Φώτης Αυγουστάτος: Γιάνης καλεί. Over...

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 10:33

Φώτης Αυγουστάτος: Γιάνης καλεί. Over...

Γροιλανδία 2053μΧ

Με λένε Γιανη (microchip number 3444287649647888). 

Γεννήθηκα πριν 28 χρόνια στην Αθήνα.

Η μητέρα μου δούλευε ινφλουενσερ και ο πατέρας μου μπασίστα ,δυο πολύ καλά επαγγέλματα για την εποχή τότε. Ο πατέρας μου με βάπτισε Γιανη με ένα ν για να ξεχωρίζω από τους υπόλοιπους Γιάννηδες , όπως ένας κολλητός του που είχε κάνει το ίδιο. 

Μεγάλωσα σε ένα διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη το οποίο είχε χαρίσει ο παππούς μου στη μάνα μου (ο παππούς μου ήταν πολιτικός Μηχανικος). Στο διαμέρισμα που μεγάλωσα θυμάμαι τις οθόνες δυο υπολογιστών ,ενός iPad ,τριών κινητών τηλεφώνων και μιας τηλεόρασης. Σχεδόν από το πρωί ως το βράδυ άλλαζα οθόνες. 

 Κάπου κάπου πήγαινα με τους γονείς μου σε κάτι μεγάλα εμπορικά κέντρα και εκεί μιλούσαμε λίγο με κάποια άλλα παιδιά φίλων των γονιών μου. Στα πέντε μου χρόνια πήγα σχολείο όπου εκεί υπήρχαν πολλά παιδιά που μιλούσαν διαφορετικές γλώσσες αλλά είχαμε βρει μερικές δεκάδες λέξεις και επικοινωνούσαμε μεταξύ μας. 

  Όταν ήμουν οχτώ ετών η μητέρα μου γνώρισε έναν άλλον άντρα ,έφυγε από το σπίτι και έφτιαξε μια άλλη οικογένεια. Εγώ συνέχισα να μένω εκεί στο σπίτι με τη θεία μου , την αδελφή της,γιατί και ο πατέρας μου βρήκε μια καλή δουλειά σε ένα τουριστικό νησί και έφυγε και αυτός από το σπίτι. 
    Στα δεκατέσσερα μου έκανα την πρώτη μου ολοκληρωμένη σχέση με ένα κορίτσι την Νάντια αλλά επειδή δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα την επόμενη φορά δοκίμασα με ένα φίλο μου τον Παναγιώτη. Η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν έχω ξεκαθαρίσει τι μου αρέσει περισσότερο. 

Όταν έφυγα από το σχολείο πήγαινα αρκετές ώρες γυμναστήριο και τελικά δούλεψα εκει πέντε χρόνια σαν personal trainer. Στο γυμναστήριο πέρα από τα συσκευασμένα τρόφιμα που όλοι τρώμε ξεκίνησα και συμπληρώματα πρωτεϊνών ιχνοστοιχείων και βιταμινών. Τώρα παίρνω 14 χάπια την ημέρα συν τα δυο που παίρνω για τη διάθεση. 
    Ξέχασα να σας πω ότι τα τελευταία οχτώ χρόνια έχω αλλάξει πέντε ψυχολόγους γιατί δεν  ένιωθα καλά και κανένας τους δεν μπορούσε να με βοηθήσει. 

 Η περιουσία μου σήμερα είναι οι δυο κάρτες που έχω. Η μια με το διεθνές νόμισμα και η άλλη με  Bitcoin. Δεν έχω τίποτε άλλο αλλά ούτε μου χρειάζεται. 
Την τελευταία τριετία δούλευα σε ένα ξενοδοχείο στη Μύκονο και έμενα στους ξενώνες των υπαλλήλων. Εκεί γνώρισα και την Τζόαν που για χάρη της ήρθα στη Γροιλανδία. 
     Εδώ το κλίμα είναι εκπληκτικό· όχι σαν τους καύσωνες των 50 βαθμών στην Ελλάδα. Ευτυχώς ο παππούς της Τζόαν ,αμερικανός τραπεζίτης, είχε αγοράσει πριν τριάντα χρόνια εδώ ένα οικόπεδο με σπίτι και τώρα έχει έρθει όλη η οικογένεια της. 

Ο δικός μου παππούς είχε ένα εξοχικό σε ένα ξερονήσι , την Κρήτη που εκεί βρίσκεις τώρα μόνο φοινικόδεντρα και άντε καμία όαση. Παλιά βέβαια λένε ότι εκεί ήταν το ομορφότερο μέρος της Ευρώπης. 
    Εδώ στην Γροιλανδία ελπίζω να βρω δουλειά στο space travel,ένα γραφείο διαστημικών ταξιδιών , γιατί έμαθα ότι θέλουν personal trainers για  εξάμηνη απασχόληση στον Άρη. 
   Ποιος ξέρει; Ίσως το επόμενο γράμμα μου να είναι από εκεί...

Φώτης Αυγουστάτος