Ο Σπύρος Σπύρου για Περιφερειακό, ακτοπλοϊκά και... άλλα πολλά! (video)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013 11:04

Ο Σπύρος Σπύρου για Περιφερειακό, ακτοπλοϊκά και... άλλα πολλά! (video)

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου κατά τη χθεσινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, αναφερόμενος στο Περιφερειακό Συμβούλιο που αναβλήθηκε λόγω μη συγκρότησης απαρτίας, ενώ υπεραμύνθηκε της παρουσίας του και της ψήφου του στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), εναντίον της εισόδου στην γραμμή του πλοίου «Επτάνησος. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Στην συνέντευξη το παρών έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς κ.Σωτήρης Κουρής και ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Θόδωρος Βερύκιος, οι οποίοι παρέθεσαν τις απόψεις τους για τα παραπάνω θέματα.

Ο κ. Σπύρου με το ξεκίνημα της συνέντευξης έκανε επίσης σφοδρή επίθεση στην ιστοσελίδα Kefaloniapress για δημοσιεύματα εναντίον του, ενώ αναφερόμενος στην παράταξή του και κάποια προβλήματα που ακούστηκαν πως υπάρχουν τόνισε πως: «όλα είναι μέλι γάλα. Συνεχίζουμε να είμαστε αγαπημένοι και δεν έχουμε τα προβλήματα που λέγονται» και συνέχισε τονίζοντας πως «εμείς ξεχωρίζουμε ούτε νησιά, ούτε πολίτες και κακώς γράφονται αυτά που γράφονται». Για την μη διεξαγωγή του χθεσινού περιφερειακού συμβουλίου και τις πολλές απουσίες από τους συμβούλους της πλειοψηφίας ο κ. Σπύρου δήλωσε πως «Την ευθύνη την έχει η πλειοψηφία, αλλά και άλλες παρατάξεις είχαν απουσίες. Λόγω των ημερών προκύπτουν δυσκολίες στις μετακινήσεις των συμβούλων. Οι περισσότεροι σύμβουλοι είχαν θέματα υγείας ».

Όσον αφορά την τοποθέτησή του στο ΣΑΣ για το «Επτάνησος» ο κ. Σπύρου δήλωσε πως: «Δεν θα ξεχάσω τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί πέρυσι τον Νοέμβριο όταν η εταιρία είχε αποφασίσει να φύγει από την γραμμή. Όλες οι εταιρίες μέσα στον χειμώνα έχουν ζημιές. Η είσοδός τους εμβόλιμα μιας εταιρίας μέσα στο καλοκαίρι θα δημιουργούσε προβλήματα. Πρέπει να έχουμε ετήσιες δρομολογήσεις με σταθερά δρομολόγια. Στο Συμβούλιο ψήφισα, δίκαια έντιμα και ξεκάθαρα».

Ο κ. Κουρής όταν πήρε το λόγο σε πάνω αυτό το θέμα μίλησε ως εξής και εξήγησε την θέση του, η οποία ήταν διαφορετική σε σχέση με αυτή που εξέφρασε ο κ. Σπύρου: «Κανείς δεν θέλει να γίνονται «αρπαχτές», ούτε θέλει να εμπλέκεται σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Εμείς θέλουμε ο πολίτης να εξυπηρετείται ολοχρονικά. Σε κάθε αίτημα εταιρίας να μπει ολοχρονικά στην γραμμή εμείς θα είμαστε υπέρ».

Στην κουβέντα που έγινε ειπώθηκε από δημοσιογράφο πως το «Επτάνησος» είναι έτοιμο να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του στην Κεφαλονιά, έχοντας απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας, μιας και η απόφαση του ΣΑΣ είναι γνωμοδοτική.

Ο κ. Σπύρου αναφέρθηκε και στις φήμες για διάλυση της Περιφέρειας, διαψεύδοντας κατηγορηματικά κάτι τέτοιο, τονίζοντας πως το θέμα της διάλυσης δεν υφίσταται.

Δείτε παρακάτω τις απόψεις που ακούστηκαν στην πολύ ενδιαφέρουσα Συνέντευξη Τύπου.
https://www.youtube.com/watch?v=1eQN7PvBpOw