H Ρόδη Κράτσα στον Cosmos 96,5: «Συζητήθηκε η κατανομή προσφύγων, δεν πάρθηκαν όμως αποφάσεις»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 10:08

H Ρόδη Κράτσα στον Cosmos 96,5: «Συζητήθηκε η κατανομή προσφύγων, δεν πάρθηκαν όμως αποφάσεις»

Δημοσιεύματα που θέλουν τα Ιόνια Νησιά και συγκεκριμένα η Ζάκυνθος να ετοιμάζει δομές φιλοξενίας προσφύγων, στάθηκαν η αφορμή για επικοινωνία με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», επικοινώνησε με την κα Κράτσα, για να υπάρξει μια ενημέρωση σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν, στην συνάντηση που είχαν οι 13 περιφερειάρχες με τον υπουργό προστασίας του πολίτη κο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Όπως είπε η περιφερειάρχης, αυτή η συνάντηση ήταν πολύ ξαφνική και όταν βρέθηκε εκεί, συζητήθηκε το θέμα της αποσυμφόρησης των νησιών του Αιγαίου.

«Ο υπουργός διαμήνυσε σε όλους τους περιφερειάρχες ότι είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις στα hot spots και ότι όλοι έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε και να βρεθούν αξιοπρεπέστερες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και πρέπει όλες οι περιφέρειες να βοηθήσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Κράτσα προσπαθώντας να δώσει το θέμα της συζήτησης. Όπως τόνισε όμως, στην σύσκεψη αν και ειπώθηκε ότι αυτό θα γίνει για λόγους αποσυμφόρησης, οι μετανάστες που θα μετακινηθούν είτε θα επαναπροωθηθούν στην Τουρκία είτε θα ενσωματωθούν στις τοπικές κοινωνίες.

Και εκεί προέκυψε η ανησυχία διότι κατά την κα Κράτσα: «Έχουμε υποχρέωση, όμως πρέπει να υπάρξει σωστός σχεδιασμός το προς τα πού θα μετακινηθούν και θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή. Επιπρόσθετα, πως θα γίνεται η επαναπροώθησει; Θα έχουμε καλύτερες συμφωνίες για να γίνεται σωστά;»

Έτσι η περιφερειάρχης παραμένει επιφυλακτική και όπως αποκάλυψε τις επόμενες μέρες θα έχει προσωπική επικοινωνία με τον υπουργό –καθώς ο υπουργός θα επικοινωνήσει ξεχωριστά με τον κάθε περιφερειάρχη – για να συζητηθούν οι ιδιαιτερότητες κάθε περιφέρειας.



πηγή:965




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ