Ο Ολλανδός προπονητής της Βόλενταμ στο Inkefalonia: «Είδα πολλά παιδιά στο νησί με ταλέντο»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 11:02

Ο Ολλανδός προπονητής της Βόλενταμ στο Inkefalonia: «Είδα πολλά παιδιά στο νησί με ταλέντο»

Το να ακούει κάποιος καλά λόγια από έναν εξπέρ του είδους, τότε σημαίνει πως κάτι καλό συμβαίνει σε τούτο εδώ το νησί στο χώρο των ακαδημιών ποδοσφαίρου. Ο Εγκμπερτ Μπόξμα, ο οποίος εκφράστηκε με θερμά λόγια για όσα είδε τις ημέρες που βρίσκεται στην Κεφαλονιά δεν είναι κάποιος τυχαίος. Είναι Ολλανδός προπονητής, με σπουδαία ποδοσφαιρική παιδεία και εμπειρία, προέρχεται από μία χώρα με μεγάλη παράδοση στο ποδόσφαιρο και στα φυτώρια και εδώ και χρόνια είναι ο πρώτος προπονητή των ακαδημιών της Βόλενταμ, μιας από τις κορυφαίες ομάδες του Ολλανδικού Ποδοσφαίρου. Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή

Ο κ. Μπόξμα κατέφτασε στο νησί μας για λογαριασμό των Ακαδημιών της Αrsenal Soccer School και σίγουρα είχε πολλά να διδάξει στους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Το inkefalonia.gr τον συνάντησε στην προπόνηση της Arsenal και τον ρώτησε για τις εντυπώσεις του
«Είναι πολύ καλές οι εντυπώσεις μου. Είναι πολύ καλός ο προπονητής και διαπίστωσα πως έχει καλό υλικό να δουλέψει. Ο κόουτς Δημήτρης κάνει πολύ καλή δουλειά. Το γεγονός ότι υπάρχουν στην Κεφαλονιά καλοί προπονητές στην Arsenal βοηθάει ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν τα βασικά του ποδοσφαίρου. Μαθαίνουν καλά τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού και αυτό είναι που τα κάνει να γίνονται καλύτεροι παίκτες».

Για τον αν διέκρινε ταλέντο στην Κεφαλονιά, ο κ. Μπόξμα ήταν σαφής

«Υπάρχουν πολλά παιδιά με ταλέντο και σε συνδυασμό με την καλή προπόνηση που γίνεται είναι πιθανό στο μέλλον να δούμε πολύ καλούς παίκτες να βγαίνουν από τις ακαδημίες της Arsenal στην Κεφαλονιά. Σιγά σιγά και με την καλή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες τα παιδιά μαθαίνουν σωστά τα βασικά του ποδοσφαίρου. Μαθαίνουν να καταλαβαίνουν αυτό που κάνουν μέσα στην προπόνηση γιατί το κάνουν και που θα τους χρησιμεύσει στους αγώνες. Αυτό τα βοηθάει να γίνονται συνεχώς καλύτεροι και με περισσότερη γνώση του αθλήματος».

https://www.youtube.com/watch?v=X5cDofhxTBA

Ο Εγκμπερτ Μπόξμα έκανε και το σχόλιό του για τον προπονητή των ακαδημιών Δημήτρη Ζησιμάτο. «Ο προπονητής Δημήτρης είναι πολύ καλό παιδί, πολύ καλός προπονητής και είναι πολύ σοβαρός σε αυτό που κάνει. Το κάνει με επαγγελματισμό και δίνει τις σωστές βάσεις στα παιδιά για να προχωρήσουν».
Τέλος τον ρωτήσαμε και για την Κεφαλονιά και πώς του φαίνεται: «Είναι πάρα πολύ όμορφη η Κεφαλονιά με πολύ ευγενικούς ανθρώπους. Σίγουρα είναι ένας ωραίος τόπος για να ζεις».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Ζησιμάτος δήλωσε σχετικά την παρουσία του Ολλανδού Προπονητή:
«Στα πλαίσια του camp που κάνουμε φέτος για την Arsenal θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και καινοτόμο που θα βοηθήσει τα παιδιά ακόμα περισσότερο στην προσπάθεια που κάνουν και γι αυτό το λόγο φέραμε τον κύριο Μπόξμα ο οποίος είναι ο προπονητής της U12 ομάδας της Ολλανδικής Βόλενταμ μιας ομάδας που πρωταγωνιστεί στην Ολλανδία, ενώ διατηρεί μια ακαδημία με 250 παιδιά τα οποία προπονούνται για να βελτιώσουν κάποια στοιχεία τεχνικής για να είναι πιο έτοιμα στις ομάδες τους. Νομίζω ότι αυτό που γίνεται σήμερα είναι κάτι πολύ όμορφο, κάτι που δεν γίνεται συχνά στην Κεφαλονιά. Το να έρχονται άνθρωποι με την γνώση του ποδοσφαίρου που έχει ο κύριος Μπόξμα δεν είναι σύνηθες.

Προσπαθούμε να φέρουμε τα παιδιά κοντά σε τέτοιες δραστηριότητες που σίγουρα θα τα ωφελήσουν και σε αυτό το κομμάτι πηγαίνουμε αρκετά καλά. Εμείς δεν προσπαθούμε να φτιάξουμε κάποια ομάδα. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τεχνικά το κάθε παιδί. Στόχος μας είναι όλα αυτά τα παιδιά να γίνονται μέρα με την ημέρα καλύτεροι ποδοσφαιριστές, αλλά και άνθρωποι».

Boxma1

Boxma1

Boxma1

Boxma1

Boxma1

Boxma1

Boxma1

Boxma1

Boxma1

Boxma1

Boxma1

Boxma1

Boxma1

Boxma1

Boxma1

Boxma1

Boxma1

Boxma1

Boxma1

Boxma1

Boxma1

Boxma1


Ετικέτες: