Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη στην Αθήνα - Νοσοκομεία Κεφαλονιάς - Ακτοπλοϊα και ΤΕΙ οι επαφές του

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 17:35

Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη στην Αθήνα - Νοσοκομεία Κεφαλονιάς - Ακτοπλοϊα  και ΤΕΙ οι επαφές του

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, βρέθηκε σήμερα στην Αθήνα, όπου με την Βουλευτή Κεφαλληνίας, κα. Αφ. Θεοπεφτάτου, τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, κ. Αλ. Παρίση, τον Πρόεδρο των Φίλων του Μαντζαβινάτειου Ιδρύματος, κ. Γερουλάνο και τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μαντζαβινάτειου, κ. Δ. Μαρκάτο, συναντήθηκαν με εκπροσώπους των Πολιτικών Παρατάξεων, προκειμένου να υποστηρίξουν την τροπολογία που υπεβλήθη σε νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή και αφορά την ακύρωση της απόφασης του Υπουργού Υγείας, για συγχώνευση αρχικά των δύο Νομικών Προσώπων Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου και του Γενικού Νοσοκομείου Αργοστολίου, πράγμα που θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα στο κλείσιμο του Γενικού Νοσοκομείου Ληξουρίου.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Περιφερειάρχης, κ.Σ. Σπύρου, είναι κάθετα αντίθετοι στην απόφαση αυτή, καθώς μια τέτοια απόφαση θα υποβαθμίσει τις παροχές Υγείας στο νησί.

Συμμετοχή Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, συμμετείχε στη Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ) ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, (ΕΝ.Π.Ε) για θέματα που αφορούν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και ιδιαίτερα της περιοχής του Ιονίου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο κ. Σπύρου θα παρευρεθεί σε εκδήλωση μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων, κ. Ναπολέοντα Μαραβέγια, για την προβολή εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του Προγράμματος : «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας».


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Μαραβέγιας θα παρουσιάσει κομβικές δράσεις του προγράμματος όπως τα Θερινά Σχολεία και το ψηφιακό περιοδικό «Οδυσσέας».




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ