Οδυσσέας Γαλιατσάτος - Εορτασμός Ελληνικής Επανάστασης του 1821: Μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα η σημερινή. Η πιο ΜΕΓΑΛΗ...

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 18:25

Οδυσσέας Γαλιατσάτος - Εορτασμός Ελληνικής Επανάστασης του 1821: Μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα η σημερινή. Η πιο ΜΕΓΑΛΗ...

Μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα η σημερινή. Η πιο ΜΕΓΑΛΗ. Η επέτειος από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης για την απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό, καθώς και η ημέρα εορτασμού και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Σημαντικά όμως παγκοσμίως γεγονότα «τρέχουν» ο πλανήτης είναι έτοιμος να θέσει σε εφαρμογή το δόγμα « από την τάξη στο χάος»

Καθώς και η χώρα μας βρίσκεται σε καραντίνα δεν πραγματοποιήθηκαν γιορτές, καταθέσεις στεφάνων, ούτε φυσικά παρελάσεις.

Η φετινή εθνική εορτή σίγουρα είναι διαφορετική. Έχει ειδικό και ιδιαίτερο συμβολισμό. Σήμερα 199 χρόνια μετά ο εχθρός για τον Ελληνισμό είναι εξίσου επικίνδυνος και ισχυρός. Ο πόλεμος δεν γίνεται με όπλα, παρόλο που ο γείτονας σουλτάνος, πλέον μας απειλεί και με αυτά. Ο πόλεμος γίνεται με πανδημία Κορωναιού, μετανάστες, αριθμούς, χρέη, δάνεια και εκβιασμούς. Ο Ελληνισμός πρέπει να σταθεί δυνατός και ενωμένος.

Οι Έλληνες το 1821 έκαναν την υπέρβαση και γι αυτό το λόγο αποτίναξαν τον Οθωμανικό ζυγό. Αυτό είναι το νόημα της 25ης Μαρτίου. Αυτό πρέπει να κάνουμε και εμείς με την δίκη μας , ατομική υπέρβαση και να λειτουργήσουμε συλλογικά. Για το κοινό καλό. Κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος, πριν γίνει. Αγώνας, Θάρρος, πίστη, Ελληνική ψυχή, μα πάνω απ’ όλα ΕΝΟΤΗΤΑ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους τους Έλληνες. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στην Ελλάδα μας!

Πρόεδρος κοινότητας Πόρου

Οδυσσέας Γαλιατσάτος


Ετικέτες: