Σημαντική μέρα! «Γύρισε σελίδα» στο κυκλοφοριακό ο Δήμος Αργοστολίου! «Πέρασε» από το ΔΣ η κυκλοφοριακή μελέτη της πόλεως (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022 08:57

Σημαντική μέρα! «Γύρισε σελίδα» στο κυκλοφοριακό ο Δήμος Αργοστολίου! «Πέρασε» από το ΔΣ η κυκλοφοριακή μελέτη της πόλεως (video)

Σημαντική μέρα η 11η Ιουλίου, για τον Δήμο Αργοστολίου, καθώς «πέρασε» η Κυκλοφοριακή Μελέτη της πόλεως του Αργοστολίου!

Ένα «καυτό» ζήτημα που η Δημοτική Αρχή Θεόφιλου Μιχαλάτου, είχε το σθένος να αγγίξει και να προσπαθήσει να το επιλύσει, προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών.

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ο κ. Στέλιος Ευσταθιάδης (Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος), ο οποίος παρουσίασε με επιστημονική επάρκεια και πολλά στατιστικά στοιχεία και δεδομένα την μελέτη, τον περασμένο Απρίλιο και η οποία έγινε αντικείμενο θερμής υποδοχής από τους δημοτικούς συμβούλους και τους επικεφαλής των παρατάξεων, έδωσε χθες απαντήσεις σε όσους είχαν ερωτήσεις σχετικά με την συγκεκριμένη μελέτη και διευκρινήσεις πάνω στα σχέδια που παρουσιάστηκαν και είχαν στα χέρια του οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Όπως τόνισε ο κ. Ευσταθιάδης:  "Η κυκλοφοριακή μελέτη κινήθηκε με βάση την τελευταία απόφαση του Δηκτικού συμβουλίου. Η μελέτη αποστάλθηκε σε όλους τους φορείς ώστε να εκφέρουν γνώμη. Τις απόψεις τους τις λάβαμε υπόψιν και ήταν από το ΚΤΕΛ, την τροχαία και από την διεύθυνση συγκοινωνιών της περιφέρειας, οπότε διαμορφώσαμε την τελική λύση, η οποία η βάση της είναι όπως αναφέρθηκε στην προηγούμενη συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου".

Την παρουσίαση της μελέτης μπορείτε να την διαβάσετε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ, από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 5ης Απριλίου.

Η μελέτη ψηφίστηκε και πέρασε κατά πλειοψηφία, με τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης Αργοστολίου Κουρούκλη και Γρηγορόπουλο να είναι και οι μοναδικοί που την καταψήφισαν.

Επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια έρχεται μία Δημοτική Αρχή, που σοβαρά και υπεύθυνα ασχολείται με ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, προσπαθώντας να δώσει λύσεις ώστε να αναπνεύσει η πόλη του Αργοστολίου.

Αναμένουμε την εφαρμογή της που θα δώσει μια ανάσα στο κυκλοφοριακό της πόλης. 

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω σε βίντεο η συζήτηση του θέματος στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο (Κάμερα: Γιάννης Παπαδάτος)  

{https://www.youtube.com/watch?v=8P2K5Bqtxmc}

DSC 0101DSC 0104DSC 0108DSC 0111DSC 0113DSC 0114DSC 0116DSC 0119DSC 0120DSC 0125DSC 0126DSC 0127DSC 0128DSC 0129




00 inkefalonia general ad 300X250