Διονύσης Μινέτος: «Ο Θεόφιλος δεν είναι συγκεντρωτικός - Θα διοικήσει το Δήμο με συναίνεση»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019 16:43

Διονύσης Μινέτος: «Ο Θεόφιλος δεν είναι συγκεντρωτικός - Θα διοικήσει το Δήμο με συναίνεση»

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό inkefalonia 103,9

Στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, φιλοξενήθηκε ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τη «Δημοτική Συμπολιτεία» Διονύσης Μινέτος, τονίζοντας την ετοιμότητα και εντιμότητα του υποψήφιου Δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου να διοικήσει τον νέο Δήμο.

«Δεν δίνουμε μόνο βάση στον Δήμαρχο, αλλά και στο πρόγραμμα του υποψήφιου Δημάρχου»

Ο κ. Μινέτος σχολίασε την οριακή πλειοψηφία της παράταξης Ισχυρή Κεφαλονιά, λέγοντας ότι «χτύπησε ταβάνι». Οι υπόλοιπες παρατάξεις που συμμετείχαν δεν μπορούν να κατευθυνθούν στον Παρίση διότι είναι αντίθετοι με τη διοίκηση του τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε ο κόσμος να μας επιλέξει για να διοικήσουμε το νέο Δήμο τα επόμενα χρόνια, να οδηγήσουμε τον Δήμο Αργοστολίου από τον Πόρο μέχρι τα Ζόλα σε μια πολιτισμένη καθημερινότητα, χωρίς διχασμό και με νέα- ειλικρινή συνεργασία. Διατηρήσαμε έναν ήπιο πολιτικό λόγο όλα τα χρόνια της αντιπολίτευσης μας παρά τις αντίξοες συνθήκες».

«Ο κ. Παρίσης παρέδωσε τη Δημαρχία στον αναπληρωτή Δήμαρχο κ. Διονύση Λυκούδη και εξαφανίστηκε»

Μετά λύπης μου το λέω, αλλά θα ήθελα να ξεχάσω την περίοδο του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Παρίσης παρέδωσε τη Δημαρχία στον αναπληρωτή Δήμαρχο κ. Διονύση Λυκούδη και εξαφανίστηκε. Δεν ήταν παρών πέντε συνεχόμενα έτη στις συνεδριάσεις εκτός από τους τελευταίους μήνες, πριν τις εκλογές. Δεν μπορούσε η αντιπολίτευση και όχι μόνο η δική μου παράταξη, αλλά και όλες οι υπόλοιπες να συνεννοηθούν με τις τακτικές που εφάρμοζε. Ήταν υπεύθυνος για την κατάντια και το μπάχαλο που είχε περιέλθει το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν μπορούσε να ακουστεί η άποψη της αντιπολίτευσης διότι είναι πολιτικά προβληματικός ο αναπληρωτής Δήμαρχος. Είναι αρνητικό που θα βρίσκεται στο νεό Δημοτικό Συμβούλιο καθότι όπως μάθαμε έχει επανεκλεγεί.

«Καφενείο καμπάνας: Ας το κρίνει ο κόσμος αν ήταν σωστό αυτό που έκανε ο Παρίσης»

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής συζητήθηκαν τα θέματα των επισκέψιμων πολιτιστικών χώρων εντός του Αργοστολίου. Αναφέρθηκε στη δημιουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης στη σημερινή θέση του Δημαρχείου, στην επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου και γενικά τόνισε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε απόθεμα επισκέψιμων πολιτιστικών χώρων στο κέντρο του Αργοστολίου, δημιουργώντας τόσο πολιτιστική ταυτότητα στους τουρίστες που μας επισκέπτονται, αλλά και σημαντικά έσοδα στα ταμεία του Δήμου.

«Δεν έχουν γίνει βήματα προόδου σε οδικό δίκτυο-παιδεία και πολιτισμό. Τρομερή και εξοργιστική στασιμότητα»

Αναφέρθηκε στην προπαγάνδα που δέχονται κατά συρροή από τα στελέχη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς». Πρόσφατα δημοσιεύματα θέλουν την παράταξη του κ. Μιχαλάτου να μην ψήφισαν την απόφαση του Εργοστασίου Νερού. «Ψηφίσαμε τις αποφάσεις 181/2016 και 243/2016 και μας λένε ότι διαφωνήσαμε. Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Βεβαίως και το ψηφίσαμε , αλλά δεν δεχτήκαμε τη φαραωνική σύμβαση που υπογράψανε».

Μόνο γι αυτό ασκήσαμε κριτική, για τις 600.000 ευρώ τον χρόνο και τα 3.600.000 συνολικού κόστους. Σταθήκαμε μόνο στο ύψος του υπέρογκου κόστους της συγκεκριμένης σύμβασης. Έχουμε σκοπό να επανεξετάσουμε και να αξιολογήσουμε τη σύμβαση και το κόστος, υπέρ του Δημοσίου Συμφέροντος.

«Ο Θεόφιλος δεν είναι συγκεντρωτικός, όπως εντέχνως τον παρουσιάζουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Άλλοι έχουν αυτή την ιδιότητα τα τελευταία χρόνια στη διαχείριση του Δήμου. Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να μπούνε στο περιθώριο».

Στο τέλος της εκπομπής σχολίασε την επιτυχημένη αυτοδιοικητική πορεία του υποψήφιου Δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου, λέγοντας ότι είναι πολλά χρόνια πολιτικοποιημένος και προοδευτικός. Τον γνωρίζει από την εφηβεία και παρόλη την επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία τα τελευταία χρόνια, δεν είναι αλαζόνας. Εμπιστεύεται τους συνεργάτες του, στηρίζει την ομαδική δουλειά και είναι ενωτικός. Το αντίθετο προφίλ δηλαδή, απ’ αυτό που έχουν εντέχνως δημιουργήσει οι πολιτικοί αντίπαλοί του.

Απευθυνόμενος στους ακροατές του inkefalonia 103,9 θέλησε να τους καλέσει να ψηφίσουν τον Θεόφιλο Μιχαλάτο και να κλείσουν τα αυτιά τους στις Σειρήνες. Δεν θα τους απογοητεύσει και θα διοικήσει με ενωτικό τρόπο και συναίνεση το Νέο Δήμο Αργοστολίου.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη