματος εφαρμόζεται και η κοινωνική πολιτική του Δήμου, παρέχοντας θέσεις στάθμευσης σε ειδικές κατηγορίες πχ (ΑμεΑ, γυναίκες εγκύους, θωράκιση των ραμπών ΑμεΑ κλπ) . Δίνοντας διευκρινήσεις επί του θέματος θέλησε να απαντήσει μέσα από την εκπομπή σε κατευθυνόμενα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για το κόστος του προγράμματος στάθμευσης, λέγοντας ότι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα φτάνοντας στα άκρα και δε διστάζουν να ξεφύγουν από τα επιτρεπτά όρια. «Δεν διστάζουν να πετάξουν λάσπη είπε χαρακτηριστικά ορισμένοι, θέλοντας να διασπείρουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με το κόστος, ενώ έφερε ως παράδειγμα το ιλιγγιώδες ποσό των 300.000 ευρώ που κόστισε η δημιουργία του site του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς και οι συγκεκριμένες πηγές δεν σχολίασαν τίποτα περί τούτου».

Στη συνέχεια η συζήτηση στράφηκε στο μεγάλο βάρος που έχει επωμιστεί η νέα Δημοτική Αρχή Αργοστολίου όσον αφορά την παραλαβή των έργων που υλοποίησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, αφού όπως είπε καρπώθηκαν τα πολιτικά οφέλη της υλοποίησης κάποιων έργων, δεν ολοκλήρωσαν όμως την λειτουργία τους με όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να απενταχθούν κάποια έργα-όπως το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου-αν δεν γίνει η παραλαβή τους άμεσα. «Είναι τιτάνια η προσπάθεια που καταβάλουμε, αν ήταν εύκολο θα το είχαν κάνει ήδη και δεν θα το άφηναν, ανέφερε».

Συζήτηση πραγματοποιήθηκε και για το οδικό δίκτυο και τις ασφαλτοστρώσεις στο Δήμο Αργοστολίου. Ο κ.Μινέτος ανέφερε ότι χρειάζεται προγραμματισμός για ασφαλτοστρώσεις ανά δύο έτη και όχι αδράνεια δέκα ετών όπως βιώσαμε μέχρι τώρα. Μάλιστα ανέφερε ότι από το 2021 θα είναι πιο εύκολο να χρηματοδοτηθούν ασφαλτοστρώσεις από το ΕΣΠΑ, κάτι που δεν γίνονταν μέχρι σήμερα μέσω ΕΣΠΑ και ήταν δύσκολο να εξευρεθούν πόροι γιατί τα ποσά που απαιτούνται για τέτοιους σκοπούς είναι μεγάλα. «Δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορούσε να γίνει προγραμματισμός ανά δύο έτη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο σήμερα και είναι πολύ πιο δύσκολο να το «μαζέψουμε» είπε.

Όσον αφορά την Τεχνική Υπηρεσία στην οποία προΐσταται τα προβλήματα υποστελέχωσης είναι αρκετά, παρόλα αυτά όμως τα στελέχη είναι ικανά και με εμπειρία ετών, ανέφερε. «Δουλεύουμε σκληρά καθημερινά και τα αποτελέσματα θα φανούν το προσεχές διάστημα». Για τις πλημμύρες στο Νύφι ο Α/Δ σχολίασε ότι είναι ένα δύσκολο κομμάτι και απαιτείται άμεσα σχεδιασμός από την Περιφέρεια-που είναι στις αρμοδιότητές της τα αντιπλημμυρικά έργα- ενώ όσον αφορά τη συνεργασία Περιφερειακής/Δημοτικής Αρχής υπογράμμισε ότι υπήρξε συντονισμός και επικοινωνία στο μέγιστο βαθμό όσες φορές χρειάστηκε.

Τέλος, τόνισε την ισομερή ανάπτυξη που επιδιώκουν τα στελέχη της νέας Δημοτικής Αρχής σε όλες τις περιοχές του Δήμου Αργοστολίου και όχι μόνο στο κέντρο, αναφέροντας την υλοποίηση του έργου της πλατείας των Βλαχάτων μέχρι τον ερχόμενο Μάιο καθώς και το τουριστικό καταφύγιο της Αγίας Πελαγίας, στο οποίο έχει σταλεί η περιβαλλοντική μελέτη για έγκριση και προχωρούν στα επόμενα βήματα όσον αφορά τη διαχείριση και την είσπραξη εσόδων των σκαφών.

Ακούστε παρακάτω το ηχητικό ολόκληρης της συνέντευξης




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ