Επιστολή αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή προς την Kefalonianlines

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013 09:28

Επιστολή αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή προς την Kefalonianlines

Επιστολή προς την Kefalonianlines υπόψη κ. Διονυσίου Λυκούδη έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κος Σ. Κουρής. Η επιστολή έχει θέμα την επιπλέον δρομολόγηση πλοίων για την κάλυψη των θερινών αναγκών. Ακολουθεί η επιστολή: Σε συνέχεια της από τις 20-6-2013 επιστολής σας, αναφορικά με το θέμα της επιπλέον δρομολόγησης πλοίων για την κάλυψη των θερινών αναγκών, με την οποία εκφράζετε την άποψή σας περί απορρίψεως των αιτήσεων έκτακτης δρομολόγησης πλοίων τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο, σας επισημαίνουμε για τα εξής:

· Κυρίαρχη και αδιαπραγμάτευτη στόχευσή μας στις μεταφορές , όπως έχουμε πολλαπλά επισημάνει, συνιστά η ολοχρονική συγκοινωνιακή κάλυψη της νήσου μας και η ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των πολιτών

· Είναι γεγονός ότι συγκεκριμένες γραμμές, όπως η γραμμή Πάτρα-Σάμη –Ιθάκη, δεν χαρακτηρίζονται από επαρκή συγκοινωνιακή κάλυψη. Αυτό δημιουργεί δυσχέρειες και μάλιστα ζωτικής σημασίας και ειδικά σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως οι άποροι ή οι ασθενείς κυρίως όταν απαιτεί επιπλέον επιβάρυνση διανυκτέρευσης, καθώς οι ώρες των δρομολογίων δεν διευκολύνουν τους διακινούμενους.

· Ασφαλώς και δεν υποστηρίζουμε δρομολογήσεις που αφορούν αποκλειστικά περιόδους αιχμής αλλά σίγουρα τασσόμαστε υπέρ εγχειρημάτων που θα αποφορτίσουν τους πολίτες από τα ελλείμματα και τα προβλήματα συγκεκριμένων γραμμών, καθ' όλη την διάρκεια του έτους. Άλλωστε στηρίξαμε καταφανώς και εγγράφως (17225/5084-84-4-2013 επιστολή μας προς Υπ.Ναυτιλίας και Αιγαίου) και την δρομολόγηση πλοίου και της δικής σας εταιρείας ακριβώς για τους ίδιους λόγους.

· Το ίδιο πρόβλημα με την γραμμή Πάτρα-Σάμη –Ιθάκη παρουσίαζαν και οι γραμμές Αργοστόλι-Κυλλήνη και Κυλλήνη –Πόρος στην εξομάλυνση του οποίου συμβάλλατε τα μέγιστα και πλέον δραστηριοποιήστε με εξαιρετική επιτυχία τόσο ως προς τα οφέλη που αποκομίζει η εταιρεία σας, όσο προπάντων για την εξυπηρέτηση των πολιτών μας. Ως προς αυτό οφείλουμε να σας συγχαρούμε και να σας ευχαριστήσουμε.

· Η εταιρεία «STRINZIS FERRIES» είχε υποβάλλει τις 10/5/2013 αίτηση στο ΣΑΣ για την κάλυψη του δρομολογίου Κυλλήνη –Ζάκυνθο η οποία δεν αξιολογήθηκε καθώς αναβλήθηκε η συζήτηση του θέματος.

· Μετά από αντίστοιχη αίτηση της κοινοπραξίας IONIAN FERRIES (3/6/2013), να εγκαταλείψει την γραμμή Πάτρα –Σαμη-Ιθάκη, η «STRINZIES FERRIES» επανήλθε με την από τις 13/6/2013 επιστολή της, δηλώνοντας την πρόθεσή της να καλύψει ολοχρονικά την ανάγκη που προέκυψε από την συγκεκριμένη οικειοθελή αποχώρηση της κοινοπραξίας και δει με αυξημένη συχνότητα δρομολογίων, νεότερο και ταχύτερο πλοίο.

Την πρόθεση της εταιρείας «STRINZIES FERRIES», ως Φορέας και με γνώμονα τον θεσμικό ρόλο και τις στοχεύσεις μας, την υποστηρίζουμε, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι συμβάλλει επί της ουσίας στην αναβάθμιση της συγκεκριμένης γραμμής και προάγει τα συμφέροντα των πολιτών της Κεφαλονιάς και ειδικότερα της Ιθάκης.

Με βάση τα παραπάνω σας ευχαριστούμε καταρχήν για την παρέμβασή σας. Ασφαλώς αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να τοποθετείσθε προτείνοντας μας κάποιες κατευθύνσεις επί κοινωνικών και αναπτυξιακών θεμάτων και δει όταν αυτά συνιστούν άμεσο αντικείμενό της εταιρείας σας.

Η δική μας ωστόσο θέση και στάση, εκπορεύεται από τις ανάγκες και τα αιτήματα των πολιτών μας και οι ενέργειές μας δεν αφορούν ούτε συσχετίζονται με εταιρικά συμφέροντα αλλά αποκλειστικά και μόνο με την μεγιστοποίηση της κοινωνικής ωφελείας .Με γνώμονα αυτή και μόνο διαμορφώνονται οι προθέσεις μας, τοποθετούμαστε στις εισηγήσεις μας και καθορίζουμε τις ενέργειές μας και με αυτή την λογική θα γνωμοδοτήσουμε και σε αυτήν την περίπτωση.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ