Αλέξανδρος Σπυράτος: Εκκωφαντική η απουσία οράματος και σχεδιασμού για το μέλλον του Δήμου Ληξουρίου

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 20:32

Αλέξανδρος Σπυράτος: Εκκωφαντική η απουσία οράματος και σχεδιασμού για το μέλλον του Δήμου Ληξουρίου

 

 Γράφει ο Αλέξανδρος Σπ. Σπυράτος

Είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ με τα διαδραματιζόμενα γεγονότα του Δήμου Ληξουρίου, αλλά η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής σε βασικά ζητήματα καθημερινότητας και η στείρα αντιπολίτευση που της ασκείτε, δε πέρασαν απαρατήρητα. Είναι εκκωφαντική η απουσία οράματος και σχεδιασμού για το μέλλον του Δήμου.Δεν αποτελεί δικαιολογία το μικρό χρονικό διάστημα 7 μηνών από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, αν αναλογιστεί κανείς πως η ίδια πολιτική αρχή ασκούσε εξουσία και πριν από αυτές.

Η περίοδος χάριτος στα νέα και αξιόλογα πρόσωπα των συνδυασμών και ιδιαιτέρως όσων εξ αυτών έχουν νευραλγικές θέσεις στο Δήμο, έληξε. Σε αυτούς τους 7 μήνες περιοριζόμαστε σε πολιτισμικές φιέστες, σε ανούσιες πολιτικές συναντήσεις με τους φορείς, σε εκδηλώσεις αγάπης προς βασιλόπιτες.

Και διερωτώμαι αυτή τη πολιτική έχει ανάγκη ο τόπος; Με αυτή τη πολιτική οραματιζόμαστε το μέλλον μας; Αυτή η πολιτική μας αξίζει; Αυτοί οι πολιτικοί μας αξίζουν;

Για τους περισσότερους η απάντηση είναι ναι. Για τους ελάχιστους όμως, οραματιστές του τόπου η απάντηση είναι όχι. Και θα συνεχίζει να είναι όχι, όσο σκέπτεστε μόνο το συμφέρον της πολιτικής σας καριέρας.
Θα συνεχίσει να είναι όχι, όσο θεωρείτε πως με τη πολιτική αξίζει κανείς να ασχολείσαι στη δύση της επαγγελματικής του καριέρας.

Η αδυναμία του Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρώ πως είναι αποτέλεσμα της πολιτικής γενικότερα και της αδυναμίας της να εκφράσει τη κοινωνία. Για αυτό πρέπει να δούμε τη πολιτική από άλλη οπτική γωνία, να εκφράσουμε ιδέες με διαφορετικό τρόπο, να παλέψουμε για αυτές τις ιδέες αλλιώς. Δίνοντας πρώτα από όλα φωνή σε όλους αυτούς που σήμερα θέλουν αλλά δε μπορούν να εκφραστούν.

Καλός ο πολιτικός πολιτισμός της αντιπολίτευσης, αλλά καλύτερο θα ήταν και ο ουσιαστικός πολιτικός αντίλογος προς τη Δημοτική Αρχή και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η ουσία δεν είναι να προβάλουμε ΜΟΝΟ το πολιτικό μας πολιτισμό (αυτό θεωρείτε δεδομένο) και να επαινούμε κάθε κίνηση εντυπωσιασμού της Δημοτικής Αρχής, εξάλλου αυτό κρίθηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Η ουσία είναι να μπορεί η αντιπολίτευση να καυτηριάζει τις επιλογές και τις κινήσεις της συμπολίτευσης, μέσα από τεκμηριωμένες προτάσεις και κινήσεις και σε αυτό έχετε αποτύχει.

Μη σκέφτεστε το πολιτικό σας αύριο, εξάλλου καθώς φαίνεται είναι προδιαγεγραμμένο. Δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ληξουρίου μπορεί να εκλεγεί ο καθένας, το φανερώνουν και οι σταυροδοσίες εκλεγμένων συμβούλων με 150 ψήφους και 35 μονοσταυρίες (!!!), το ζητούμενο δεν είναι ποιος θα μείνει στη θέση του, αλλά ποιος θα βρίσκεται εκεί για να προσφέρει όραμα και μέλλον στο Δήμο μας.

Και αν εσείς φοβάστε για τη θέση σας, εμείς ντρεπόμαστε για το ΜΕΛΛΟΝ που μας προσφέρεται.

Αλέξανδρος Σπ. Σπυράτος

Οικονομολόγος, Ασκούμενος Ο.Ε.Λ


Ετικέτες: