Φώτης Αυγουστάτος: Πιστεύω σε έναν Θεό (10+1 λόγοι)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 22:06

Φώτης Αυγουστάτος: Πιστεύω σε έναν Θεό (10+1 λόγοι)

Πριν τριάντα χρόνια , φοιτητής τότε , ρωτήθηκα από έναν καθηγητή μου,προοδευτικό και αιρετικό για την εποχή του ,γιατί πιστεύω στο Θεό. Μετά από τριάντα χρόνια , κι ενόψει των επερχόμενων Χριστουγέννων , του στέλνω ένα σημείωμα με δέκα ακόμη λόγους , εκτός από εκείνον που του είχα απαντήσει τότε.

- Πρώτον πιστεύω στο Θεό γιατί όσο και να πιστεύω στην ανθρώπινη δύναμη , πάντα υπήρξαν και θα υπάρχουν στιγμές που νιώθω τρωτός και αδύναμος · κι εκεί ακριβώς χρειάζομαι ένα στήριγμα άφθαρτο , δυνατό και αδιαπραγμάτευτο.

- Πιστεύω στο Θεό γιατί έχω δει πολλές φορές την παρουσία του μέσα από τη δουλειά μου όπως και πολλοί ανα τον κόσμο συνάδελφοι μου.


- Καμία φυσική επιστήμη δεν έχει ορίσει το άπειρο ( του σύμπαντος , της γνώσης, των αριθμών). Κάπου εκεί στο ανερμήνευτο και στο απροσπέλαστο ανήκει ο Θεός και η πίστη μου σε αυτόν.

-Οι πρώτοι που με έμαθαν να πιστεύω στο Θεό και να κάνω τον σταυρό μου ήταν οι γονείς μου. Όπως τιμώ και εκτιμώ τη ζωή που χάρισαν , τιμώ και τις αξίες και αρχές που μου δώρισαν.

-Όλες οι παιδικές και μετέπειτα αναμνήσεις και βιώματα μου είναι συνυφασμένα με την πίστη. Χριστούγεννα , Πάσχα , ονομαστικές γιορτές, χαρές και λύπες της ζωής · η θρησκεία μου ήταν πάντα παρούσα.

-Πιστεύω στο Θεό γιατί ο Χριστός γεννήθηκε μέσα σε φάτνη τονίζοντας το μεγαλείο της ταπεινότητας αλλά και δείχνοντας μας παράλληλα πως ξεκινώντας ο καθένας μας από τη δική του φάτνη μπορει να χαράξει το δρόμο του προς το φως.

-Ο Χριστός υπήρξε και άνθρωπος σαν εμάς. Τα μηνύματα του που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της πίστης μας διαπνέονται μόνο από δοτικότητα και αγάπη. Τι άλλο θελουμε άραγε;

-Υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι της εκκλησίας που με το βίο και το έργο τους τιμούν την αποστολή τους και τον άνθρωπο.

-Υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι της εκκλησίας που με τη ζωή και τη δράση τους δεν τιμούν δυστυχώς το ρόλο και τη θέση τους, ΑΛΛΑ και αυτοί ακόμη μας δείχνουν ότι η εκκλησία είναι ένα αναπόσπαστο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας με τα θετικά και αρνητικά στοιχεία, που καλούμαστε με το νου και τη σκέψη μας να τα αξιολογήσουμε όπως πρέπει.

- Το ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ , όσο δύσκολο στην πράξη κι αν είναι,καμία άλλη θρησκεία, θεωρία ή φιλοσοφικό κίνημα δεν το προτάσει ως τρόπο ζωής.

- Πιστεύω στο Θεό γιατί με βοηθάει να τα βρίσκω με τον εαυτό μου. Με βοηθά να ελέγχω το θυμό μου, να διαισθάνομαι τα λάθη μου , να προσπαθώ να γίνω καλύτερος.
Τέλος , όπως απάντησα και στον καθηγητή μου τότε πριν τριάντα χρόνια, μ’ αρέσει να πιστεύω στο Θεό γιατί νιώθω υπέροχα ...

Φώτης Αυγουστατος

Μαιευτηρας Γυναικολογος.