Λαϊκή Συσπείρωση Ληξουρίου: Ο Αγώνας για πλήρη απασχόληση των σχολικών καθαριστριών δικαιώθηκε

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 08:30

Λαϊκή Συσπείρωση Ληξουρίου: Ο Αγώνας για πλήρη απασχόληση των σχολικών καθαριστριών δικαιώθηκε

ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Παρά τα διαδικαστικά εμπόδια και τις μεθοδεύσεις της Δ.Αρχής Κατσιβέλη  του Δήμου Ληξουρίου να μην συζητήσει το πρόβλημα της απλήρωτης εργασίας των σχολικών καθαριστριών,  με απόφαση του Δημοτικού συμβούλιου (6/11/2023) δόθηκε επιτέλους λύση στο πρόβλημα, μετά από την εισήγηση και την επιμονή της Λαϊκής Συσπείρωσης να συζητηθεί το θέμα,  αλλά και την δυναμική παρουσία των ίδιων των καθαριστριών.

Συγκεκριμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο υπερψηφίστηκε το βασικό πλαίσιο της  εισήγησης της Λαϊκής Συσπείρωσης να μετατραπούν οι συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών σε πλήρους απασχόλησης (6,5 ώρες ημερησίως), αφού μέχρι σήμερα και στους δύο τρέχοντες σχολικούς μήνες, με ευθύνη Κυβέρνησης και Δήμου ενώ καθαρίζουν ανελλιπώς και πλήρως τα σχολεία, αμείβονταν μόνο με 350 ευρώ περίπου το μήνα, ποσό που αντιστοιχεί μόνο σε τρίωρη καθημερινή απασχόληση!!!  Υπερψήφισε επίσης το γενικότερο πλαίσιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που περιλαμβάνει τα αιτήματα:

  • Καμία απένταξη από τα Βαρέα και ανθυγιεινά των σχολικών καθαριστριών  – Καμία περικοπή επιδόματος ΒΑΕ – Καμία μείωση μισθού- Καταβολή αναδρομικών απλήρωτης εργασίας .
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στην σχολική καθαριότητα.
  • Νέες προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες .
  • Το κράτος να προμηθεύει τους εργαζόμενους με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας.
  • Ενίσχυση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη όλων των αναγκών.

Η ανάδειξη και η συζήτηση του θέματος αποκάλυψε το εργασιακό αίσχος των εργατοωρών, των ελαστικών μορφών εργασίας και των αλχημειών που μοιράζουν το λιγοστό προσωπικό σε 3ωρες βάρδιες και τον ήδη πενιχρό μισθό σε δύο και τρεις εργαζόμενους στην καθαριότητα,  καθεστώς που έχει «χτιστεί» διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ).

Αποκάλυψε  επίσης ότι η επιμονή της Δ. Αρχής Κατσιβέλη να αρνείται  μέχρι σήμερα την μετατροπή των συμβάσεων των καθαριστριών  σε πλήρους απασχόλησης,  καλυπτόμενη πίσω από το παραπάνω αντεργατικό πλαίσιο,  όχι μονάχα δεν είχε βάση, αλλά αντίθετα διαψεύστηκε πανηγυρικά. Η ίδια η Αποκεντρωμένη διοίκηση, προφανώς κάτω από το βάρος της διεκδίκησης, έδωσε τελικά το πράσινο φως  για την λύση του προβλήματος κόντρα σε όσα ισχυριζόταν  η Δ. Αρχή ότι δηλαδή αυτό δεν μπορούσε να γίνει.  

Η δυναμική στάση των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο δίκαιος αγώνας των σχολικών καθαριστριών καθώς και η συμπαράσταση του λαού (γονέων, μαθητών και συμπολιτών) που εκφράστηκε με την συλλογή εκατοντάδων υπογραφών έφερε αποτέλεσμα. Και μετά τις εκλογές αποδεικνύεται ότι οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είναι η πραγματική λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση μέσα και έξω από το Δ. Συμβούλιο που μαζί με το λαό θα διεκδικήσει τις σύγχρονες ανάγκες του.

 Αυτός ο αγώνας αποτελεί παρακαταθήκη για όλες τις λαϊκές διεκδικήσεις που η Δ. Αρχή Κατσιβέλη τις στριμώχνει να χωρέσουν στον «ρεαλισμό» της κυβερνητικής πολιτικής  που τις θυσιάζει για τα κέρδη των λίγων.

Τώρα να δυναμώσει ο ΑΓΏΝΑΣ για όλα τα μικρά και τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα στο Δήμο μας και γενικότερα,  γιατί αυτό που πραγματικά σήμερα είναι ρεαλιστικό είναι να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας και να καλύπτουμε όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΛΗΞΟΥΡΙ 6/11/2023                                                    Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ληξουρίου




00 inkefalonia general ad 300X250