Δήλωση υποψηφιότητας Γεράσιμου Σιμωτά με την «Δημοτική Συμπολιτεία» του Θεόφιλου Μιχαλάτου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Μαΐου 2019 14:39

Δήλωση υποψηφιότητας Γεράσιμου Σιμωτά με την «Δημοτική Συμπολιτεία» του Θεόφιλου Μιχαλάτου

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Έχω την τιμή και την χαρά να σας ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος, στο συνδυασμό της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ», του υποψηφίου Δημάρχου Αργοστολίου, φίλου και αδερφού κυρίου Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Για όσους δεν με γνωρίζουν είμαι 35 ετών, γεννήθηκα και μεγάλωσα στον όμορφο Πόρο της Κεφαλονιάς. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, απέκτησα δίπλωμα Οικονομολόγου – Α’ Λογιστή και εργάστηκα στην Αθήνα σε τρείς εταιρείες, η αγάπη μου για τον τόπο μου ήταν τέτοια όπου το 2012 αποφάσισα να επιστρέψω στην Κεφαλονιά όπου και εργάστηκα ως λογιστής επί έξι συναπτά έτη. Από πέρυσι τον Αύγουστο δραστηριοποιούμε και στον χώρο της εστίασης με την ταβέρνα «Ο ΜΑΚΗΣ» στα Ομαλά. Επίσης από τον Δεκέμβριο του 2017 αποτελώ μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου και κατέχω την θέση του υπευθύνου Γ.Ε.ΜΗ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τα κοινά. Πήρα μέρος και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, το ίδιο κάνω και τώρα πολύ απλά γιατί δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και ούτε έχω σκοπό να γίνω, αλλά γιατί η δική μου οπτική ξεκινά από το ότι για να απολαύσεις πρέπει να εργαστείς και η εργασία δεν είναι τίποτα άλλο από προσφορά, στον εαυτό σου, στην οικογένειά σου, στους συνεργάτες σου, στο κοινωνικό σύνολο. Τίποτα στην ζωή μας δεν μας προσφέρεται απλόχερα και για να επιτύχεις πρέπει να μοχθήσεις.

Βλέπω την Κεφαλονιά του σήμερα και ειδικά την περιοχή μου τον Πόρο, την Σκάλα, τον Κατελειό, την Αγία Ειρήνη, τον Άγιο Νικόλαο, το Μαρκόπουλο, την Πάστρα και όλα τα γύρω χωριά, όλα τους μέρη πανέμορφα, ευλογημένα με σπάνια φυσική ομορφιά και με πολλές δυνατότητες, που όσο περνούν τα χρόνια αντί να εξελίσσονται, αντί να πληθαίνουν, αντί να ευημερούν φορτώνονται όλο και περισσότερα προβλήματα, προβλήματα καθημερινότητας, προβλήματα ομαλής λειτουργίας και στερούνται έργων ζωτικής σημασίας (σύντομα θα αναφερθώ και σε αυτά).

Είμαι αποφασισμένος να αγωνιστώ και να αναλάβω την ευθύνη να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ την περιοχή μας, με ό,τι μέσο διαθέτω, πολιτικό και κοινωνικό. Nα απορροφήσουμε όλα τα κρατικά και ευρωπαϊκά προγράμματα που μπορούμε, ώστε τα οράματα να γίνουν πράξεις και ο τόπος μας να εναρμονιστεί στις ανάγκες και απαιτήσεις της νέας εποχής, πάντα με γνώμονα το δημόσιο καλό.

Θεωρώ, όπως και οι περισσότεροι πολίτες της περιοχής, ότι η Δημοτική Αρχή του απερχόμενου Δημάρχου απέτυχε παταγωδώς. Πρώτον γιατί δεν μπόρεσε, αλλά κυρίως γιατί υπήρχε ένας Δήμαρχος βιτρίνα, πάντοτε κουστουμαρισμένος αλλά σε όλα τα άλλα λίγος και κενός, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς μελέτες, χωρίς καμία ουσία. Αντιθέτως, πιστεύω ότι οι περιοχές μας από τα Ομαλά μέχρι την Λειβαθώ και από το Αργοστόλι μέχρι τον Πόρο χρειάζονται έναν Δήμαρχο ΆΞΙΟ, ΙΚΑΝΟ, ΕΜΠΕΙΡΟ, ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟ, ΝΕΟ και ΟΡΕΞΑΤΟ γι’αυτό που κάνει. Όλα τα παραπάνω συγκεντρώνονται στο πρόσωπο του αυριανού μας Δημάρχου κυρίου Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Όλοι γνωρίζουν ότι δεν είμαστε μια δημοτική κίνηση που σαν σκοπό έχει να καταγράψει εκλογικά ποσοστά και να ασκήσει στείρα πολιτική με πολιτικαντισμούς του παρελθόντος. Είμαστε η Δημοτική Κίνηση που με σύμμαχο εσάς, θα ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ στον αγαπημένο μας τόπο.

Σε αυτή την προσπάθεια ζητάω τη στήριξή σας, να μου δώσετε την ευκαιρία να αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις και όλοι μαζί να κάνουμε την περιοχή μας πρωταγωνίστρια και όχι παρατηρητή στις εξελίξεις.

Το μέλλον το χτίζουμε εμείς ΟΙ ΝΕΟΙ και μας ανήκει.»

Με εκτίμηση σε όσους απευθύνομαι,
Με φιλότιμο σε όσα υπόσχομαι και
Με πολλή αγάπη για τον τόπο μου,

Γεράσιμος Νικολάου Σιμωτάς,

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ»,

με υποψήφιο Δήμαρχο Αργοστολίου (Ελειού-Πρόννων, Λειβαθούς, Ομαλών)
κύριο Θεόφιλο Γερ. Μιχαλάτο 

 




00 inkefalonia general ad 300X250