Εγκληματική αδράνεια της Δημοτικής Αρχής για τον Μύρτο! (video)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 11:35

Εγκληματική αδράνεια της Δημοτικής Αρχής για τον Μύρτο! (video)

Στο δημοτικο συμβούλιο το επαπειλούμενο κλείσιμο του Μύρτου

Όταν έχεις στο γραφείο σου μία βόμβα και αντί να την εξουδετερώσεις κάθεσαι και την κοιτάς, τότε είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα... σκάσει στα χέρια σου!

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Κάπως έτσι την... πάτησε και η δημοτική αρχή στο θέμα της παραλίας του Μύρτου και το επαπειλούμενο κλείσιμό της.

Νυχτερίδες και... αράχνες από την Δημοτική Αρχή

Γνώριζε το θέμα από το 2011 που ανέλαβε τα ηνία, αλλά η «εγκληματική» της αδράνεια, έχει φέρει την υπόθεση στο σημείο μηδέν, και την παραλία που αποτελεί την «βιτρίνα» και το βαρύ brand name του νησιού στην βιομηχανία του τουρισμού, να είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να ανοίξει!

Το θέμα ήρθε ως κατεπείγων στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο για να περάσει το ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης της Πυλάρου.

Άλλωστε, όπως τόνισε και ο αναπληρωτής Δημάρχου Διονύσης Λυκούδης, « το πρόβλημα ξεκίνησε το 2009, όταν αποφασίστηκε να προστατέψουν ένα σπάνιο είδος θαλάσσιας νυχτερίδας, που υπήρχε στην περιοχή».

Εν συνεχεία, ο κ.Λυκούδης καταφέρθηκε με σκληρά λόγια κατά του τότε δήμαρχου Πυλάρου Μάρκου Κοτσιλίνη.

Εντούτοις, από τότε που τέθηκε το ζήτημα, έχουν περάσει 7 χρόνια (τα 5 από τα οποία βρίσκεται στο «τιμόνι» η νυν δημοτική αρχή) και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για να ανακληθεί το επαπειλούμενο κλείσιμο της διασημότερης παραλίας του νησιού.

Την αδράνεια αυτή από την Δημοτική Αρχή καυτηρίασε μέσα απο τις τοποθετήσεις της η αντιπολίτευση.

Θεόφιλος: «Έπρεπε να είχατε αφήσει όλα τα άλλα και να ασχολούσαστε με τον Μύρτο»

«Για άλλη μια φορά ο δήμος κυνηγά τις εξελίξεις» ήταν τα πρώτα λόγια του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλου Μιχαλάτου και συνέχισε:

«Απορώ αυτή η δημοτική αρχή από το 2011 τι έχει κάνει για να επηρεάσει την κυβέρνηση και να αλλάξει το προεδρικό διάταγμα. Γιατί δεν έχει πιέσει από το 2011 την Κυβέρνηση να αλλάξει απόφαση; Το θέμα είχε ξαναθιχτεί και πιο παλιά και τότε και είχαμε εξουσιοδοτήσει τον Δήμο να κάνει τις ενέργειες να μην αιφνιδιαστούμε.

Έπρεπε η δημοτική αρχή να τα έχειε αφήσει όλα τα άλλα και να ασχοληθεί με τον Μύρτο. Είναι προτιμότερο να μην πηγαίναμε στο πρωτόκολλο αρχαίων πόλεων και τον Ψινακη και να ασχοληθούμε με τον Μύρτο.
Περιμέναμε σήμερα να δούμε υπηρεσίες να δούμε τι λένε τα στελέχη του δήμου και όχι απλά να έρθει ο Κ. Αλυσανδράτος και να μας διαβάσει το ψήφισμα.

Περίμενα να ακούσω κάτι σπουδαίο σήμερα και δυστυχώς δεν το ακούω. Εμείς ως παράταξη θα ψηφίσουμε το ψήφισμα το ψήφισμα γιατί δεν θέλουμε να κλείσει ο Μύρτος, αλλά εσείς ως δημοτική αρχή δεν το έχετε χειριστεί σωστά.

Παρακάτω η τοποθέτησή του

https://www.youtube.com/watch?v=uR9xodWXXHo

Δ. Λυκούδης: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μία δυσάρεστη κατάσταση για τον Δήμο μας»

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία δυσάρεστη κατάσταση για τον Δήμο μας» τόνισε στην τοποθέτησή του, ο αναπληρωτής δημάρχου Διονύσης Λυκούδης και εξήγησε: « Ο δήμος πέρσι πήρε 300.000 ευρώ, από τα έσοδα των παραλιών, φέτος αναμένεται να πάρουμε 135.000 ευρώ, που είναι το 20% από την παραλία που δίνει η Κυβέρνηση στον δήμο.

Με τις αποφάσεις του ΔΣ του τότε δήμου Πυλάρου το 2009, οδηγηθήκαμε στην σημερινή κατάσταση, γιατί τότε αποφάσισαν να προστατέψουν την θαλάσσια νυχτερίδα.

Οι πιθανότητες να κερδίσει ο δήμος την προσφυγή στο ΣτΕ είναι μηδαμινές. Και αυτό γιατί ο ίδιος ο Πυλαρέων ο ζήτησε να εφαρμοστεί και ο ίδιος ο δήμος ζήτησε να το ακυρώσει.

Κουρούκλης: «Ανοικτός ο Μύρτος, αλλά όχι εμπορευματοποιημένος»

«Η θέση μας είναι ανοικτός ο Μύρτος, αλλά όχι εμπορευματοποιημένος. Δεν συμφωνούμε με την ΚΥΑ και να περάσει η παραλία στα χέρια της Κυβέρνησης» τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κουρούκλης.

Αραβαντινός: «Ξεχειλίζει η προχειρότητα και περισσεύει ο φαρισαϊσμός της Δημοτικής Αρχής».

Για προχειρότητα και φαρισαϊσμό κατηγόρησε την δημοτική αρχή, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά, Διονύσης Αραβαντινος και συνέχισε: «Αυτό που έχουμε να πούμε, είναι ότι σε εσάς ξεχειλίζει η προχειρότητα και περισσεύει ο φαρισαϊσμός. Λέτε ότι έχετε ενδιαφέρον για την παραλία του Μύρτου, όμως από το 2011 παρακολουθείτε ως... τηλεθεατές τα τεκταινόμενα. Παρακολουθείτε απλά τις εξελίξει .

Ήρθατε σε μία λαϊκή συνέλευση στην Πύλαρο, χωρίς βασικά εργαλεία για το πώς θα δράσετε. Ούτε καν φροντίσατε να ενημερώσατε τον κ. Γακη για τα τεκταινόμενα της Πυλάρου. Δεν μας εκπλήσσει που για άλλη μία φορά ρίχνετε ανάθεμα στους προηγούμενους δημάρχους, όμως δεν πρέπει συνεχώς να μην αναλαμβάνετε τις δικές σας ευθύνες από την στιγμή που το γνωρίζατε το θέμα από το 2011. Έπρεπε να είσαστε πάνω καταπάνω για το τι γίνεται με το συγκεκριμένο προεδρικό διάταγμα, όμως δεν κανατε τιποτε απολύτως».

Παρακάτω η τοποθέτησή του

https://www.youtube.com/watch?v=9-8yA7IBLbo

Σφοδρή επίθεση Διονύση Λυκούδη στον Μάρκο Κοτσιλίνη

Ακολούθησε σφοδρή επίθεση του Διονυση Λυκούδη στον πρώην δήμαρχο Πυλάρου Μάρκο Κοτσιλίνη.

Παρακάτω σε βίντεο όσα είπε ο αναπληρωτής δημάρχου

https://www.youtube.com/watch?v=BsEOtxWdRWQ

Σαμούρης: «Δεν βλέπω ενέργειες από την Δημοτική Αρχή για τον Μύρτο»

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Σπύρος Σαμούρης τόνισε: «Είναι ντροπή από τον αναπληρωτή δήμαρχο οι χαρακτηρισμοί για έναν δήμαρχο που ήταν εκεί τρεις 4ετίες. Αυτό που έχει σημασία είναι η προστασία της ομορφιάς. Επί της ουσίας εγώ στέκομαι στις ενέργειες που έπρεπε να κάνει ο Δήμος Κεφαλονιάς, για να έχει ένα θετικό αποτέλεσμα και αυτές τις ενέργειες δεν τις βλέπω».

Το ψήφισμα πέρασε κατά πλειοψηφία, με την Λαϊκή συσπείρωση να ψηφίζει την δική της πρόταση , ενώ πρότεινε να γίνει δημοτικό συμβούλιο στην Πύλαρο.

DSC 0082DSC 0083DSC 0085DSC 0087DSC 0088DSC 0090DSC 0091DSC 0093DSC 0094DSC 0095DSC 0096DSC 0098DSC 0099DSC 0100DSC 0101DSC 0102DSC 0103DSC 0105DSC 0109DSC 0110DSC 0112DSC 0113




00 inkefalonia general ad 300X250