Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για ΣΑΣ - Λιμάνια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 09:29

Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για ΣΑΣ - Λιμάνια

Επερώτηση
Γουλή Θεόδωρου, Κορφιάτη Γιάννη, Μαντζουράτου Δημήτρη, Περιφερειακών Συμβούλων.
Προς: Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπυρίδωνα Σπύρου
Κοινοποίηση: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μηλιώτη Ν.

Κύριε Περιφερειάρχη,
Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 δώσατε στην δημοσιότητα Δελτίου Τύπου με το οποίο ενημερώνατε ότι μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες Ζακύνθου Κεφαλονιάς και Λευκάδας, είχατε συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Μουσουρούλη. Η συνάντηση αυτή όπως αναφέρατε είχε θέμα «..την διαχείριση Λιμένων της περιφέρειας Ι.Ν. την κατασκευή την συντήρηση και τις μελέτες ενόψει του νέου θεσμικού πλαισίου που ετοιμάζεται.....»
Στο ίδιο Δελτίο Τύπου αναφέρατε επίσης ότι κάνετε και σχετική συζήτηση σε θέματα που αφορούσαν «...τα προβλήματα που έχουν προκύψει κατά την διάρκεια εκτέλεσης των δρομολογίων....» ενόψει του ΣΑΣ που θα συνεδρίαζε στις 18 Ιουνίου στην Αθήνα.
Η συγκεκριμένη συνάντηση έγινε όπως και πάλι αναφέρετε στο Δ.Τ. για να έχει ο Υπουργός «...την άποψη της περιφέρειας επί των ανωτέρω θεμάτων προκειμένου να επιλυθούν....»
Κύριε Περιφερειάρχη,
Επειδή το χρονικό διάστημα που έχει περάσει από την παραπάνω συνάντηση με τον υπουργό ναυτιλίας έχει αποκαλύψει τι ακριβώς συζητήσατε και αποφασίσατε σχετικά με «...τα προβλήματα που έχουν προκύψει κατά την διάρκεια εκτέλεσης των δρομολογίων...», αφού είναι γνωστές πλέον οι αποφάσεις του ΣΑΣ (τελικά συμμετείχατε προκειμένου να διευθετήσετε τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από τους ανταγωνισμούς και τα παιχνίδια των εφοπλιστών σε βάρος των κατοίκων των νησιών μας),
Επειδή παραμένει σε εκκρεμότητα να μας ενημερώσετε σχετικά με το ποιες είναι οι θέσεις που καταθέσατε στον κ. Υπουργό στο θέμα «..της διαχείρισης, μελέτες συντηρήσεις Λιμένων της Π Ι.Ν. ενόψει του νέου θεσμικού πλαισίου που ετοιμάζεται...»,
Ερωτάσθε:
Ποια είναι ακριβώς η θέση που πήρατε σχετικά με την διαχείριση των λιμένων της ΠΙΝ και ιδιαίτερα σε σχέση με την ιδιωτικοποιημένη και εμπορευματοποιημένη λειτουργία τους όπως προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο, εξέλιξη που θα την πληρώσουν ακριβά οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και οι μικροί επαγγελματίες (αύξηση εισιτηρίων και ναύλων, εμπορικές δραστηριότητες εντός λιμένων κλπ.).
Με πια εξουσιοδότηση από την πλευρά του Π.Σ. πήγατε σε αυτήν την συνάντηση και βάσει ποιων αποφάσεων κινηθήκατε σε όλα τα θέματα που αφορούσαν την συνεδρίαση του ΣΑΣ ( π.χ αποδρομολογίσεις και δρομολογήσεις πλοίων, ανακλήσεις αποφάσεων όπως Σάμη-Πάτρα, φρίκες-Νυδρί κ.α.)

Κέρκυρα 19 Ιουνίου 2013 Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Θεόδωρος Γουλής, Γιάννης Κορφιάτης , Δημήτρης Μαντζουράτος




00 inkefalonia general ad 300X250