Ευαγγελία Συσικοπούλου:  Ισότιμη συμμετοχή και ισσόροπη ανάπτυξη για το Δήμο

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 02 Μαΐου 2019 12:37

Ευαγγελία Συσικοπούλου:  Ισότιμη συμμετοχή και ισσόροπη ανάπτυξη για το Δήμο

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό cosmos 96.5

Καλεσμένη στον ραδιοφωνικό σταθμό cosmos 96.5 ήταν η  Ευαγγελία Συσικοπούλου. Πρόκειται για μια νέα και δραστήρια γυναίκα, υποψήφια δημοτική σύμβουλο με την παράταξη «Δημοτική Συμπολιτεία» με επικεφαλής τον Θεόφιλο Μιχαλάτο. Στη συνέντευξή της, έθιξε το «καυτό» ζήτημα των ημερών, το οποίο αφορά στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης μας. Προβλέπεται δύσκολο καλοκαίρι, είπε χαρακτηριστικά, λόγω της έλλειψης μελέτης όσον αφορά το πάρκινγκ με τα πρόσφατα έργα ανάπλασης και τις πεζοδρομήσεις πολλών οδών, χωρίς να έχει ουσιαστικά προβλεφθεί χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων τόσο τον χειμώνα, αλλά και την καλοκαιρινή περίοδο που η κίνηση στους δρόμους αυξάνεται πάρα πολύ.

«Θάλασσα, ήλιος και πολιτισμός» (;)

Στη συνεχεία αναφέρθηκε σε πολιτιστικά θέματα του νησιού μας. Χρειάζεται περισσότερη ανάδειξη και προβολή η κουλτούρα μας, τόνισε. Τα μουσεία της Κεφαλονιάς είναι τα περισσότερα κλειστά εδώ και πολλά χρόνια και υπάρχει αναποτελεσματικότητα σ΄ συτό τον τομέα.
«Χρειάζεται αποτελεσματική συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους για να διεξάγονται αναβαθμισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην περιφέρεια της Κεφαλονιάς. Οι τουρίστες δεν δίνουν σημασία στους δήμους και στο πώς είναι χωρισμένοι. Αποκτούν μία συνολική εικόνα όταν επισκέπτονται την Κεφαλονιά και τα χωριά της για να απολαύσουν τις διακοπές τους, την οποία πρέπει να αναβαθμίσουμε και να διανθίσουμε με ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις».
Έθεσε μάλιστα το γεγονός να υπάρχει πολιτιστική ανάπτυξη όχι μόνο το καλοκαίρι. Υπάρχουν πολλοί νέοι που δραστηριοποιούνται στο νησί και το χειμώνα και δεν υπάρχουν δραστηριότητες για τον ελεύθερο χρόνο τους.

«Να νιώσουμε όλοι ενεργά μέλη»

Στην ερώτηση του Δημήτρη  Αλοίζου γιατί αποφάσισε να συμμετέχει στη «Δημοτική Συμπολιτεία» του Θεόφιλου Μιχαλάτου η απάντησή της ήταν ότι «οι απόψεις για δράση του κυρίου Μιχαλάτου ταυτίζονται με τις δικές μου προσδοκίες».
Συζητήθηκε ακόμη η πρόταση της «Δημοτικής Συμπολιτείας» για την τράπεζα ιδεών των πολιτών, την οποία κρίνει αξιόλογη και αποτελεσματική. Δεν αρκεί μόνο να γράφονται σχόλια στα social media χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει αποτέλεσμα. Πρέπει οι προβληματισμοί των πολιτών να μεταφέρονται στην «πηγή», ώστε να δίνονται απαντήσεις και να υπάρχει εξέλιξη προς όφελος όλων μας.

«Ισότιμη και ισσόροπη ανάπτυξη του Δήμου»

Υπάρχουν πολλά σημεία σε όλη την έκταση του Δήμου που πρέπει να αναδειχθούν προς όφελος της τουριστικής ανάπτυξης. Ο Μύρτος συγκεκριμένα, είναι η νούμερο 1 παραλία που προβάλλεται στο εξωτερικό και δεν υπάρχει η αξιοποίηση και η ανάπτυξη που της αρμόζει. Στον τουρισμό γενικότερα της Κεφαλονιάς υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και η Κεφαλονιά δυστυχώς, δεν κατέχει τη θέση που της αρμόζει στο εξωτερικό. Μπορεί να φτάσει πάρα πολύ ψηλά. Χρειάζεται περισσότερη δουλειά σε θέματα προβολής από τον Δήμο. Να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον τουρισμό ακόμη και τη χειμερινή περίοδο τόνισε, λόγω του Αίνου.

«Υπάρχουν δυστυχώς πολλά ανεκμετάλλευτα κτήρια του Δήμου, τα οποία μπορούμε και πρέπει να αξιοποιήσουμε».

Χρειάζεται να παρθούν μέτρα στο το θέμα της στέγασης των φοιτητών του νησιού μας. Ένα πρόβλημα ετών, στο οποίο δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, ενώ ο αριθμός των φοιτητών αυξάνεται σταδιακά. Οι φοιτητικές εστίες τόνισε ότι είναι απαραίτητες, τόσο για τη λύση του υπάρχοντος προβλήματος στέγασης όσο και για την προσέλκυση περισσότερων φοιτητών στην Κεφαλονιά. Διότι πολλά παιδιά επιλέγουν σχολές με αυτό το κριτήριο, λόγω έλλειψης χρημάτων για τα ενοίκια των διαμερισμάτων. 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250