Η γκάφα που οδήγησε τον κ. Λυκούδη σε απειλή φίμωσης του INKEFALONIA ! (VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 22:05

Η γκάφα που οδήγησε τον κ. Λυκούδη σε απειλή φίμωσης του INKEFALONIA ! (VIDEO)

Σε ένα πρωτοφανές  φάουλ υπέπεσε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Δ. Λυκούδης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων της Κεφαλονιάς.

Λίγο πριν τελειώσει η συνεδρίαση, την ώρα όπου το Σώμα ψήφιζε την πρόταση της πλειοψηφίας και ο Πρόεδρος  κατέγραφε τις ψήφους, τον διέκοψε υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να κλείνουν οι κάμερες την ώρα που ψηφίζει η συμπολίτευση, ενώ ήταν ανοιχτές την ώρα όπου ψήφιζε η αντιπολίτευση.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αλυσανδράτος χωρίς να διαπιστώσει την ορθότητα της «ένστασης» του κ. Αναπληρωτή έσπευσε να δηλώσει ότι «Αυτό είναι απαράδεκτο» και θα τον αναγκάσει να πάρει μέτρα, με τον αντιδήμαρχο να προσθέτει με απύθμενο θράσος να παρθεί η απόφαση απαγόρευσης εισόδου της κάμερας (!).

«Δεν είναι ντροπή αυτό», αναρωτήθηκε στη συνέχεια ο Αναπληρωτής.

Η παραπάνω στιχομυθία οδήγησε τον εικονολήπτη να επαναλαμβάνει μετ’ επιτάσεως ότι η κάμερα «ακόμη γράφει».

Κάτι που δεν έπεισε, ως φαίνεται, τον κ. Λυκούδη ο οποίος τον ρώτησε σε ειρωνικό ύφος, εάν είχε ήχο, υπονοώντας ότι έχει σταματήσει τον ήχο..

«Βεβαίως είχα ήχο», απάντησε ο εικονολήπτης μας.

Αμέσως ο Πρόεδρος του ΔΣ ανέφερε «Θα ρωτήσω τη σύζυγό μου εάν είχες ήχο μέχρι τέλους, αν όχι, θα θέσω θέμα στο συμβούλιο να ΜΗΝ επιτρέπεται η παρουσία σας».

Το ζήτημα έχει δυο διαστάσεις.

Α) τι πραγματικά συνέβη

Β) Η πολιτική διάσταση

Σχετικά με την πρώτη ο κ. Λυκούδης υπέπεσε σε μια γκάφα ολκής καθώς αυτό που υποτίθεται ότι κατήγγειλε ήταν παντελώς αβάσιμο και το χειρότερο γι’ αυτόν αποδεικνύεται λόγω της τεχνολογίας.

Εάν δεν πιστεύει εμάς, ας ρωτήσει ανθρώπους του περιβάλλοντος του που έχουν σχέση με την Τεχνολογία…

Η μετάδοση συνεχίζονταν κανονικά, απλώς ο εικονολήπτης μας, έκανε «το λάθος» να βγάλει τα ακουστικά του, ενέργεια που κάνει συχνά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Ο παντογνώστης Αντιδήμαρχος έβγαλε το συμπέρασμα. «Διακόπηκε η μετάδοση επειδή ψήφιζε η συμπολίτευση.»

Πάμε να δούμε τώρα πως αποδεικνύεται ότι ο κ. Λυκούδης έκανε λάθος.

  • 1ον από τους ανθρώπους που έβλεπαν τη μετάδοση (μεταξύ των οποίων και προσωπικοί συνεργάτες του κ. Λυκούδη και δημοσιογράφοι από άλλα μέσα και άκουσαν όλα όσα ειπώθηκαν!
  • 2ον από την αναπαραγωγή του αποθηκευμένου βίντεο, στο οποίο ΔΕΝ υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης μέσω του Youtube (προσθήκη υλικού) !
  • 3ον Από την προβολή του πρωτογενούς υλικού της λήψης, το οποίο εάν θέλει, μπορούμε να το παραχωρήσουμε για το αξιολογήσει.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο τέλος του άρθρου

Ουδέν ψευδέστερον λοιπόν κ. Λυκούδη ότι διακόψαμε τη μετάδοση για να μην καταγραφεί η άποψή σας, και με αποδείξεις μάλιστα..

Το δεύτερο ζήτημα με την πολιτική προέκταση είναι και το πιο σοβαρό.

Είναι αλήθεια ότι η μετάδοση των συνεδριάσεων συμβάλλει ώστε ο πολίτης να γνωρίζει τι συμβαίνει εντός της συνεδρίασης.

Ποιες αποφάσεις λαμβάνονται, Πως κινείται η Δημοτική Αρχή και τα όργανά της, Ποιες είναι οι θέσεις όλων των Δημοτικών Συμβούλων.

Είναι αλήθεια ότι η μετάδοση, άλλοτε περισσότερο, άλλοτε λιγότερο, ενοχλεί τη Δημοτική Αρχή.

Θα προτιμούσε Δημοτικά Συμβούλια «fast-track» , χωρίς αντίλογο, και κυρίως χωρίς λογοδοσία στους Δημότες.

Η διαφάνεια, από μια Δημοκρατικά λειτουργούσα Αρχή , πρέπει να είναι κεντρικός στόχος.

Το κουκούλωμα, η μεταφορά των ζητημάτων κάτω από το χαλί σε θέματα που μας αφορούν όλους, μας βρίσκει αντίθετους.

Μας προβληματίζει σοβαρά ότι με μια ασήμαντη αφορμή , ανύπαρκτη  κατ ουσία, τόλμησαν να απειλήσουν με την επιβολή της φίμωσης του μεγαλύτερου μέσου ενημέρωσης της Κεφαλονιάς.

Επιδιώκουν να περιστοιχίζονται από ΜΜΕ, όπου ολημερίς θα τους αποθεώνουν και θα μεταφέρουν στο κοινό την εικόνα που οι ίδιοι θέλουν.

Καλούμε όλους του Συμβούλους να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την απειλή φίμωσης του INKEFALONIA αλλά και την απρεπή συμπεριφορά στους ανθρώπους του, μέσω των οποίων ο πολίτης μαθαίνει όσα συμβαίνουν.

INKEFALONIA




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250