Επτανησιακή Πρωτοβουλία:«Η Συνεργασία με την Ρόδη Κράτσα έχει αποκλειστικό κριτήριο το συμφέρον των Επτανήσων»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 17:09

Επτανησιακή Πρωτοβουλία:«Η Συνεργασία με την Ρόδη Κράτσα έχει αποκλειστικό κριτήριο το συμφέρον των Επτανήσων»

Η «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» παρέμεινε σταθερή στη δέσμευσή της να καταστεί χρήσιμη στο λαό των Ιονίων Νήσων. Οι νέες αυτοδιοικητικές και κοινωνικές συνθήκες επιβάλλουν την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων των πολιτών, ώστε μέσα από τις αναγκαίες συνθέσεις και συνεργασίες να δημιουργηθούν οι όροι μιας καλύτερης ζωής για τους κατοίκους των νησιών μας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της αυτοδιοικητικής, περιφερειακής παράταξής μας και οι περιφερειακοί σύμβουλοι - μέλη της παράταξης (ομόφωνα), αφού έλαβαν υπόψη τις αυτοδιοικητικές θέσεις του πολιτικού φορέα, που έχει αναφορά, αποφάσισαν τα εξής:

1.Αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο σύμπραξης, όπως προβλέπεται από το Ν. 4623/2019, της παράταξης «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» με την παράταξη της περιφερειάρχη Ιονίων νήσων «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά», σε όλη τη διάρκεια της θητείας των νέων περιφερειακών οργάνων (2019-2023).

2.Εξουσιοδοτούν τον επικεφαλής της παράταξης Αλέξανδρο Αλεξάκη να υπογράψει με την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου πλαίσιο συνεργασίας, με πολιτική βάση και προϋπόθεση, ότι η παράταξη διατηρεί την αυτονομία και ανεξαρτησία της, στη διαμόρφωση των αποφάσεων, καθώς και στη διαχείριση του συνόλου των θεμάτων στα οποία έχουν αρμοδιότητα η Περιφέρεια, το περιφερειακό συμβούλιο, οι επιτροπές και τα άλλα όργανά της.

3.Εξουσιοδοτούν τον επικεφαλής της παράταξης Αλέξανδρο Αλεξάκη να διαπραγματευτεί το περιεχόμενο της διαχείρισης και ευθύνης από την παράταξη, θεματικής αντιπεριφέρειας, που να περιλαμβάνει κεντρικά ζητήματα των πολιτικών αρμοδιοτήτων της περιφέρειας όπως, τα ζητήματα της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας, της κοινωνικής συνοχής, της απασχόλησης, της δημιουργίας ευκαιριών για όλους και της προστασίας του περιβάλλοντος. Στους τομείς αυτούς η παράταξη «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» κατέθεσε ολοκληρωμένες θέσεις διεκδίκησης κατά την προεκλογική περίοδο και εξέφρασε δεσμεύσεις και προτάσεις για τις οποίες θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να επιτευχθούν. Ταυτόχρονα ο επικεφαλής θα συζητήσει τη γενικότερη συμμετοχή και συμβολή των στελεχών της παράταξης στην πρωτοβουλία αυτή, με τις δεδομένες προϋποθέσεις.

  1. Η «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» έθεσε και θέτει ως βασικές παραμέτρους και προτεραιότητες των πολιτικών της περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο τα ζητήματα, που, κυρίως, αφορούν:
  • •Στην ανάπτυξη της οικονομίας των νησιών μας σε κάθε τομέα.
  • •Στον προσανατολισμό και στην ενίσχυση του τουρισμού.
  • •Στην ανάπτυξη και στήριξη του πρωτογενή τομέα, της αγροτικής παραγωγής.
  • •Στη δημιουργία υποδομών στην υγεία και στην εκπαίδευση, στη συγκρότηση δομών κοινωνικών πολιτικών προστασίας των πολιτών. Στη στήριξη όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.
  • •Στην ενίσχυση της απασχόλησης, τη μείωση της ανεργίας και στην επένδυση στην έρευνα, στην τεχνολογία και στην καινοτομία.
  • •Στην ανάδειξη και αξιοποίηση του πολιτισμικού και πνευματικού αγαθού του τόπου μας και της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς των νησιών μας.
  • •Στην αντιμετώπιση των συγκοινωνιακών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας.
  • •Στην ποιότητα ζωής και διαχείρισης της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

Αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη που αναλαμβάνουμε. Εκφράζουμε τη δέσμευση ότι η συνεργασία μας και η θεσμική λειτουργία μας θα έχουν αποκλειστικό κριτήριο το συμφέρον του λαού των Επτανήσων και την κάλυψη των αναγκών του.

Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν είναι εφικτή η υλοποίηση αυτού του κεντρικού πολιτικού και κοινωνικού στόχου, εξαιτίας έλλειψης καλής συνεργασίας,   αυτονόητα διατηρούμε όλες τις θεσμικές δυνατότητες έκφρασης της ανεξάρτητης πολιτικής μας, που θα διατυπώνεται σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων της παράταξής μας.

Από το Γραφείο Τύπου 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ