Περιφερειακό Συμβούλιο: Τελείωσε πριν καν ξεκινήσει, λόγω μη συγκρότησης απαρτίας

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013 19:42

Περιφερειακό Συμβούλιο: Τελείωσε πριν καν ξεκινήσει, λόγω μη συγκρότησης απαρτίας

Η πρώτη από τις δύο συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που ήταν να διεξαχθούν στην Κεφαλονιά μέσα στο Σαββατοκύριακο, έληξε πριν καν προλάβει να ξεκινήσει! Η μη συγκρότηση απαρτίας (μετρήθηκαν 19 παρόντες Περιφερειακοί σύμβουλοι) αποτέλεσε την αιτία που σήμερα το απόγευμα το Περιφερειακό Συμβούλιο «διαλύθηκε» , πριν προλάβει να συσταθεί. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συμβούλων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι έκαναν λόγο για σκόπιμη απουσία των συμβούλων της πλειοψηφίας ώσετ να μην πάρουν θέση σε σημαντικά ζητήματα που θα έρχονταν προς συζήτηση. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

«Μήπως ορισμένοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν θέλουν να πάρουν θέση σε βασικά ζητήματα που ταλαιπωρούν την κοινωνία. Αυτή η στάση της πλειοψηφίας είναι πολιτικά απαράδεκτη» δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θόδωρος Γουλής.

Perifereiako6

Φανερά εκνευρισμένος για την μη τέλεση του συμβουλίου ήταν και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της «Επτανησιακής Αναγέννησης» Μάκης Φόρτες, ο οποίος δήλωσε: «Αυτή η κατάσταση ήταν προαναγγελθείσα. Όπως στρώσατε κοιμηθήκατε δυόμισι χρόνια . Έχετε απαξιώσει το περιφερειακό συμβούλιο»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής της «Επτανησιακής Αναγέννησης» Γιώργος Καλούδης, ο οποίος τόνισε πως το πρόβλημα δεν είναι τωρινό: «Ακόμα και στην Κέρκυρα χωρίς τους συμβούλους της αντιπολίτευσης , ουδέποτε θα υπήρχε απαρτία. Και δεν είναι μόνο αυτό έχετε φτάσει σε σημείο να αλλοιώνετε πρακτικά συμβουλίου».

Perifereiako9

Perifereiako10

Perifereiako12

Perifereiako11

 

Κάπως έτσι διαλύθηκε το σημερινό συμβούλιο και μένει να δούμε, αν κάποιοι από τους συμβούλους που απουσίαζαν σήμερα λόγω επαγγελματικών ή κοινωνικών υποχρεώσεων όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Σπύρος Σπύρου, προλάβουν να φτάσουν στο νησί για την αυριανή (11 το πρωί) συνεδρίαση.
Στην αίθουσα πάντως, που θα διεξαγόταν το συμβούλιο, είχαν εμφανιστεί η βουλευτής κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης.

Πριν από λίγο πάντως ανακοινώθηκε πως θα δοθεί συνέντευξη τύπου από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπύρο Σπύρου, στις 8 απόψε το βράδυ, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο 1Ο όροφο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας.

Ακούστε παρακάτω τις δηλώσεις  των συμβούλων της αντιπολίτευσης

Perifereiako13

Perifereiako14

Perifereiako1

Perifereiako2

Perifereiako3

Perifereiako4

Perifereiako5

Perifereiako7