Λαϊκή Συσπείρωση: Δημοτικό Συμβούλιο (Κεφαλονιάς): Της χρεοκοπίας, του αντικομουνισμού, του αυταρχισμού και της αλαζονείας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012 00:03

Λαϊκή Συσπείρωση: Δημοτικό Συμβούλιο (Κεφαλονιάς): Της χρεοκοπίας, του αντικομουνισμού, του αυταρχισμού και της αλαζονείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠEIΡΩΣΗΣ Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα όχι μόνο δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τις παρατάξεις της Δημοτικής Αρχής(ΝΔ), Νέας Εποχή (ΠΑΣΟΚ) και της «Ανεξάρτητης Κεφαλονιάς» (ΣΥΡΙΖΑ/ΔΗΜΑΡ), αλλά αντίθετα, πρέπει να οργανώσουν άμεσα την αντίσταση τους στις επιλογές τους αφού αποτελούν το μακρύ και φερέγγυο χέρι της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και της ΕΕ.

Η Δημοτική αρχή διαχειριζόμενη κατά γράμμα αυτήν την πολιτική με τις αποφάσεις της και την ταχτική της σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο(Δ.Σ.) φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες κυρίως των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Οδηγεί για αυτό το σκοπό μέρα με την μέρα σε χρεοκοπία τον Δήμο, προβαίνει σε αντικομουνιστικές χυδαιότητες, πρωτόγνωρο αυταρχισμό και αλαζονεία. Ενδεικτική ήταν η στάση της και στο τελευταίο Δ.Σ. με αφορμή την ανάδειξη από την Λαϊκή Συσπείρωση των προβλημάτων που υπάρχουν στο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου.

Αφού επιβεβαίωσε πλήρως τις επιλογές της για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας του Γηροκομείου, την ανάθεση της διαχείρισης της περιουσίας του σε ιδιωτική εταιρεία, την σοβαρότατη έλλειψη προσωπικού, την ποινικοποίηση της διεκδίκησης των εργασιακών δικαιωμάτων από τους εργαζόμενους, επιβεβαίωσε και την αποφασιστικότητα της να τα υλοποιήσει με κάθε τρόπο και με σχέδιο.

Σε αυτά τα πλαίσια η Δημοτική αρχή όχι μόνο δεν καταδίκασε την στάση του Διευθυντή του Γηροκομείου Ραζή τόσο απέναντι στους εργαζόμενους, όσο και στην αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης («...δεν δίνω τα πρακτικά και δεν απαντάω στο 4%», «...βγείτε έξω..»κ.λ.π.), αλλά αποκαλύφθηκε ότι ως προϊσταμένη πολιτική αρχή καθοδήγησε τον ανεκδιήγητο αυτό διευθυντή. Έφτασε μάλιστα μπροστά στον πανικό της από την ανάδειξη και δημοσιοποίηση των προβλημάτων του Γηροκομείου, δια στόματος Αποστολάτου (Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου του Γηροκομείου), να παρουσιάζει ως ανακοίνωση του ΠΑΜΕ σχόλια δημοσιογράφου τοπικής εφημερίδας, παραπλανώντας, διαστρεβλώνοντας και πλαστογραφώντας τις θέσεις του ΠΑΜΕ για το Γηροκομείο, ενώ απείλησε εργαζόμενους (φοβούμενος την αντίδραση τους) να μην παρουσιαστούν κατά την διαδικασία συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο!!! Το προαναφερόμενο στέλεχος της Δημοτικής αρχής, θυμίζοντας άλλες εποχές φωνασκώντας δήλωσε : «...ότι και να κάνετε πραχτικά στα χέρια σας δεν παίρνετε...» (πραχτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Γηροκομείου που αφορούσαν αποφάσεις για ποινές σε εργαζόμενη επειδή δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις...).

Σε όλα αυτά αρωγός και συμπαραστάτης της Δημοτικής Αρχής βρέθηκε η παράταξη της Νέας Εποχής (ΠΑΣΟΚ) που υπερακόντισε στην ιδιωτικοποίηση όχι μόνο των υπηρεσιών του Γηροκομείου αλλά και άλλων τομέων του Δήμου, ενώ ήταν κόλαφος εναντίον των δικαιωμάτων των εργαζομένων, χτύπησε «σιωπητήριο» για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και να παλέψουν συσπειρωμένοι στο ταξικό κίνημα για να υπάρξει ουσιαστική προστασία της υγείας και της πρόνοιας στη βάση της κεκτημένης και αναβαθμισμένης επιστημονικής γνώσης και τεχνολογίας. Οι ηλικιωμένοι της Κεφαλονιάς μπορούν και πρέπει να απολαμβάνουν ένα δημόσιο αποκλειστικά δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας που θα καλύπτει πλήρως όλες τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί επίσης τους εργαζόμενους να καταδικάσουν σε κάθε ευκαιρία και να καταδείξουν με την συμμετοχή τους στους καθημερινούς ταξικούς αγώνες την αντίθεση τους στην πολιτική της ΕΕ, της τρόικας και της νέας συγκυβέρνησης, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα που θα επιδεινώσουν παραπέρα την ζωή τους. Μέσα στα πλαίσια αυτά της χρεοκοπίας του λαού, η Δημοτική Αρχή εφαρμόζει απαρέγκλιτα την παραπάνω πολιτική δημιουργώντας τεράστια κοινωνικά προβλήματα. Είναι επείγουσα ανάγκη ο αγώνας του λαού να βάζει πολιτικό στόχο τις ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας που μέσα από μια λαϊκή οικονομία θα βρουν ανταπόκριση όλες οι κοινωνικές ανάγκες και όχι η εξυπηρέτηση του κεφαλαίου και των μονοπωλιακών ομίλων.

Αργοστόλι 10 Αυγούστου 2012
Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς