Στάμω Γαλιατσάτου: «Θάρρος» ένα από τα πιο θετικά γνωρίσματα των ανθρώπων

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020 10:46

Στάμω Γαλιατσάτου: «Θάρρος» ένα από τα πιο θετικά γνωρίσματα των ανθρώπων

 

Το θάρρος είναι ένα από τα πιο θετικά γνωρίσματα των ανθρώπων όπως είναι η γενναιότητα, η επιμονή, η υπομονή και η ειλικρίνεια. Το θάρρος είναι η ικανότητα που επιτρέπει ένα άτομο να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες με γενναιότητα και να μην τα παρατά στα δύσκολα!!! Πως μπορούν οι γονείς να καλλιεργήσουν το θάρρος στα παιδιά;

Μα όπως ακριβώς όταν μαθαίνεις το παιδί να περπατάει, θυμάσαι; Είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία. Όσες φορές και αν πέσει, αποτύχει απογοητευτεί θα ξανασηκωθεί και θα προσπαθήσει μέχρι να τα καταφέρει. Εκεί ήσουν και το ενθάρρυνες τότε ……και τα κατάφερε έτσι πρέπει να είσαι και στο υπόλοιπο της ζωής του.

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, έχουν φοβίες οι οποίες αυξάνονται εκεί είναι που θα χρειαστούν την βοήθειά των γονιών να ανακτήσουν την αυτοπεποίθηση τους και το θάρρος τους. Οι γονείς πρέπει να ενθαρρύνουν τα παιδιά να δοκιμάζουν νέες εμπειρίες και να τους εξηγούν τη διαφορά από το θάρρος και την κοινή λογική των πραγμάτων.

Ανάλογα με το πως διαχειρίζονται οι γονείς τα εμπόδια ή μια δύσκολη κατάσταση επηρεάζει τον τρόπο που αντιμετωπίζει το ίδιο το παιδί τα πράγματα. Η ηρεμία της ψυχής της σκέψης και η σωστή διαχείριση είναι αυτές που βοηθούν να λυθεί το πρόβλημα.

Όταν χάνεις το θάρρος σου τότε χάνεις τα πάντα. Ακόμη και αν η αποτυχία φέρνει απογοήτευση, το θάρρος είναι αυτό που θα ανακτήσει την ελπίδα και την προσπάθεια. Οπότε τα παιδιά τα ενθαρρύνουμε καθημερινά και συμβάλουμε στην αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση τους. Εάν δεν διδάξουμε εμείς οι ενήλικες το θάρρος στα παιδιά τότε δημιουργούμαι «ανήμπορα» και «ανώριμα» παιδιά και κατ’ επέκταση ενήλικες αργότερα.

Καλλιεργούμε το θάρρος στα παιδιά ώστε να φτιάχνουμε υγιή πολίτες με στόχους !

Κέντρο Ξένων Γλωσσών  «Student’s World»

Γαλιατσάτου Σταμω


Ετικέτες: