Μείωση του συντελεστή δημοτικών τελών για το Ληξούρι ζήτησε ο Αραβαντινός

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015 10:05

Μείωση του συντελεστή δημοτικών τελών για το Ληξούρι ζήτησε ο Αραβαντινός

Πολλά και ενδιαφέροντα συζητήθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Κεφαλονιάς. Στη συζήτηση για τον καθορισμό των ανταποδοτικών τελών (συντελεστές καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το 2016), τόσο ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» Διονύσης Αραβαντινός, όσο και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης, ζήτησαν την μείωση των τελών σε όλα τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις.

Μάλιστα, ο Αραβαντινός πρότεινε, ιδιαίτερα για το Ληξούρι, να ισχύσει μειωμένος συντελεστής τελών από το 1,70 που είναι σήμερα, στο 1,37 για οικίες και από 2,70 που είναι σήμερα στο 2,02 για επαγγελματική χρήση (να μεταφερθεί δηλαδή ο συντελεστής από τη ζώνη Β’ στην ζώνη Γ’).

Αραβαντινός: "Το Ληξούρι έχει μετατραπεί σε μπαζότοπο"

Το σκεπτικό του για την μείωση ήταν το εξής. Με δεδομένο ότι τα τέλη αυτά είναι για υπηρεσίες που παρέχει ο δήμος σε καθαριότητα και φωτισμό, το Ληξούρι κυρίως από το σεισμό και έπειτα, δεν απολαμβάνει αυτών των υπηρεσιών, αφού όπου και αν κοιτάξει κανείς υπάρχουν μπάζα παντού. Χαρακτηριστικά είπε ο Αραβαντινός ότι «το Ληξούρι έχει μετατραπεί σε μπαζότοπο».

Όσο για τους λαμπτήρες, αν επισκεφτεί κανείς τον πεζόδρομο Γρηγορίου Λαμπράκη θα διαπίστωνε ότι τις τελευταίες μέρες βρισκόταν στο απόλυτο σκοτάδι. Οπότε δεν μπορεί να είναι το Ληξούρι σε αυξημένο συντελεστή, από τη στιγμή που οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι ανεπαρκείς.

Όσον αφορά τα χρήματα που προβλέπεται να δώσει ο Δήμος στην Διαδημοτική για το 2016 για τις υπηρεσίες που αυτή παρέχει ( προϋπολογισθέντα 2.500.000 ευρώ), ο Αραβαντινός ζήτησε να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο αναλυτικά για τα χρήματα που καταβάλει η Διαδημοτική στην «Καθαριότητα ΕΠΕ», καθώς θεωρεί ότι ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που δίνονται στη διαδημοτική, αφορούν την συγκεκριμένη εταιρία.

Γ. Χαλαβαζής




00 inkefalonia general ad 300X250