ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2019: Απολογισμός και Ευχαριστίες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 18:30

ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2019: Απολογισμός και Ευχαριστίες

ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2019

Το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου «Ανδρέας Βεργωτής», οι Διεθνείς Αγώνες Στίβου ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2019, με τη συμμετοχή σπουδαίων Ελλήνων και ξένων αθλητών. Ήταν ομολογουμένως τα πιο πετυχημένα Βεργώτεια, τόσο από αγωνιστική όσο και από οργανωτική πλευρά.

Συνολικά, έλαβαν μέρος 120 αθλητές, από Ουκρανία, Λευκορωσία, Κύπρο και από πολλές περιοχές της Ελλάδας και περισσότερα από 180 μικροί αθλητές της Κεφαλονιάς στα παιδικά αγωνίσματα που προηγήθηκαν.

Ξεχώρισαν με τις επιδόσεις που πραγματοποίησαν στο άλμα σε μήκος, ο Μίλτος Τεντόγλου του Γ.Σ Κηφισιάς (8.10μ, 1η επίδοση στην Ευρώπη για το 2019) και η Βούλα Παπαχρήστου του Α.Ο Κάλλιστος (6.59μ, 4η επίδοση στην Ευρώπη για το 2019).  Επίσης, σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αθλητές από την Ουκρανία Αλεξέι Ποζντίκοφ (47.70sec στα 400μ)  και Άννα Κρασούτσκα (6.24μ στο μήκος), καθώς και η αθλήτρια του Α.Ο Κέρκυρα Παναγιώτα Δόση που πέρασε 1.83μ στο άλμα σε ύψος και παραλίγο να καταρρίψει το Πανελλήνιο ρεκόρ κάτω των 18 ετών που έχει η σπουδαία Νίκη Μπακογιάννη.

 «Έσπασαν» επτά ρεκόρ αγώνων (μήκος ανδρών και γυναικών, ύψος γυναικών, 100μ ανδρών και γυναικών, 200μ γυναικών και 400μ ανδρών) και τρία ρεκόρ της Γ.Ε Κεφαλληνίας (Σολιδάκη στα 80μ, Αλυσανδράτος στα 150μ και Κολέτσης στο μήκος).

Πριν την έναρξη των αγωνισμάτων, βραβεύτηκαν οι αθλητές Βούλα Παπαχρήστου, Μίλτος Τεντόγλου και Δημήτρης Τσιάμης καθώς και ο Ομοσπονδιακός προπονητής κ. Γκιόργκι Πομάσκι για τα μετάλλια που έφεραν στην Ελλάδα, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου, τον Αύγουστο του 2018.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής  Κεφαλονιάς κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, από την Π.Ι.Ν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, , ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή κ. Γεράσιμος Βεργωτής, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ κ. Άγγελος Κωνσταντάκης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολύς φίλαθλος κόσμος του νησιού.

Τον ΣΕΓΑΣ εκπροσώπησε ο Εθνικός προπονητής της κατηγορίας Κ18  κ. Αποστολόπουλος Απόστολος.

Οι αγώνες καλύφθηκαν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ και από πολλά τοπικά μέσα και δημοσιογράφους.

Η Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλληνίας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στα φετινά ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ:

Τους συνδιοργανωτές, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, την Περιφερεική Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Κεφαλονιάς και την ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ, το ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή, τον ΣΕΓΑΣ και το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Τους χορηγούς του αγώνα ΑΒ Food Market, Sky Express, ΤOYOTA Φλαμιάτος, Ξενοδοχείο Μediterranee, Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς, Café Ristretto, Ionion P. Lines, Bosonis flowers, inkefalonia radio, Κρεμμύδας ενοικιάσεις αυτοκινήτων και Kiss FM.

Τους τεχνικό σύμβουλο του ΣΕΓΑΣ κ. Δημήτρη Ορφανόπουλο και τον Σύνδεσμο Κριτών Στίβου Βόρειας Πελοποννήσου για τη βοήθεια στη διοργάνωση.

Όλους τους εθελοντές και εθελόντριες του αγώνα, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, τον γιατρό των αγώνων κ. Ψαρρά Αθανάσιο, τον φυσικοθεραπευτή κ. Βαρτελάτο Γεράσιμο, τον DJ Αχιλλέα Θωμάτο , τη μασκότ μας τον Spiderman. τον υπάλληλο του σταδίου κ. Άγγελο Νεόφυτο, καθώς και όλους όσους εργάστηκαν για την προετοιμασία της εγκατάστασης.

Ευχαριστούμε θερμά την ΕΡΤ και τους όλους τους  δημοσιογράφους που κάλυψαν και ανέδειξαν τα Βεργώτεια και φυσικά όλους όσους βρέθηκαν στις κερκίδες του σταδίου Αργοστολίου, μικρούς και μεγάλους  και ενίσχυσαν με το χειροκρότημά τους την προσπάθεια όλων των αθλητών.

Για το τέλος κρατήσαμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα παιδιά και τους γονείς τους που μας στηρίζουν σε κάθε προσπάθεια, στους αγώνες και στις καθημερινές προπονήσεις!

Το Δ.Σ και οι προπονητές της Γ.Ε Κεφαλληνίας

BERGOTIA RECORDS




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ