Διονύσης Μινέτος: «H Κεφαλονιά πρέπει να επανακτήσει τον πολιτικό πολιτισμό της»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 12:02

Διονύσης Μινέτος: «H Κεφαλονιά πρέπει να επανακτήσει τον πολιτικό πολιτισμό της»

Συνέντευξη στον Inkefalonia 103,9 

Συνέντευξη στον Inkefalonia 103,9 και την εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος με την παράταξη του Θεόφιλου Μιχαλάτου στην Δημοτική Ενότητα Λειβαθούς, Διονύσης Μινέτος.

Ο κ. Μινέτος στηλίτευσε αρχικά την στάση του Δημάρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση, όσον αφορά τις απαράδεκτες εκφράσεις που χρησιμοποίησε πρόσφατα προς τους εκπαιδευτικούς του νησιού, τονίζοντας πως «αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά του δημάρχου έρχεται σε συνέχεια με την συμπεριφορά αλαζονείας και ακυρωτισμού που συχνά βγάζει προς όλους». Μάλιστα, ο κ. Μινέτος δήλωσε πως η Κεφαλονιά πρέπει «να επανακτήσει τον πολιτικό πολιτισμό της, όσον το δυνατόν πιο γρήγορα και αυτό είναι το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26η Μαϊου».

Στην συνέχεια, ο κ. Μινέτος αναφέρθηκε στα προβλήματα καθημερινότητας που υπάρχουν, τα φαινόμενα εγκατάλειψης δημοτικών ακινήτων, αλλά και ολόκληρων περιοχών ανά το νησί από την Δημοτική Αρχή.

Επανέφερε και πάλι τις ενστάσεις όσον αφορά το κόστος λειτουργίας του νέου εργοστασίου επεξεργασίας νερού στο Αργοστόλι, τονίζοντας πως «το έργο τα επόμενα χρόνια θα έχει κόστος λειτουργίας που θα φτάσει τα 3,600,000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα ο Δήμος από κάπου θα πρέπει να τα βρει. Θα τα βρει αυξάνοντας την τιμή του νερού, θα τα πάρει από κάπου αλλού που και εκεί μετά θα δημιουργηθεί πρόβλημα; Σίγουρα πάντως αυτά τα χρήματα είναι πολλά και εμείς θεωρούμε ότι αυτό το εργοστάσιο κάλλιστα θα μπορούσε να είχε κόστος λειτουργίας σημαντικά μικρότερο από τις 500.000 και πλέον ευρώ που απαιτούνται τον χρόνο για την λειτουργία του. Επίσης, αυτή η σύμβαση που έχει υπογραφεί για τα επόμενα χρόνια με την εταιρία, θα δεσμεύσει και την επόμενη δημοτική αρχή που θα έρθει».

Στην συνέντευξη ο κ. Μινέτος αναφέρθηκε στα σημεία ανάπλασης του Αργοστολίου, το κυκλοφοριακό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στην πόλη, τις θέσεις στάθμευσης που έχουν χαθεί και δεν έχουν νέες δημιουργηθεί. 

O κ. Μινέτος δεν άφησε ασχολίαστη την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Αργοστολίου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η ανάπλαση της πλατείας Αργοστολίου δεν έχει δώσει τα αναμενόμενα οφέλη και τους καταστηματάρχες που βρίσκονται πάνω στην πλατεία. Βλέπουμε σήμερα πολλά καταστήματα να παραμένουν ξενοίκιαστα γεγονός που σημαίνει πως η πλατεία δεν έδωσε όσα προσδοκούσαν οι επαγγελματίες. Συν τοις άλλοις, είναι μία πλατεία που δεν ενισχύει το τοπικό στοιχείο και δεν έχει τίποτα που να θυμίζει πως αυτή η πλατεία βρίσκεται στην Κεφαλονιά. Θέλω να πω ότι δεν έχει κάποιο κεφαλονίτικο στοιχείο μέσα της. Αν δεν γνώριζε κάποιος που βρίσκεται θα μπορούσε αυτή η πλατεία να είναι φτιαγμένη στην Λάρισα, συν τις όποιες κακοτεχνίες αρχίζει να εμφανίζει μόλις δυομιση χρόνια από την κατασκευή της».

Επίσης μίλησε για τον δημοτικό συνδυασμό του κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου για τον νέο Δήμο Αργοστολίου, την δυναμική που έχει, τα δυνατά ονόματα που έχει προσελκύσει, αλλά και την όρεξη όλων στελεχών που τον απαρτίζουν (νεαρών και πιο έμπειρων) που βρίσκονται να προχωρήσουν με όραμα και αγάπη τον νέο Δήμο Αργοστολίου και τις περιοχές που τον συμπεριλαμβάνουν, πολλά βήματα παρακάτω…

Ακούστε παρακάτω ολόκληρο το ηχητικό της συνέντευξης του Διονύση Μινέτου